Reklama

Reklama

Vášeň

  • USA Passion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá žena, která pracuje v byznysu, se vydá na cestu pomsty poté, co jí její šéf a mentor ukradne její nápady. (Rosaviva)

Videa (3)

Trailer

Recenze (139)

Radko 

všechny recenze uživatele

Intrigy žien vedú zväčša k jedinému cieľu: zaistenému životu v láske. Cesta k nemu je často lemovaná podrazmi, útokmi zo zálohy, pomstychtivými protiútokmi i skúškami vernosti. Všetky tieto ingrediencie sa predvádzajú v prvej časti filmu, ukazujúcemu odpudzujúci myšlienkový aj životný štýl ambicióznych pízd v kostýmčekoch. Predvádzajú svoje schopnosti predať seba či produkt a umiestniť sa tým na vyšších poschodiach Firmy a zároveň na vyššej úrovni lásky. Stupňujúce úskoky a fígle vyvolávajú proti reakciu. Tá zo sebou nesie divoké snové predstavy, strhávanie sa zo sna a prekvapujúce vysvetlenia ústiace do zvláštneho konca. Prekombinovanosť deja i obrazov v druhej polovici spolu s komickým sústredením pozornosti polície, hlavných postáv i režiséra na podlhovastú pletenú pokrývku krku a pliec evokovalo myšlienku na premenovanie celého filmu na výstižnejší "Divotvorný šál". V súvislosti s product placementom by nebol od veci aj názov "Jablko vášne". ()

snared 

všechny recenze uživatele

Je to paráda. Se vší pravděpodobností dokonce i taková malá anarchie. Ačkoli jsem si trochu četl z obrazu, páč Corneaův Crime d'amour znám (a celekm se líbil), Brian stejný příběh přepsal na plátno jinak. Kdo má De Palmu nakoukanýho a zná jeho typický znaky jako dlouhý záběry, POV stedicam, split-screen, šmírink atd. o nic nepřijde. Sympaťandám McAdams i Rapace to hraje dobře, teda až na dvě drobný výtky: scéna kde se Noomi na večírku jakože "psychicky zhroutí" (to nezvládala ani Sagnierka a i tady to působí trochu trapně) a Rachel mohla ukázat alespoň prso. Dokonce i ta fešná zrzka Herfurthová , která to chce taky, tam nebyla jen tak pro nic. Inu, záleží JAK se na ten film člověk dívá, buď WTF finále potěší anebo celou snahu tvůrců pošle do hnoje. Já osobně se hlásim k té první skupině. Bavilo o fous víc než původní film. Reklama na spolehlivé německé vozy, Apple a Panasonic se povedla. 4,5* ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

De Palma si celou dobu myslí, že je chytřejší než divák, avšak není tomu tak, v podstatě velmi strojeně nastavovaný příběh, který vždycky z ničeho nic se zamotá ještě více, což je řekněme při takové druhé umělé nadstavbě dosti otravné. Do toho hraje afektovaná hudba a herečky podávají pod režisérovým vedením spíše ochotnické výkony. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Starýho psa novým kouskům nenaučíš. Jenže někteří staří psi už nejsou schopni ani zdaleka se přiblížit svým dávným výkonům. A potom jen nepříčetný (nebo historie neznalý) jedinec může označit nového De Palmu jako něco víc než strašné zklamání. První hodinu je to nudná a nezáživně natočená podívaná ve stylu německého televizního balastu. Ta úděsná hudba! Scéna s rozbitým autem a zhroucení Miss Rapace mě bude strašit ještě dlouho. To se všichni zbláznili? V další fázi se starej dobrej Palmič přeci jen trochu rozjede a sází zajímavě nebo aspoň divně komponované a nasvícené obrázky. Jenže když fatálně selhává i jeho výkladní skříň v podobě rozděleného plátna, víte, že je fakt zle. Závěr je už úplně dada, a tak cestou z kina doufáte, že váš kdysi děsně oblíbený režisér už NIKDY NIC NENATOČÍ.  2023 update: Bavil jsem se napodruhé mnohem víc, než bych čekal. Je to laciné, ale béčkově funkční. Samozřejmě s De Palmovými mástrpísy se to srovnávat nedá, ale užil jsem si to solidně. 70% ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Kto trosku pozna tvorbu Briana De Palmu toho nemoze tento film nicim prekvapit. Dobra praca z kamerov, velmi dobry strih. A vyborna praca z hercami. McAdams vyborna a Rapace tiez. Filmu vask chyba nieco co by nieco co by ma prinutilo zamysliet sa. Nenudilo ma to ale druhy krat by som to uz asi nedopozeral. De Palma natocil ovela lepsie filmy. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (10)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama