Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Fenomenální Nicole mě dokázala svým převtělením do Grace a jednoho jejího zásadního, životního období, naprosto ohromit. Možná by se některé pasáže ještě daly dopilovat k dokonalému ztvárnění dramatu, které tehdy v Monaku probíhalo. Kněžna Grace byla evidentně nejen krásná a hodná bytost, ale měla i dar diplomacie a schopnosti přirozeného důvtipu, díky němuž pomohla zažehnat velmi nebezpečnou politickou krizi a souběžně s ní si ujasnit vlastní život. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života slavné Grace Kelly. Podhodnocený snímek. Neříkám že film, nemá své mouchy, ale je to kvalitně natočeno a Nicole Kidman se hlavní úlohy zhostila dobře. Třetí hvězda je za Nicole Kidman. Film jako celek je dobrý, líbí se mi příběh, napětí mezi Monackou a Francouzskou vládou. Jinak film hodnotím jako průměrný. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Nicole se mi jevila fajn. Její Grace byla to ptáčátko obalené luxusem, duše snila o něčem jiném a přitom milovala toho malého, paťatého knížete, který se mi v podání Tima Rotha, kterého jsem nikdy moc nemusela, opravdu líbil. Langella a Jacobi, kdo by se na ně netěšil . Nutno přiznat, o jejím zásahu do politického dění s Francií jsem skoro nic nevěděla, vlastně se všude řeší jen její smrt, obklopená malým tajemstvím. Pakliže se Grace takto dokázala prezentovat, lze jen smeknout, co pro Monaco a manžela dala všanc. Sama sebe. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naivní a hloupý kýč. Americká bloncka se přivdá do knížecí rodiny, překoná problémy odlišné mentality a nakonec zachrání Monako. To bych blil velebnosti. Navíc Nicole Kidman tady zrovna dvakrát nezáří. Vlastně bych řekl, že je naprosto příšerná a ten závěrečný slzopudný projev by se měl pouštět na DAMU, jak se to taky nemá dělat. Alespoň že ten Roth to nějak vyvažoval. Facku by zasloužilo i ostudné nevyužití Langelly a Jacobiho. I tak je to především zásluha mužské části ansáblu, že jsem to nešoupnul do odpadu. No a své si na tom odvedl i fakt, že je to tak blbý, že jsem to vydržel až do konce. 25% ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Dahan má zcela evidentně rád patos a až kýčem zavánějící ztvárnění osudů žen, které se zapsaly do dějin. Co ale u Edith Piaf fungovalo (hlavně díky klasickému pojetí životopisného snímku), to v případě Grace Kelly neplatí. Scénář je tak otřesný, že byste snad DeGaullovi i přáli tu anexi Monaka dotáhnout do konce, a nezachraňuje to ani krásná (a ano, fetišistická) kamera, která minimálně tři čtvrtiny stopáže zabírá tklivý pohled Nicole Kidman. Promarněná šance, film, který chtěl být jako od Baze Luhrmana, ale nebyl. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Grace Kelly je vyobrazená aj na 2-eurovej pamätnej minci Monaca z roku 2007. Celkovo bolo vyrazených len 20 001 kusov. Hodnota tejto 2-eurovej mince bola v roku 2014 cca 1 800 eur. (seko0408)
  • Natáčení probíhalo v Monacu, Paříži a Mentonu ve Francii, v Janově v Itálii, v Bruselu, LIntu a Gentu v Belgii. (willy1)

Reklama

Reklama