Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem chtěl opravdu vidět, nějak mě to k němu táhlo. Ani nevím proč, možná se podívat zase na film kde se surfuje a navíc Gerarda Butlera už jsem dloho nikde neviděl! Chasing Mavericks se mi líbil, bylo to natočené podle skutečnosti, takže chápu, že byly stanoveny mantinely a nemohl si film dělat co chtěl, aby to všechno vypadalo více cool, jak bychom si nejspíše přáli. Na jednu stranu je to určitě dobře, nadruhou stranu je to také určitě škoda. Ale přesto se dá přenést bez větších obtíží. Možná jediné, co mi na snímku trochu mrzí, že i když ho sledujete celkem v napětí, tak na Vás nikdy nedýchne taková ta atmosféra, která by s Vámi pohnula. Proto nakonec hodnotím třemi *** ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Chasing Maverics je film o vlnách a to nejen o těch mořských. Kdyby to nebyl film inspirovaný skutečnou událostí, možná by se zdál až příliš sladký. Takto je to však zajímavá, věrohodná výpověď o životě jednoho středoškoláka co rád (opravdu hodně rád) surfoval. Každý máme nějaké sny a cíle. Jay měl jen jeden. Zdolat vlnu velkou jako panelák. Nakonec se mu to povedlo a to, že ve vlnách nakonec i zemřel na tom nic nemění. Nejspíš to tak chtěl. Další trefa do černého. Rok 2013 je pro mě zatím filmově víc než příznivý. V závěru si dovolím jednu poznámku pod čarou. Surfování, alespoň na obrazovce vypadá velice lákavě a mě jako tvora zpola mořského přitahuje. To jen kdyby mi chtěl někdo koupit letenku do Californie nebo na Hawai. Naoplátku Vám pošlu fotku, jak se asi tak cítí prádlo v pračce. ()

Reklama

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Chystala som sa na film do kina, ale zmeškala som. Mrzelo ma to veľmi. Vynahradzujem si to oveľa neskôr a nechápem prečo až teraz. Chcem surfovať, okamžite, hneď, teraz! A čo môže viac značiť o kvalite, ak Vás film donúti chcieť to, čo tvorí jeho pointu? Zjazdiť svoju vlnu? Pre mňa najlepší Butlerov výkon, rola mu perfektne sadla a nechápem ako si po tomto mohol odskočiť k nadržaným mamičkám v Playing for keeps. Rozhodne by sa mal držať takýchto filmov :) Rambin výrazu na konci som trochu neverila, no Jonny Weston bol príjemný, verila som mu každé slovo. Najväčšie plus Mavericku je jednoduchosť. Žiadna prekombinovanosť, životné poučky ma neotravovali a strach aj so vzťahom medzi Butlerom a Westonom to film radí do pre mňa vysokého nadpriemeru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri športových filmoch sú schémy a klišé skôr nutnosťou, ako prekážkou. Napriek tomu a napriek tomu, že sa jedná o životopisnú snímku, všetky vzťahové línie pôsobili úplne zbytočne a nič moc príbehu o rozvinutí jedného talentu nepridali. Tréner supluje otca, matka slope ale v podstate nič z toho, nikam nevedúce konflikty s rovesníkmi. Každopádne príjemný letný film a ten brutálny prepad v kinách mi nedáva logiku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn dráma, ktorá ale ničím moc neprekvapí a radšej vsádza na istotu. Dlhovlasí zarastený Buttler vyzerá divne ale je fajn a hodí sa tam, Jonny Weston a Leven Rambin možno vyzerajú ako s Twilightu, ale ich vzťah na to priestor (chvála bohu) nemá, more a vlny sú tak dobre natočené, že ani na všelijakých Diskaveričkách nič také neuvidíte a hudba je vlastne tiež celkom v pohode. Takže celý film je vlastne fajn. Pokial máte radi surfovanie a veľké vlny, tak vás to možno bude baviť. A pokiaľ vám veľké vlny nestačia je tu aj jedna obrovská, ktorá sa vola Mavericks. 80% - 4* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Michael Apted se na poslední tři dny natáčení ujal režie, jelikož Curtis Hanson musel film ke konci ze zdravotních důvodů opustit. (josefklimes)
  • Gerard Butler, se při natáčení snímku stal po poranění zad závislý na lécích proti bolesti. Ze závislosti se poté vyléčil. (skinny)
  • Keď Jay (Jonny Weston) hľadá vo vodách oceánu na surfe Frostyho (Gerard Butler), odhodí do vody uzáver fľaše a položí ju späť na surf. Keď však surfuje ďalej, uzáver je znovu na fľaši. (Laslo)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama