Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

salalala 

všechny recenze uživatele

Strašlivá nuda, která zřejmě s historií nemá mnoho společného (na což se tvůrci odvolávají) a hlavně moc nebaví. Dahan nikdy diváka nezaujme natolik, aby si ho získal na svou stranu. Od začátku do konce jede ve stejném tempu, které je pomalejší a hlavně toho vypráví tolik, že ve výsledku nevypráví vůbec nic. O osobě Grace Kelly jsem se toho nedozvěděl o moc víc, než jsem věděl a to není úplně dobrá vizitka. Grace of Monaco zkrátka nemá čím nalákat, protože příběh je dost špatně a povrchně vystavěný a ani žádné velké pikantérie se neodhalují. Je moc fajn, že Dahan si dal záležet na výpravě a krásné kameře, jenže to je tak všechno, co se dá chválit. Nicole Kidman je velmi dobrá, i když nemá moc co hrát a jen ona zachraňuje, co se dá. Ostatní už tu jsou spíše do počtu a chudák Tim Roth to odskákal nejvíc, protože jeho Rainier je zoufale pasivní a necharismatický a za celý film snad neudělá nic, čím by nás přesvědčil o tom, že je rázným panovníkem. Grace of Monaco je podprůměrný film, který nemá co nabídnout a v podstatě asi ani neví, čím by měl být. To může samozřejmě být dáno i spory o konečnou podobu sestřihu. Promarněná příležitost. 40% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Olivier Dahan /Purpurove Reky2, Edith Piaf/ natocil slusny film o hollywoodskej kralovnej Grace Kelly v podani Nicole Kidman. Kidman sa zhostila ulohy velmi dobre, hrat rozhodne vie, akurat casto vidno len priemerne kulisy a furt sa neviem zbavit pocitu, ze Grace Kelly by si zasluzila viac, toto mi nestaci xpokojnosti : 56 % ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že scénáristi vybrali pouze jedno období v jejím životě, avšak ani to nedokázali podat dostatečně "oslnivě". Celým filmem totiž prostupuje nicota, nezajímavost, bezobsahovost, průměrné herecké výkony a i ten lesk a sláva tomu naprosto chybí kromě úvodního momentu. Bylo fajn v něčem, zase vidět hrát Milu, ale ač to vypadalo při jeho vstupu na scénu, že tam bude mít nějakou roli, tak byl hooooodně v pozadí, respektive nebyl tam skoro vůbec. Lehce stravitelný a taky lehce zapomenutelný snímek. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Grace of Monaco není rozhodně špatným filmem.Bohužel je ale dalším ze soudobé módní vlny (ne)životoipsů,které zaznamenávají pouze určitý úsek života.U Hitchcocka se to celkem povedlo,u Diany moc ne a Grace je někde na pomezí.Osobně bych u podobných osobností (tím spíš,že mají co nabídnout) uvítal klasický životopisný film se vším všudy.Ve finále by takový obyčejný životopis mohl být mnohem zajímavějším...60% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si podle mě hraje úplně na něco jiného než je...Dělá ze sebe kulturní trhák a k tomu to má rozhodně daleko. Nezajímá mě, že je tam jen část života slavné Grace - co bychom taky jako chtěly ve 103 minutách s touhle rychlostí :D Při věčných zpomalených a němých záběrech, kdy se i kněžna dívá na zpomalené záběry ze své svatby - to je hodně zvláštní, když je tam čas reálný běžnou rychlostí, ale promítání je zpomalené..Taková pakárna se jen tak nevidí. Nicole Kidman prkená jako vždy, podobnost tam samozřejmě je, krásná choreografie - jak vyfiknutý dvůr kněžny, tak i "obyčejný" lid, hudba je nádherná, ale zbytečně moc přehlušovala situace. Více mě zaujal Tim Roth a Derek Jacobi...Než film o Grace je to o politické situaci,kdy si můžeme všimnout, jak žena do toho všeho dokázala zasáhnout...Skvělý film pro ČT1 na sobotní odpoledne :D ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Na tvorcov a Nicole Kidman sa po premiére spustila vlna kritiky a nevôle od kritikov a rodiny Grace Kelly, podľa ktorých sa tvorcovia držali pochybných historických zdrojov. Sama Nicole sa ohrádzala tým, že nakrúcali len kúsok jej tragického života a nie biografiu. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)
  • Hudbu k filmu nahrál Pražský symfonický orchestr. (Pepinec)

Reklama

Reklama