Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený horor. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá navštívi dom svojej zosnulej matky a zároveň to bolo posledné miesto, v ktorom bola pred pár dňami videná jej sestra, ale keď sama pocíti prítomnosť niečoho nadprirodzeného, vie, že ak chce sestru nájsť, musí celú záhadu vyriešiť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, úvodná fáza pôsobí dojmom štandardných stereotypných ducharín poslednej doby, takže sa len občas niečo otvorí alebo spadne, ale od prvého zásadného kontaktu sa to o dosť vylepší, dej začne byť zaujímavejší, pribudne aj niekoľko zaujímavých postáv, celé to pôsobí nepredvídateľne a všetko to vyvrcholí v originálne pojatom finále, niečo takéto som skutočne nečakal a veľmi ma potešilo. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak atmosféra mohla byť aj lepšia, nie je zlá, ale dalo sa z toho získať aj viac, no za to môžu hlavne tie zbytočnosti z prvej tretiny, ktoré výrazne narušili postupné budovanie atmosféry. Ale po stránke napätia som už spokojný, viaceré scény a hlavne celé finále sú takmer dychberúce. A našťastie väčšina z nich je aj obsahovo nadmieru zaujímavá. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce známy je mi iba Casper Van Dien v úlohe detektíva, ale Caity Lotz v hlavne úlohe bez problémov ťahá film a bavili ma aj vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka za žánrovou špičkou mierne zaostávajú, ale na debutanta je to viac než dobré. Som veľmi spokojný a príjemne prekvapený, od tohto žánru som si už zvykol moc nečakať, ale The Pact sa teda vydaril. Už si ani nepamätám, kedy som videl takúto dobrú ducharinu. A ani Insidious nebol až tak pôsobivý. 79% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vynikající horrorový thriller se správně hutnou a temnou atmosférou, pomalým tempem, klidnou (většinou) kamerou, několika dobrými lekačkami, zajímavou heterochromickou hlavní hrdinkou a výbornou hudbou (tedy až na ten nepochopitelný závěrečný titulkový cajdák, který doznívající silný dojem z filmu rázem spolehlivě zařízne). Další příklad dobrého filmu natočeného za málo prachů a většinou jen v několika málo pokojích. Hadovitý strýček Judas je sympaťák, ovšem nejzajímavější postavy filmu jsou slepá senzibilka a její maniakální přítel - tyhle dvě comicsové figury by zasloužily svůj vlastní celovečerák. ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Protože se mají slipy měnit nejen o Vánocích, ale průběžně a celoročně, pak i já, karakter od pánaboha, musím plkout něco o Pactu, abych učinil povinnosti zadost. Takže má milá Lil, v mém případě jsem trenky měnit nemusel, neb scény k posrání byly asi dvě a má vrozená extrémně hrdinná povaha mi nedovolila vykonat něco tak ponižujícího, při pohledu na sympatického vrahouna (chvíli jsem myslel, že čumím do zrcadla, opravdu fešák) a bezva pihatou kočku, která si dokonce uměla správně namontovat !!! i demontovat !!! ochranu lebky před smrtícím asfaltem, to je naprostý filmový unikát. Celkem ucházející dílko v rámci žánru, který není u mě v preferencích na špičce, nicméně občas rád potrénuji svěrače.Takže u mě dobrý...zatím. Dal bych skoro čtyři, protože pihatka mě fakt dostala, ale protože nejsem žádná slečinka ni Mylady, prásknu tři a nechám si nespravedlivě nadávat. Jo, konečnou pointu prosím do pošty :). ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No, atmosféru to mělo hodně hutnou, film dokáže člověka napnout a děj je navíc dost nejasný, což přináší mnohé otázky a očekávání. Myslím si, že se jedná o nadprůměrný horor, pro mě je to někde mezi 3 a 4 hvězdičkama. Nakonec jsem se přiklonil k nižšímu hodnocení, protože ten příběh mi přišel vzhledem k závěrečnýmu vyústěný mírně jetý a takový až moc překombinovaný (přeplácaný). Propojení jednotlivých hororových subžánrů asi není úplně to pravé ořechové, na můj vkus teda určitě ne. 65% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po kratší pauze opět solidní (ne)duchařina na úrovni, která neurazí. Atmosféra není sice jedna z nejlepších, ale je rozhodně snesitelná. Naopak napětí by se dalo krájet, poněvadž od začátku skvělý náboj a diváka nenechá ani na minutku vydechnout. Další klad je tajemný příběh, který se odkrývá až k závěru, divák tedy od začátku neví, o co vlastně jde. Našlo by se i pár parádních lekaček, což by měl ocenit každý hororový divák. Nicholas McCarthy zrežíroval svůj první snímek a na prvotinu podal víc než slušné režijní schopnosti. Takové horory nejsou k mání často, tudíž musím ocenit tou největší poctou... 9/10 = 90% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Keď si Annie (Caity Lotz) v kostole pozerá staré fotky, na fotke z roku 1989 má jeden chlapec šiltovku od značky DC, no táto značka bola založená až v roku 1994. (ČSFD)
  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)
  • Caity Lotz sa musela kvôli filmu naučiť jazdiť na motorke. (ČSFD)

Reklama

Reklama