Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

lillien 

všechny recenze uživatele

Zhruba do půlky se u toho dalo docela v klidu večeřet. Zajímavá, z počátku nenápadná a pozvolna se rozvíjející duchařina, sem tam nějaká ta nepříjemná entita na fotce, sestra pátrající po osudu té zmizelé, podivné okolnosti a dost děsivej barák. Každopádně nic, co s trochou tréninku nezvládnete. No a pak to začalo. Nebýt mých vypilovaných záchranných technik pro sledování nesnesitelně strašidelných hororů, tak to nedokoukám! Musela jsem použít všechny tři techniky a to místy dokonce najednou!! Za a) rozostřování zraku přivíráním očí a mrkáním..za b) koukání se na obrazovku z co největší vzdálenosti, abych zvýšila šanci, že ty šílenosti neuvidím zblízka. Za c) úpěnlivé tisknutí polštáře, s kterým jsem někdy v třetí třetině na tuty otěhotněla, jak jsem ho vydatně svírala a mačkala. Na drobné alogičnosti tentokrát kašlu, když se bojíte, není co řešit. Pro mě absolutní nášleh s vytuněnou finální pointou . Tleskám a jdu si v očekávání kvalitních nočních můr zobnout lexaurin. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou hororů celou řádku, takže jsem na bububu-filmy poměrně náročný. V případě The Pact jsem si po dlouhé době doslova liboval. Horor se rozjíždí od samotného začátku, jde na věc téměř okamžitě a po celých 85 minut jsem byl v dobrém napětí. Skvělé lekačky, které na mě fungovaly a celý snímek je zajímavě záhadný. Škoda jen toho závěru. Nějak mi to s tím bratrem nesedělo a trochu narušil takové to tajemno, kdy divák neví, kdo nebo co straší. Každopádně.. jedním slovem hodnotím - spokojenost. 77% ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem váhala mezi čtyřmi* a pěti*, ale když jsem viděla zdejší nízké hodnocení, musela jsem přidat, protože se jedná o příjemnou záležitost, kdy jsem si celou dobu neříkala "Proč tohle dělá??", kdy jsem měla chvilkama nutkání, že si půjdu do kuchyně pro prkýnko a nůž a porelaxuju a kdy jsem až na konci zažila trošku pocit, že to mohli udělat ještě malinko jinak a lépe. Prostě horor, který neurazí, naopak, směle do něj. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po kratší pauze opět solidní (ne)duchařina na úrovni, která neurazí. Atmosféra není sice jedna z nejlepších, ale je rozhodně snesitelná. Naopak napětí by se dalo krájet, poněvadž od začátku skvělý náboj a diváka nenechá ani na minutku vydechnout. Další klad je tajemný příběh, který se odkrývá až k závěru, divák tedy od začátku neví, o co vlastně jde. Našlo by se i pár parádních lekaček, což by měl ocenit každý hororový divák. Nicholas McCarthy zrežíroval svůj první snímek a na prvotinu podal víc než slušné režijní schopnosti. Takové horory nejsou k mání často, tudíž musím ocenit tou největší poctou... 9/10 = 90% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Raz za čas sa rád posadím a pohojdám v rozpestrenej "hororovej sieti", plnej nástrah a napätia. V tomto prípade napätie a strach vo mne nebolo zobudené naplno, za čo môže ponúknutý sínusový dejový priebeh. Často dobre rozbehnutý desivý efekt bol okresaný dlhými a nezáživnými momentami, ktoré boli zbytočne prihodené medzi drahocenné kúsky. Ozaj veľmi dobre bolo zvládnuté prevedenie filmu so zmyslom pre detaily, ktoré ponúkla kamera viac krát, ktoré tak navodili skvelú atmosféru bez prehnaných výmyslov. Ak by Nicholas McCarthy vynechal spomenuté dlhšie a chudobnejšie časti, mohol naliať do pohára ozaj čisté víno. Za mňa ako nie odborného znalca hororu dávam 40%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Seznam obětí na „wikipedické“ stránce Jidáše (Mark Steger) pochází ve skutečnosti z reálné wikipedické stránky amerického sériového vraha Zodiaca. Ve filmy bylo z celého textu pouze odstraněno jméno Zodiac. (gamemaCZ)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)
  • Annie (Caity Lotz) byla zraněna na levé straně hrudi, ale když potom píše do zápisníku, má zranění přelepeno na pravé straně. Hned v další záběru je opět na straně levé. (in4mator)

Reklama

Reklama