Reklama

Reklama

VOD (1)

Rick Dale opravuje staré věci, nejlépe když vypadají jako hromada šrotu. Spolupracuje přitom s Rickem Harrisonem, který má v Las Vegas zastavárnu. Nejzajímavější kousky vždycky Rickovi přiveze a čeká, že je opraví tak, aby je mohl prodat s co největším ziskem. (TV Nova)

Recenze (17)

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál, ve kterém se objevují docela zajímavé věci a který není stavěný na tom, že se tam 10 minut ze 30min dílu někdo s někým hádá, kdo má větší ego, což se bohužel u amerických pořadů stává velmi často. Jinak musím souhlasit s Big Bearem, že některé restaurování mě dost děsí. Zničí patinu, historický text nahradí novým textem na vybroušeném a přelakovaném povrchu a pak tvrdí, že je to stále starožitnost i když je tam třeba polovina věcí předělaných ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Další z řady nenáročných reality sérií, ve které se prozměnu nahlíží na skutečnou technickou stránku oprav. Některé díly jsou zajímavé, jiné méně, ale vše se primárně odvíjí od opravovaných věcí a od osob, které se na renovaci podílejí. Stejně jako v obdobných projektech i zdejší ňoumové jsou totiž hlavními nositeli zábavy... ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Další pořad z rodiny History Channel, kde světlo světa spatřují zaprášené věci dní minulých, tentokrát ale ze samé podstaty pořadu bez příchuti hazardu, poker-face smlouvání o každý dolar a vzrušení z vidiny horentních zisků bez hrábnutí prackou, které jeho bráškům ze zastavárny nebo dvojici starožitníků v dodávce dávají trochu navrch. Kontrast lesku a omšelosti restaurovaných objektů pak celý formát nezachrání, rodinné handrkování mezi zdmi dílny pak už vůbec ne a z pořadu zbývá jen ryze odpočinková záležitost na druhé koleji. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Seriál navazující na jiný seroš kanálu History Chanel ("Pawn Stars"). Spolupracovník zastavárny Gold & Silver Pawn Shop Rick Dale ukazuje celou šíři svojí pracovní činnosti, ne jen opravu věcí pro tuto zastavárnu. Tenhle chlápek a jeho dílna je schopný restaurovat prakticky cokoli. Zajímavé, celkem poučné a dokonce i zábavné. 80 %. ()

mover 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Mistry zastavárny, rád zajde "o dům dál" do dílny Ricka Dalea. Bez něj by to ostatně nemělo šťávu. Občas se tu objeví i slavní "zastavárníci" a jiné postavy, člověk přičuchne ke klasickým auťákům a dalším vzácným kouskům. Stejně tak doporučuju i Counting Cars obdobné provenience. Negativum je, že až často se restaurátoři nějak nechají unést a historický exponát za každou cenu překopou; co bylo černé, musí být bílé, použít jiné materiály než se dochovaly; z veteránu udělat tuzing atd. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Excentrický sběratel Lonnie, který se objevuje čas od času napříč celým seriálem, je Lonnie Lee Hammargren (*25. 12. 1937) – americký politik, neurochirurg a 31. guvernér státu Nevada. Svůj život strávil sbíráním kuriozit a vystavoval tisíce předmětů ve třech přilehlých domech v rezidenční čtvrti Las Vegas. Jejich nákupem utratil na 10 milionů amerických dolarů. (sator)
  • V 11. epizodě 4. série s názvem Billy Joel: A Matter of Rust je možno spatřit rádio Zenith Tube 702434, Model 1005 s empírovým designem z roku 1938. Americká společnost Zenith Radio Company byla formálně založena v roce 1923. (sator)
  • Ve 22. epizodě 2. série s názvem Missile Impossible se objeví skútr ČZ 175/501 Čezeta, zvaný Prase. Rick Dale se spolu se zákazníkem jeho tvaru smějí. Ve finále ale skútr vypadá jako nový a oba ho obdivují. (Gyl)

Reklama

Reklama