Reklama

Reklama

Můj vysvlečenej deník

  • angličtina My Naked Diary
Trailer 1
Česko, 2012, 102 min

Předloha:

Johana Rubínová (kniha)

Kamera:

Michael Gahut

Hudba:

Petr Wajsar

Hrají:

Veronika Khek Kubařová, Petra Špalková, Berenika Kohoutová, Sandra Černodrinská, Marika Šoposká, Šárka Krausová, Igor Bareš, Ondřej Mataj, Martin Šesták (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Romantická teenagerská komedie o první dívčí desiluzi a hledání skutečného obrazu blízkých, které změní hrdinčin pohled na život... Komedie s příchutí romantiky i hořkosti vznikla podle knižního bestselleru sedmnáctileté studentky Johany Rubínové. Johana (V. Kubařová) žije s otcem (I. Bareš) a nevlastní matkou (P. Špalková). Její vlastní maminka zemřela, když byla malá. Před dvěma lety zažila první velkou lásku, která ale skončila sebevražedným pokusem. Od té doby se Johana snaží milostným karambolům vyhýbat. Štěstí ale nemá – kluk (O. Mataj), do něhož se zamiluje, ji podvede s její nejlepší kamarádkou (B. Kohoutová). Johana se snaží vzpamatovat ze zklamání a zároveň pátrá v rodinné historii, aby se dozvěděla víc o smrti své matky. To, co zjistí, její život obrátí naruby. A Johana si musí připustit, že lidé, mezi nimiž dosud žila, jsou jiní, než si myslela… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (253)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Přečetla jsem si komentáře předem. Tak nějak jsem byla připravená na to, že film třeba nebude nic moc, v nejhorším je tu ovladač, že?! Ale nemůžu si pomoc, líbilo se. Žádná katastrofa, žádné trapárky, dialogy přiměřené situacím a věku, zábavné momenty, příjemná muzika, slušná oddychovka. A to nejsem pravděpodobně cílová skupina ... :o) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vokatá, nosatá, bradatá, vlasatá a pusatá Verča Kubařová je dost zajímavej typ, působí přirozeně a má velkej potenciál do budoucna. Nebýt jí, tak by tahle sonda do duše teenagerky šla ke dnu tak rychle jako Titanic . Zato její herečtí vrstevníci to s hraním opravdu nepřeháněli... Nejdříve jsem si říkal, že to bude takové Indiánské léto po letech ovšem pohledem dnešních teenagerů. Zklamanou Issovou ve vaně s jablky, že nahradí právě Kubařová, Brutus vystřídá jiný band atd... Lehce jsem se trefil, je to o teenagerech a jejich strastech, pohledem teenky. Mladé zajímají i stále stejné věci, pařby, hulení, sex a vztahy.... Jen kulisy jsou modernější. Barevnější. Já ale asi nejsem ta správná cílová skupina, pro kterou byl Můj vysvlečenej deník natočen. Nejsem už pubescent a tak asi nechápu ty ,,obrovský'' problémy dospívající mládeže. I tak mám ale dojem, že i pro teenagery je tam těch vtipů a hlášek (které takový snímek musí nutně obsahovat) minimum. Nějak jsem to sice dokoukal, ale na konci jsem si řekl.. Eh.. co to bylo? A co na to Jan Tleskač ? Na komedii jsem se u toho pousmál snad jen jednou a to je opravdu slabota. Když už teenagerskej film, tak raději Vorlův Gympl. * * ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento film by se rád prezentoval jako obraz ze života dnešní mládeže, ale není to tak. Žila jsem mezi teenagery 25 let a proto hodnotím snímek jako divácky podbízivý. Mne nezaujal ani prostředím či hereckými výkony, a už vůbec ne příběhem, který tam snad ani žádný nebyl. Postrádala jsem výchovný moment či vzor, protože kouření, pití, fetování a sex není nebo by neměl být jedinou životní náplní dnešní mládeže. To by bylo opravdu smutné. Hodnotím shovívavě, protože chápu, že film nebyl natočen pro mne, spíš pro moje vnuky, a také proto, že jsem v očekávání nějakého průlomu jej vydržela sledovat až do konce. Tento snímek je černou můrou rodičů a výchovných pracovníků. Točí-li se dneska takové filmy, nedivím se, že nikdo nechodí do kina. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem měl pocit, že vidím Román pro ženy 2. Jenže tady chyběl ten švih, humor, nadhled, herci "tahouni" a celková propracovanost. Jako zmapování maglajzu v hlavě teenagera je to ale docela povedené. Petra Špalková film podrží ve správné chvíli a druhá půlka se tím výrazně zlepšuje. Nevidím to zdaleka na takovou tragédii, jak se tu podává. Je to zkrátka jen o tom, že puberta je příběhově naprosto o ničem, stejně jako tento film. 65% ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Označení čistě jako "komedie" filmu nesedí a určitě by se více ztotožňovalo označení komedie/drama. Typický český modrý filmek, který nijak neurazí ale zároveň stále utvrzuje v tom, že je ještě hodně co se učit. Vyprávění Johany bylo místy vtipné (dokonce někdy hodně) a naopak někdy dramatické a film sám se sebou bojuje, jestli je to pokus a odpověď na americké teenage filmy nebo prostě jen film typu seriálové Terapie. Hodnocení je mezi 2-3 ale já se přiklonil k 3 hvězdám za Veroniku Kubařovou ;-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • „Hodně mě bavila scéna, ve které vycházím otevřít Johaně jen v županu, ale zato ve střevíčkách na podpatku. Cestou jsem tam zakomponovala takové škobrtnutí (ani nevím, jestli to tedy původně byl záměr), ale Verunku Kubařovou a pár ostatních to tak pobavilo, že jsem potom musela škobrtat ve všech jetích. A co si tak vzpomínám, měla jsem tam celkem samé vtipné situace,“ uvedla Berenika Kohoutová vzpomínky z natáčení. (SONY_)
  • Když Johana (Veronika Kubařová) na počítači otevírá e-mail od Mahmúda (Nisan Al Jazairi), jedná se o email od Googlu. Když jej však později tiskne v tiskárně, je to email od Seznamu. (klariss_)
  • „Johanin příběh má v sobě naprosto univerzální témata, kterými prochází každý dospívající člověk, v zásadě je to o hledání sebe sama na přelomu dětství a dospělosti, a to na všech rovinách – rovině vztahu k rodičům, na rovině vztahu ke svému okolí a pak samozřejmě vztahu s kluky,“ vysvětlil režisér Martin Dolenský, čím ho kniha zaujala. (SONY_)

Reklama

Reklama