Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života slavné Grace Kelly. Podhodnocený snímek. Neříkám že film, nemá své mouchy, ale je to kvalitně natočeno a Nicole Kidman se hlavní úlohy zhostila dobře. Třetí hvězda je za Nicole Kidman. Film jako celek je dobrý, líbí se mi příběh, napětí mezi Monackou a Francouzskou vládou. Jinak film hodnotím jako průměrný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, kde nejspíš sami tvůrci pořádně nevěděli, co mají vyprávět, a tak vložili i trochu té špionáže, psychologické drama, politické drama, lidské drama. Prostě je toho moc a nic pořádně nefunguje. A nic proti Nicole, ale ona prostě není Grace. Prázdný film, který to svoje poselství křičí, až to pěkné není. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ona Kellyová byla v podstatě dost nezajímavá osoba, aspoň tedy v poslední fázi života. Takže tenhle film je radši o něčem úplně jiném, tedy o francouzsko-monackém konfliktu, a příběh Kellyové do toho dost nefunkčně roubuje. Kdyby se Dahan vykašlal na ni jako hlavní postavu a vyprávěl ten příběh přirozeněji, bylo by to nejspíš pro dobro věci. Kidmanové je mi jenom líto. 1 a 1/2 ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tento film se zaobírá pouze jednou epizodou z celého života Grace Kelly, za biografický bych to moc neoznačila. Jednou se to sice vidět dalo a ani jsem se u toho nenudila, víckrát bych si to ale nepustila. Přišlo mi to všechno trošku zmatené, vlastně tam skoro vůbec nebylo nic o tom jak se s knížete poznala, celé se to soustředilo na to, jak se vyrovnávala s novou "rolí" kněžny a mě to zrovna dvakrát neuchvátilo. 3* ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Suverénně jeden z nejblbějších filmů, jaké jsem kdy viděla!!! Tady bylo špatně úplně všechno, od Nicole Botoxface Kidman přes šupáckého "knížete" Tima Rotha po přesvícenou kameru (asi to slavné provensálské světlo, v Monaku jsem byla 5x a takhle to tam prostě do očí nebliká), detailní debilní záběry na vyhlazený obličej "Grace" (proboha, ještěže jsem to viděla jen v TV a ne na velkém plátně!) a hlavně zápletku. Chtěla jsem vidět kousek Monaka, pro které mám fakt slabost, ale nedošlo mi, že se tam vlastně nic točit nedalo, protože v r. 2014 vypadá jinak než v r. 1962 a na to, aby si to staré Monako postavili ve studiu, neměli peníze, jako snad ostatně na nic, celý rozpočet asi praskl na zajištění Kidmanové a jejích oblečků. No hlavně, že jsem se dozvěděla, že Grace zachránila svět před třetí světovou válkou, a přitom celý svět (asi kromě Monaka ovšem) řešil nějakýho Kennedyho s Chruščovem a Kubu:-) Jo - a ten proslov na plese Červeného kříže byl asi napsán podle proslovu Jacka Nicholsona jako prezidenta v Mars útočí. Akorát už jsem se nemohla ani smát. Vůbec se nedivím, že se knížecí rodina od tohoto paskvilu distancovala. Nejdřív jsem si myslela, že je to kvůli tomu, že se tam má prát nějaké špinavé prádlo, ale pobavilo mě odůvodnění, že je ve filmu Grace příliš idealizovaná. Ze začátku jsem si chvílemi říkala, že je škoda, že Grace nehraje Charlize Theron, protože ta je na rozdíl od Stepfordské paničky Kidmanové krásná tou bezvýhradnou sympatickou krásou jako byly Grace a Audrey Hepburn, ale pak jsem byla ráda, protože za takový film by se musela chudák stydět. Reklamy byly vysvobozením! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Produkce snímku započala při 30. výročí úmrtí princezny Grace. Natáčet se začalo v září roku 2012 ve městě Menton na jihu Francii. V říjnu se natáčení přesunulo do Monte Carla v Monaku a několik scén bylo natočeno také v italském Janově a v Belgii. (ČSFD)
  • Scénář k filmu byl uveden v žebříčku „Hollywood Black List" mezi nejlepšími doposud nezpracovanými projekty za rok 2011. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Monacu, Paříži a Mentonu ve Francii, v Janově v Itálii, v Bruselu, LIntu a Gentu v Belgii. (willy1)

Reklama

Reklama