Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Chasing Maverics je film o vlnách a to nejen o těch mořských. Kdyby to nebyl film inspirovaný skutečnou událostí, možná by se zdál až příliš sladký. Takto je to však zajímavá, věrohodná výpověď o životě jednoho středoškoláka co rád (opravdu hodně rád) surfoval. Každý máme nějaké sny a cíle. Jay měl jen jeden. Zdolat vlnu velkou jako panelák. Nakonec se mu to povedlo a to, že ve vlnách nakonec i zemřel na tom nic nemění. Nejspíš to tak chtěl. Další trefa do černého. Rok 2013 je pro mě zatím filmově víc než příznivý. V závěru si dovolím jednu poznámku pod čarou. Surfování, alespoň na obrazovce vypadá velice lákavě a mě jako tvora zpola mořského přitahuje. To jen kdyby mi chtěl někdo koupit letenku do Californie nebo na Hawai. Naoplátku Vám pošlu fotku, jak se asi tak cítí prádlo v pračce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri športových filmoch sú schémy a klišé skôr nutnosťou, ako prekážkou. Napriek tomu a napriek tomu, že sa jedná o životopisnú snímku, všetky vzťahové línie pôsobili úplne zbytočne a nič moc príbehu o rozvinutí jedného talentu nepridali. Tréner supluje otca, matka slope ale v podstate nič z toho, nikam nevedúce konflikty s rovesníkmi. Každopádne príjemný letný film a ten brutálny prepad v kinách mi nedáva logiku. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bod zlomu byl jedinečný pro svou zápletku, ale vlny tam nehrály zcela dominantní roli, tady jednoznačně ano. Ta posvátná úcta k oceánu je zde cítit z každého záběru. Butler se na chvilku vykašlal na romantické sračkárny a zase jednou ukázal, že je hlavně chlap. Johny Weston jako Jay nic nepokazil a jeho zápal pro surfování mu není vůbec těžké věřit. Nenápadný filmeček, který je opravdu natočený o existující postavě. Kdo na konci nedostane chuť sjet si svou vlnu je pro mě vnitřně mrtvý. PS: Nejlepším záběrem ve filmu je Jayův pád z nějakých 12 metrů do vlny, která ho zdemoluje obří silou. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Konečne sa zase Butler ocitol v náročnejšej pozícií v ktorej nehrá len "druhú ligu", ale obklopený zlomovými momentami výborne zvláda aj emociálne vystupovanie. Z na oko jednoduchého filmu o morských vlnách vypláva na povrch poriadne silný príbeh, ktorý v závere prekvapivo vygraduje a spečatí osudové prepojenie chlapca s morským gigantom. Sila príbehu spočívala v slušnej dávke odvahy, nezlomnosti, lásky, ale hlavne úderom nefalšovanej dramatickosti. Všedné, ale za to reálne prevedenie filmu výborne vystihovalo spracovanie životnej predlohy v ktorej vždy nastanú rôzne konfrontácie a nečakané udalosti. Mojou nečakanou a najsilnejšou udalosťou bolo čítanie dopisu, ktorý Jay venoval Frostovi, vtedy mi srdce začalo búšiť ozaj intenzívnejšie a môj zážitok z filmu sa riadne znásobil. Veľmi dobre vyznelo umiestnenie a práca kamery, ktorá exkluzívne poskytovala očarujúce snímky od úvodného odštartovania až po veľké finále. Film ponúka udalosti so správnym načasovaním a aj potešujúcim hudobným doprovodom. 80% ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem poslední dobou jen emocionálně labilní, ale každopádně Chasing Mavericks mě tak neuvěřitelným stylem dojalo, že si ode mě těch 5* zaslouží i přesto, že po filmařský stránce by se chybičky našly. Gerard je okouzlující, malej Jonny kudrlinka zdárně sekundující, Mavericks hrůzu nahánějící, nezodpovědná matka nakonec hodně překvapující... Velkou váhu pro mě má i to, že film byl inspirován životem opravdového Jaye. Trošku mě nakoplo vědomí, že kluk si ve věku, kterej už se mě netýká, dokázal splnit nejeden sen. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Snímek je natočen podle skutečné legendy surfu Jaye Moriartyho, který zemřel v pouhých 22 letech na Maledivách. (skinny)
  • Gerard Butler během natáčení kaskadérského surfařského kousku téměř přišel o život. (Yardak)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama