Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Starýho Boyarda jsem neviděl, ale tohle je hrozná blbost. Dědeček ve věži mi přijde jako sklerotik, co si toho moc nepamatuje, Paklíč z tou blonckou tam lítaj jak utržený ze řetězu a s nima samozřejmě tým, který se snaží stihnout za pomocí překážek vyhrát peníze. Nelíbí se mi ani celkově ta soutěž. Vlastně, že jeden tým plní úkoly a nemá žádného oponenta. Tím jsou samozřejmě čas a různé úkoly. Jenže já mám radši když proti sobě stojí dva či více týmu nebo jednotlivců než jeden tým. Tohle je dost velká nuda. Doufám, že v tomto televizním čase na Coolu vrátí brzy SURVIVOR, protože tomuto pořadu se budu vyhejbat. Jooo a samozřejmě největší suchar je ten moderátor. 5% ()

GlaDOS 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaká doba, co jsem se jako malý prcek dívával na francouzskou verzi a tak jsem se na vysílání Coolu těšil, dokud jsem nezjistil, že se jedná o britskou verzi. Ta umělá blondýna nedokáže spasit trapné macho chování Boyarda a toho senilního čaroděje ve věži. Originál je originál. Važně nechápu, proč Cool vysílá tenhle čaj. 2. série je trochu lepší, Boyard už není takové pako a i moderátorka vypadá přirozeněji, než ta voskově silikonová Barbie #1. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tahle britská verze už není až tak skvělá, je hodně okleštěná a nikde není k mání otec Fura a ani 'lovci času'. Přitom v současnosti otec Fura ve francouzské verzi má na starost nejen věž, ale právě i temné zákoutní prostory, kde bojují 'lovci času'. Taky ani jedinej díl se neodehrává v noci a střídání úkolů je taky na čtýru. Ještě jsem neviděl kouzelníka co míchá klíčky a ani piráta co dává kudly soutěžícím, aby se trefovali do vtipných obrázkových karikatur. Na pana Krysaře můžete taky rovnou zapomenout. Co mě navíc otevírá kudlu v kapse je uřvaná, blonďatá Mydlinda. Tu fakt nemůžu vystát a také profesora Moulu s trapnýma a nehumornýma poznámkama. Pokud jde o pana Boyarda, tak toho ještě jakžtakž beru. Je vidět, že myšlenkově je sofistikovaně spjat přímo a na míru pro diváka angličana. Takže procentuálně to ujde **. Jinak ještě dávám k dobru i fakt, že často v následujících dílech se používá cela, kde vnadné dámy musí obkročmo se sunout po kluzkých válcích až na druhý konec ke klíči, takže jim je pěkně vidět hluboko do výstřihu. :) Takže chlapy! Jak můžete tomu dávat tak slabé hodnocení?! Styďte se! Mimochodem, docela by mě zajímalo, kolik idiotů si tuhle verzi splete s původní francouzskou. :) ()

MaryLynn 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za to, že jsem se na to vydržela dívat celý jeden pořad. Asi jen z nostalgie. Tupá kozatá blondýna, nudnej pan Boyard, který si nadávání zvyšuje sebevědomí. O dědkovi z věže nemluvě - výsměch. A pak ten přihlášený tým! Jeden svalovec vedle druhého, ale holku na ramenou skoro neunese a nevyšplhá po laně. Prostě jen přehlídka fotomodelů. Jo a dělat na tohle dabing taky musí být peklo. "Máš na to, děláš to dobře, ještě máš dost času, dělej, zrychli, pospěš, hlavně klid, .....krát 10 ................. už musí ven, pojď ven, honem!" ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak se mi kdysi zamlouvalo žabožroutí zápolení s nástrahami pevnosti Boyard, tak mám problém vystát tenhle britský grcmake. Je to sice totéž, ale zároveň je to mnohem stupidnější, otravnější a trapnější. Když jsem poprvé zahlédla tu kozatou Barbínu, co vyskotačila ze člunu v roli průvodkyně soutěžících, zvedl se mi kufr a zježil vlas. I vzpomínka na ni ve mně vyvolává nutkání hodit šavli. Rádoby zlý vytlemenec - sudí je natolik impertinentní, až si rozpačitý divák připadá, jako by sledoval koprofilní porno. Laciná náhražka otce Fury "profesor" může pobavit leda dítka v předškolním věku a jeho otázky v češtině často nedávají smysl... občas dávají i nesmysl. A vzhledem k tomu, že český dabing vzrušeně překládá každý nejapný výkřik, který soutěžící vypustí z hrdla, tudíž imrvére posloucháme: "Rychle! Jdeme na to! Rychle! Dokážeme to! Zvládneme to! Rychle! Zvládneme to! Do toho! Rychle! Honem! Dokážeš to! Rychle!", stávají se i soutěžní týmy prakticky nesnesitelnými a držení palců se nekoná (palce se totiž nacházejí hluboko zaražené ve zvukovodech). Sledovat soutěž beze zvuku, možná bych byla ochotná připrdnout třetí mdlou hvězdičku, ovšem nemám zájem. Nejsem si jistá, nakolik mou příchylnost k originálu ovlivnila nostalgie, tuhle mizernou anglánskou kopii však nemám zapotřebí. 44% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Pevnost se nachází u západního pobřeží Francie na souřadnicích 45°59'59.006"N, 1°12'49.717"W. (Ficik)
  • Kvůli natáčení byla v roce 1990 přistavěna na západní straně plošina 20x20 metů, která na místě zůstala dodnes. (Ficik)
  • Heslo k získání zlata má pokaždé 5 písmen. (Illuminare)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno