Reklama

Reklama

VOD (1)

Hvězdně obsazené americké drama z produkce HBO zpracovává kontroverzní téma, související s výskytem zhoubného onemocnění zvaného AIDS. Odehrává se v New Yorku počátkem osmdesátých let minulého století a nabízí kritický pohled na nedostatek osvěty od oficiálních institucí. Na opačné straně stojí aktivisté z řadu gayů, kteří se společně s příznivci z řad osvícených lékařů pokoušejí o hrozící epidemii odhalit drsnou pravdu. V adaptaci divadelní hry Larryho Kramera se představí mimo jiné Mark Ruffalo, Alfred Molina, či Julia Roberts... Otevřený průhled do jedné z nejvarovnějších kapitol novodobých dějin režíroval Ryan Murphy. (HBO Europe)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (164)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Tentokrát budu vážnej...jůů jsem teplouš a nikdo mi nerozumí proč já musím tak trpět ? bůůů. Philadephia byla mnohem hezčí. Tady se snaží jen hrát na city, což se ani moc nepovedo. Naprosto povedený byl ale "Shaldon" toho miluju a všude se mi moc líbí. Nemůžu si pomoct. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení. Důvod, proč nemůžu jít s hodnocením výše, je ten, že jsou všichni herci tak namakaní a krásní, až to není hezké. Téma klouže po nalubrikovaném povrchu a dokonce ani ty léze nevypadají nijak zle. Mark Ruffalo by měl konečně začít něco dělat se svými anger issues. :) Oblíbený komentář: Reiniš, verbal ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes se v mnoha zemích bojuje za uzákonění homosexuálních manželství a další legitimizaci, počátkem osmdesátých let se bojovalo za to, aby byla láska mezi stejným pohlavím vůbec brána jako něco aspoň „trochu“ normálního. Bylo to o to těžší, protože v té době dramaticky přibývalo smrtelného poškození imunitního systému. HBO každoročně přichází s nějakou ambiciózní látkou, tentokrát nám představuje první výskyty smrtelného viru HIV ve Spojených státech. V centru dění je několik homosexuálních přátel/partnerů, jedna bojující lékařka a na volání neslyšící a před hrozbou uhýbající veřejnost a vláda. Tvůrci naopak neuhýbají před umíráním nebo sexuálními výjevy dvou nahých mužů, projevy viru ukazují bez obalu. Emočně to ovšem tolik nedolehne. Gradaci jsem v poslední půlhodince nepociťoval, vše se uzavře tak nějak očekávaně. Škoda, solidní náběh tam byl. Nekompromisní Julia Roberts a Mark Ruffalo jsou nicméně výteční a mě může tak akorát mrzet, že jsem tuhle látku nesehnal v originálním znění. Jen jsem se po delší době přesvědčil, že český dabing už dávno není tam, kde byl. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Nedávala jsem filmu moc šanci, upřímně řečeno homosexuální téma mě příliš neláká. A poslední dobou je toho všude okolo až moc, chvílemi mě spíš otravuje. Ovšem film mě nedovolil opustit sedačku. Téma AIDS a nepochopení hrozícího nebezpečí je chytlavě a citlivě zpracováno. Film stojí za zhlédnutí už jen k vůli hlavním aktérům Markovi Ruffalovi a Julie Roberts. Nutno dodat, že díky těmto filmům se může člověk stát i tolerantnějším, i když to podle některých komentářů zde moc nevypadá. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bála, aby nešlo o přeslazené, cukrovatové drama plné afektovaných dialogů a chňapání po penisech. V tomto směru jsem byla překvapená mile. Námět silný, scénář výborný, herci se mohli přetrhnout. Sledovat historii nástupu a rozvoje AIDS mě bavilo moc. Ono samozřejmě není pro žádnou bytost příjemné trpět, bez ohledu na preferenci děr. A tahle nemoc sebou nic jiného nenese. Potud měla gay komunita ve filmu i v životě můj soucit a drama to bylo každým coulem. Ale čím víc se hlavní postava Ned Weeks urputně a nediplomaticky rval za to, že musí svět začít řešit jejich právo na léčbu a výzkum AIDS, tím víc mi začalo vadit, jak mnozí z nich samotných vzdorovali tomu, že by se měli ve svém životě vzdát promiskuity. Raději svoboda sexu, než život. Máme tedy plakat nad osudem kuřáka, který strašně trpí v pokročilém stadiu rakoviny, ale cigára se nevzdá, protože je to prostě jeho vášeň? I narkoman a alkoholik je k politování, když si s nefunkčními játry musí odepřít to jediné, pro co žije a dýchá? No prostě to chvílemi působilo, že než by se homo v osmdesátkách vzdal olézání druhých bez gumy, raději bude riskovat léze. A tady pak nejde nesouhlasit s tím, co nad přehlížením jejich zoufalé situace prohlásil Sheldon (ano, Jim Parsons opravdu zapomněl změnit svůj Big bangový herecký výraz, případně jiným nedisponuje): "Prostě nás nemají rádi!" Je to tak, jeden z důvodů, proč se zřejmě vláda ne a ne rozhoupat začít nastupující epidemii AIDS řešit byl, že se to nejprve jevilo jako problém homosexuální komunity a jejich promiskuity. Vaše smrt nás nezajímá, buzeranti. To samozřejmě smrdí diskriminací. Pravdou ale také je, že virus HIV je nesympaticky výchovný virus. Stavění sexu a užívání si nade vše ostatní, chybějící pokora a zodpovědnost ve vztazích si vybírala největší daň právě na lidech, kteří jí pohrdali nejvíc. Herecky za pět, příběh za čtyři, ale citově to tlačilo a manipulovalo až moc. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Julia Roberts změní svůj život

Julia Roberts změní svůj život

18.12.2016

Hollywoodské hvězdy se už dávno neštítí televize. Julia Roberts si tam odskočila před dvěma lety, když si zahrála ve Stejných srdcích, a teď se objeví v minisérii Today Will Be Different. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno