Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (710)

heyda 

všechny recenze uživatele

Strašně milý film a jedno z největších překvapení, co se zombie žánru týče. Romance z post-apokalyptického světa plného zombíků se přece jen tak nevidí, ne? Je pravda, že 80% filmu dělá parádní hudba a krásná Terezka Palmerovic, ale to přece nevadí. Rozhodně jeden z těch povedených filmů pro mladé, který zahřeje u srdce, takže 4 hvězdy jsou z mé strany zasloužené. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zombie romanťárna poplatná dnešním teenkám, kterým zvlhnou jejich zákonem chráněné panenské pipiny už jen z mezidruhové romantiky ve stylu upírského gaye a sentimentální nerozhodné děvky, pravidelně si dopřávající animal sex s vlkem. Tento film je ale inteligentní, občas vtipný a ač obsahuje směšné poselství, přesto ho má. Hoult na rozdíl od Parkinsona umí uvěřitelně zahrát opudrovanou mrtvolu a Palmer byla půvabná i bez make-upu, ne jako ta orbitková píča s ochrnutým ksichtem, která musí hulit péra režisérům, aby si vůbec v něčem mohla zahrát hlavní roli. Ortodoxní fanoušci zombie apokalypsy mohou s klidem utřít nadrženou slinu a jít si ho raději vyhonit, milovníci hororu se ani nemusí namáhat se stahováním. Film je srdíčková záležitost o jehož hlavní pointě už vše dostatečně vypověděl poster, jenže na rozdíl od výmazního Twilightu se na něj dá koukat a inteligentní divák po zhlédnutí závěrečných titulků neztratí 20% svého inteligenčního kvocientu. A pokud již zmiňované teenky uvidí, že zašukat se dá i s mrtvolou = vzhled vždy není to nejdůležitější, proč ne, ježišmarja! 70% ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení. Od první minuty neskutečně originální, celé je to natočené s takovou příjemnou nadsázkou, mozek je potřeba vypnout, účelem filmu bylo pobavit a já se bavila skvěle. Především první polovina mě hned několikrát dokázala velmi přirozeně rozesmát. Hlavní ústřední dvojici to klapalo, Nicholas Hoult i Teresa Palmer jsou dva moc sympatičtí mladí herci, John Malkovich moc prostoru nedostal, vůbec mi to ale nevadilo, jeho postava mi do filmu totiž moc nezapadla. Ne, opravdu nečekejte další mdlou romantiku o tom, jak se dívka zamiluje, tentokrát do zombie. Warm Bodies doporučuji pro nějaký večer, kdy budete chtít vypnout, tato trochu hororová pohádka vám ten večer určitě nezkazí. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu skvěle fungovala, a dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Druhá polovina byla mírně patetická, a ta dětská najvita poslední scény solidně bourá ducha v jakým se celý film nesl... Ač se mi nelíbilo jak se film zvrtl, přesto z něj mám dobré pocity. Jako celek byl neotřelý a zajímavý. Hercům jsem věřil a i muzika byla kvalitní. Za mě 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak v kine dávajú romantickú komédiu, vždy je pre chlapa plusom, keď sa k tomu pridá akčný žáner, čo je v posledných rokom pomerne častý trend. Horrorovú romantickú komédiu sme v tu hádam ešte nemali a aj keď je toto len taký slabučký priemer, myslím, že je to celkom slušný odrazový mostík k ďalším pokusom. Vtipné pomenej, napätie som musel loviť a romanticky to začalo iskriť až v samotnom závere. 55%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Herci hrající zombie nacvičovali pohyby nemrtvých za pomoci cirkusových mimů. Obzvláště obtížné prý bylo nemrkat. (mahler)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy od Isaaca Mariona, který příběh popsal jako "zombie Romeo a Julie". (Fevas)
  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)

Reklama

Reklama