Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (125)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Já vím, že přijdeš. Seš dobrej chlap." Dva rozdílní bratři, jeden na straně dobra a druhý na straně zla. Mám rád kriminální klasiky ale tenhle pokus vyšel tak na půl. Hvězdné obsazení nemá chvílemi tak trochu co zajímavého hrát. Jde především o rodinné vazby a lidské hodnoty.  6/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Malo to nábeh na vynikajúcu zápletku, no očakávania sa akosi nenaplnili. Teda až v záverečnej fáze filmu sa to rozbehlo naplno, čo je podľa mňa obrovská škoda. Námet o dvoch bratoch, ktorí stoja na opačnej strane zákona, je parádny. Len po scenáristickej stránke mi to najmä v prvej polovici filmu prišlo také epicky neatraktívne. V druhej polovici už to bolo oveľa oveľa lepšie, no aj tak v človeku zostane ten pocit slabšej prvej polky. Atmosféra filmu ma ale naozaj bavila, aj keď občas to bolo až príliš zdĺhavé. Celý čas som bol rozhodnutý pre 3*, ale ten koniec naozaj vyšiel nad očakávania. Takže napokon je to za 4*. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá záležitost. Na půdorysu bezmála antické tragédie se rozehrává příběh dvou bratrů. Vše je v tomto snímku přesné. Režie, která přesně dávkuje dramatické i epické momenty. Střih nemá chybu a kamera (do které trochu dělám) je famózní. Asi to každý nevnímá, ale svícení je úžasné. Všechny obrazy od záběrů v autě, barech a kdekoliv, kam nás děj zavedl, jsou nádherně exponované a příběhu slouží. Herci jsou velmi přesvědčiví, takže to jen potvrzuje dobrou režii. Hudba je nádherná, takže se budu hned shánět po soundtracku. No a k tomu ta atmosféta 70. let s překrásnými auty, oblečením... ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Mazlivě obsazená oldschool kriminálka ve stylové sedmdesátkové výpravě z dílny Guillama Caneta, který mě bavil už svým předešlým snímkem a tady evidentně složil poklonu svému oblíbenému žánru. Možná mohl zvolit méně profláklé dobové hitovky, a že jimi soundtrack fakt nešetří, ale to je jen malý a akceptovatelný vroubek. Na druhé straně na vás čeká fakticky fajnová filmařina, která sice neobjevuje penicilin, ale staví na vynikajících hercích, silném dramopětí (drama kombinované s napětím :-) a perfektním filmařském řemesle. Canet přesvědčuje, že umí. 85% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Těžce vydřený 3*! Retro stylizace s výpravou je parádní, to se musí nechat, herci taky slušní, ale příběh a poutavost vcelku nijaká, už teď skoro nevím, o čem to pořádně bylo. Přišlo mně to chvílema nesourodý (možná kvůli 3 scénáristům) a takový mdlý. Ano, to je to správný slovo - nebylo to vyloženě nudný, ale spíš nemastný, neslaný a tudí mdlý. Tím pádem tomu nepřidává ani napálená stopáž, mohlo to být klidně kratší. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama