Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Předně bych chtěl říct, že tohle bylo určitě snesitelnější, než Korineho scenáristický debut. Ale to taky nebylo nijak složité, vzhledem ke kvalitě jeho debutu. Spring Breakers je film o mladých (?) pro mladé. Harmony se zde opět vyžívá v tom, že překračuje… ne, on už ani ty hranice nepřekračuje, on je ničí. Ničí hranice čehokoliv (dobrého vkusu, morálky) za zvuku dubstepu a vyžívá se v tom. A upřímně, pár částí mě i bavilo (slow-motion scéna s písní Britney Spears byla asi ta nejpovedenější část filmu), jenže mě štvalo to neustále opakování scén a konec, který, řekněme symbolizuje, proč tohoto "pána" neuznávám - on si žije ve svém vlastním světě, kde normální pravidla neplatí. Ok. Ale když se mě snaží přesvědčit, že tohle by mohl být reálný svět a pak se ještě skrze tohle pokouší něco sdělit o životě… ne, díky. Film na jedno použití. 55 %. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady asbolutně a jasně vládne forma nad obsahem, který ale dá ránu mezi oči nečekaně divákovi až v naprostém finále ... Úžasný barvy, hudba, záběry na plážový hudební párties, krásnýholky, sex, drogy, erotično, hudba, rozjetej rozjařenej svět ... Ikdyž pořád něco visí ve vzduchu, něco nebezpečnýho, něco neočekávanýho a todrží diváka stále v napětí. Hodně zajímavej filom a obrovskýá překvapení léta 2013. Vůbec se nedivím plným počtům zde v hodnocení, protože tohle je OPRAVDOVÁ nádhera!!! Až na ty bouchačky je prostě tohle střed mýho života, vždycky byla bude v různých formách ... takhle to mám, tohle jsem já, pro tohle žiju... A navíc, účel světí prostředky ... :-) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Jestli se něco povedlo, tak zmrzačení veškerých diváckých očekávání. Svěžest, lehkost nebo přirozená žhavost jsou smeteny pryč vychtěným a zoufale repetitivním zabíráním všeho, co tančí, natřásá se nebo se vůbec jakkoli netradičně hýbe. Ta pravá rána pod pás je ale scénář, který psal třináctiletý chlapec, co se doma o prázdninách zoufale nudí a ve své bujné fantazii právě utváří story o tom, co asi v tu samou dobu dělá ta partička nedostižných holek ze střední za rohem. A asi nikoho nepřekvapí, že tím pádem nefungují postavy, dialogy, příběh ani nic. Snad jen pár fajn songů, co by za jiných okolností přivodily letní náladu a Martinezův hypnotický soundtrack, který ovšem v tomhle maglajzu běží téměř naprázdno. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Skutočne som na tomto filme nedokázala nájsť žiadne pozitívum, aj keď som sa snažila. Dokonca som nepostrehla žiadny plynulý dej, akýkoľvek náznak pointy či zmyslu, pre ktorý by sa ho oplatilo natočiť. Taktiež si myslím, že o hereckých výkonoch sa tu hovoriť ani nedá. Film je plný absurdností, nedomyslených situácií...občas som mala pocit, že nepozerám film pre teenegerov, ale ľahké porno. Neviem teda, pre koho je tento film vlastne určený, ale pre mňa rozhodne nie :) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Podvratný snímek, kde prim hraje audiovizuál. Zastřený obraz, opakující se fráze a záběry, voiceovery a obrazová stránka, kde se nešetří netradičním uv nasvětlením a výraznými barvami. Navozená atmosféra je kdesi na pomezí mezi snem a enomanií, a evokuje svět, ve kterém je jednání oproštěno od následků. Zároveň si Korine pohrává se zaběhlými filmařskými postupy a většinu známých situací sleduje kamerou, která jakoby vypadla z úplně jiného žánru. Tím nejenže si pohrává s diváckými očekáváními, ale současně vyvolává u sledování scén odlišné pocity, než které bychom předpokládali. Vlastními slovy postav se zde čtyři malá kuřátka dostala do světa, kterému tak docela nerozumí, ale berou ho jako videohru a užívají si ho, jak jen to jde, a v případě, kdy dojde k překonání pomyslné hranice, mohou kdykoliv nastoupit do autobusu a vjet zpět do svých monotónních a předem nalinkovaných životů. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • BBC zaradilo film na 74. miesto vo svojom rebríčku najlepších filmov 21. storočia. (Real Tom Hardy)
  • Scéna, v ktorej sa hovorí, že dvojičky (ATL Twins) robia všetko spolu, vrátane zdieľania žien, je pravda aj v skutočnosti. Naposledy mali separátne priateľky v 6. triede. (Real Tom Hardy)
  • Vanessa Hudgens (Candy) má na natáčanie veľmi zlé spomienky. Prezradila, že nakrúcanie scény, kde musela predstierať sex s Jamesom Francom (Alien), bolo pre ňu nesmierne stresujúce a už nikdy nechce nakrúcať erotické scény. (Sufferer)

Reklama

Reklama