Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (165)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle životopisné snímky ze studia Walt Disney prostě baví. Ano, je jasné, jak se to bude vyvíjet, je jasné, jak to dopadne, jsou zde momenty, které bych nejraději vystřihnul, ale stejně si to užívám a ty emoce prožívám. Navíc tentokrát si tvůrci skutečně vybrali zajímavý příběh, přičemž by mě nenapadlo, že běh může být tak zajímavý. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pěkný příjemný lidský příběh o začleňování do cizí kultury. O sport tu vlastně ani tolik nejde, ale i tak je sportovní historie městečka famózní. Někomu nemusí sedět americká hymna, ale byla zahrána skvěle. Někomu nemusí sedět tlouštík, co tak překvapivě běhá, ale zde to výjimečně nevadí, protože ta postava má z mnoha jiných pohledů hlavu a patu. Prostě takhle to má vypadat, když i fůra klišé je převálcována vykreslenýma postavama a příběhem. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sportovní linie slouží spíše jako zastřešující prostředek pro nahlížení na hispánskou sociální část, o které je to především. V důsledku toho tedy až tak nevadí, že se jede dle zajetých kolejí "kterak si rázný necita našel cestu skrze předsudky k problémovým jim a přes počáteční zádrhely i prohry nakonec společně z pozice podceňovaných outsiderů přinesli radost všem". Zároveň však platí, že se celkem obstojně daří vyhýbat se žánrovým klišé a když již na ně přeci jen dojde, tak se s nimi pracuje vkusně. Čili jako sociálně-sportovně-pohádkové drama "poznáváme jiná etnikum a na konci nám srdce jihnou nad tím co dokázali" více než obstojné a nic před čím byste museli brát nohy na ramena. A ještě je tu eso v rukávu; kamera Adama Arkapawa, který opět zas a znovu prokazuje, že je schopen cokoli bez ohledu na formát, kvality či žánr povýšit o úroveň výše. A platí to i zde, protože co on dělá s kalifornskou vyprahlou krajinou, západy slunce, nočními scénami i ladnými siluetami běžců, a to vše aniž by sklouzl ke kýči, to nezbývá než se jen kochat. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zaprvé Costnerovi sportovní filmy prostě sednou jak prdel na hrnec. Zadruhé je super, když někdo zkouší natočit zajímavý příběh i o jiném druhu sportu než je americký fotbal, baseball nebo basketbal. Zatřetí mi tento snímeček náramně sednul do nálady. Na maximum to sice není, občas nějaké to klišé tam je, ale celkově mě Mc Farland příjemně překvapil. 75% ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Film z produkcie štúdia Walta Disneyho nebol taký sladký, ako som očakávala. Výberom scén je pomerne triezvy, skoro až dokumentárny. Je jednak o vzniku týmov cezpoľného behu na amerických univerzitách v 80-tych rokoch, ako aj o živote v hispánskych mestečkách v Kalifornii v tej dobe. Kevin Kostner ako tréner White je dobrý, ale nie je to zase mimoriadna úloha. Je skôr zaujímavé sledovať život jeho rodiny v novom prostredí. Záver filmu „podľa skutočných udalostí“ nebol až taký stopercentný happyend, a preto bol zaujímavý až do konca. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama