Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (369)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Za nejlepší díl série považuji trojku potom je jednička a dvojka s tímto dílem jsou na stejně špatné úrovni. Detailně to tu rozebírat nehodlám (ale když jsem se nejvíce leknul kočky tak je asi něco špatně...) a řeknu jen dva malé plusy a to jsou poslední tři nebo spíše dvě minuty a v hlavní roli sympatická Kathryn Newton, která mi nejednou připoměla AnnuSophii Robb. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Další do sbírky filmů o rodinách, v nichž nikdo neposlouchá nikoho, všichni se chovají jako retardovaní lemurové a kromě totálních hororových i dramatických klišé (dcera: "Věřte mi!" matka: "Běž do svého pokoje!") vyvádějí choromyslné hovadiny: Matka dopuje dcerku prášky na spaní, protože se včera chuděra nevyspala; ta zase naříká, že jí cizí děcko leze do pokoje, ale zavřít dveře jí nenapadne. Největší vopruz na celé čtvrté paranormalitě je však její třídenní stopáž - přesně takovou dobu jsem potřeboval, abych po kouskách tu nesnesitelně nudnou variaci na stokrát viděné dorazil do konce. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že v kině je sledování PA 4 naprostá pecka! Sice se občas více smějete než bojíte, ale to samozřejmost. Myslím, že je to lépe zpracované než kterýkoliv díl předtím - lepší kamera, vychytávky, efekty a v neposlední řadě postavy. Jediné, co mi vadilo, bylo to, že se téměř celý film jakoby nic neděje a vše je taková pohodička a všechno se to semele v posledních nadupaných 10 minutách. I tak, to cením. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Oproti PA 3, je čtyřka pro mne určitě velkým zklamáním. Místy laciné lekačky, u kterých jste se pomalu ani nelekly. Přišlo mi to moc uhozené a bez žádné akce. Občas pobavily hlášky pubertálních herců a to je asi tak vše. Jak říkám, třetí díl zůstane pro mě číslo 1. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Seriál o tom, jak Američani nejraději mají doma padesát kamer a točí na ně i jak vypadají při vaření, spaní a záchodě se dočkal dalšího dílu 4. Předchozí díly dokázaly postrašit i pobavit. Tento obludně natahovaný díl youtube - bloncka, která nosí notebook sebou i do sprchy. Hodinu a půl jste natahování nudným záběrem z notebooku, telefonu a dojde i na kinect (jediná zajímavá věc). Bloncka je jediná sympatická postava společně s jejím kamarádem v celé dosavadní sérii PA - to musím uznat, ale zbytek je neskutečná zrecyklovaná s.acka. Už samotný příběh dokazuje bezradnost a další díl s dílem bude mít s předchozím společného jen kameru. Pokud ve své době Záhada Blair Witch budila kontroverze a dokázala i něco vzbudit, pak je série PA velký kalkukl. Za málo peněz udělat více peněz. Předchozí díly bavily a dokonce trojka je nejlepší a měla by se osamostatnit. Mimochodem stává se přesně, co se sérií SAW. Jeden seriál skončil a tak se bude točit jiný. V hororu se to překousne, ale v jiném žánru by se už asi skončilo. Hodnocení OST: žádná hudba, žádné hodnocení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Postava Robieho (Brady Allen) je pomenovaná podľa Robbieho Mannheima, chlapca, ktorý bol v roku 1959 údajne posadnutý diablom a vďaka exorcizmu sa mu podarilo zachrániť život. (katherine.)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Elderly 4. (tarponko)
  • Stephen Dunham (Doug) a Alexondra Lee (Holly), kteří ve filmu hrají rodiče, byli manželským párem i ve skutečnosti. Stephen Dunham zemřel 14. 9. 2012 na infarkt krátce před uvedením filmu do kin. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama