Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Věřím a vůbec nepochybuji, že to převtělení či přerod úspěšné a oblíbené herečky v noblesní monackou kněžnu muselo bolet.. Vdala se z lásky a netušila, do čeho jde.. Stala se matkou a pro své děti a jejich ochranu se rozhodla setrvat a bojovat ze všech sil.. Moc pěkný životopisný snímek, sice je to jen výsek několika let, zřejmě to však jsou roky nejdůležitější.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co to prosím pěkně bylo zase za časové období života jednoho člověka? Co je tohle za módu, vytrhávat kameny z mozaiky a točit o nich celovečeráky? Z plesu nechcete vidět jen půlnoční překvapení, do opery nevlezete jen na druhý akt a nepustíte si jen druhou třetinu finále Stanley Cupu. I kdyby se v ní hrál špičkový hokej, není to celé. A když něco není celé, jaké to teda doopravdy je? Nic proti tobě, Nikčo, tvoje kukadla byla na tom všem to nejkrásnější, ale pokud mě tenhle film neměl sblížit s princeznou, proč ho teda někdo natáčel? (Dunedin, NZ) ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ona Kellyová byla v podstatě dost nezajímavá osoba, aspoň tedy v poslední fázi života. Takže tenhle film je radši o něčem úplně jiném, tedy o francouzsko-monackém konfliktu, a příběh Kellyové do toho dost nefunkčně roubuje. Kdyby se Dahan vykašlal na ni jako hlavní postavu a vyprávěl ten příběh přirozeněji, bylo by to nejspíš pro dobro věci. Kidmanové je mi jenom líto. 1 a 1/2 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radov novodobých životopisných filmov o silných ženách v politike (Diana, Železná lady, Jackie), ktorému by to viac slušalo na televíznej obrazovke. Sledujeme opäť príbeh ženy, ktorá musí kľučkovať v tvrdom svete mužskej politiky a kde (svojim spôsobom) rozprávkovo víťazí. Všetko je doslovne vysvetlené, jedna strana je dobro, druhá zlo a tvorcovia sa tvária, že víťazia zakaždým, keď sa na plátne objaví nejaká historická osobnosť. Grace čítala scenár k Marnie a možno úlohu mala zobrať, Nicole čítala scenár ku Grace a možno úlohu zobrať radšej nemala. Je to samozrejme pozerateľné a aj celkom zábavné, ale ak by tu nehral nikto známy a bol by to materiál pre televíziu a jej obľúbený skutočný príbeh na nedeľný večer, mali by sme nižšie očakávania, ktoré by táto podoba Grace v pohode splnila. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, kde nejspíš sami tvůrci pořádně nevěděli, co mají vyprávět, a tak vložili i trochu té špionáže, psychologické drama, politické drama, lidské drama. Prostě je toho moc a nic pořádně nefunguje. A nic proti Nicole, ale ona prostě není Grace. Prázdný film, který to svoje poselství křičí, až to pěkné není. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Na tvorcov a Nicole Kidman sa po premiére spustila vlna kritiky a nevôle od kritikov a rodiny Grace Kelly, podľa ktorých sa tvorcovia držali pochybných historických zdrojov. Sama Nicole sa ohrádzala tým, že nakrúcali len kúsok jej tragického života a nie biografiu. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)
  • Hudbu k filmu nahrál Pražský symfonický orchestr. (Pepinec)
  • Natáčení probíhalo v Monacu, Paříži a Mentonu ve Francii, v Janově v Itálii, v Bruselu, LIntu a Gentu v Belgii. (willy1)

Reklama

Reklama