Reklama

Reklama

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (100)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Nemohu začít můj komentář jinak než ,že film byl opravdu nuda a to jsem schopný zkouknout ledacco a dávám z podstaty mé povahy šanci všemu,ale tohle se opravdu už nedalo akor po tom co jsem pár dní předtím viděl výkon Bradleyho Coopera v American Sniper.Co se týče příběhu tak se to odehrává na jednom plácku ve 20. letech kde se těží dřevo a a do toho se vmíchá vztah Bradleyho a Jennifer jinak nic víc nečekejte.Sice trochu dramatu se nám tvůrci snaží přinést zápletkou s dítětem ,ale to je opravdu málo na to,aby mě to ztrhlo k většímu zaujetí.Jinak co se týče výkonu Jennifer Lawrence tak nevím ,ale mě už začíná být protivná a přijde mi,že docela přehrává a to opakující se spojení s Bradleym Cooperem (už jejich třetí spolupráce a chystá se čtvrtá) na mě působí vyjma Terapie láskou jako otec a dcera.Ona mi spíš sedí do těch filmů pro dospívající (Hunger Games -i když už i tam to stojí za starou belu).Za mě tedy celkově 40 % a dvě hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Serena, naštěstí ne Williams. Osudové drama, které nezapře, že je natočené syrovým severským stylem, i když převážně vznikalo na území Česka, a které potřetí svedlo dohromady osvědčenou hvězdnou dvojici Jennifer Lawrence & Bradley Cooper. Příběh diváka zavádí na počátek třicátých let minulého století, konkrétně do Smoky Mountains v Carolině, za podnikatelem v lesním průmyslu. Země je zmítaná tržní krizí, avšak dřevorubecká firma George Pembertona stále v rámci svých možností prosperuje, ačkoliv ji výhledově hrozí zánik, vzhledem k ambicím jistého bohatého investora udělat z lesního hospodářství jednou provždy park. George však má i přijemné starosti. Potkalo ho nenadálé štěstí, jež má být stvrzeno manželským svazkem s krásnou, a tak trochu tajemstvím a nevyzpytatelným jednáním, obestřenou Serenou. Jejich společné štěstí však nebude mít dlouhého trvání. Celá věc se má tak, že dánská režisérka Susanne Bier divákovi hned neodhalí charaktery obou hlavních postav, a tím ho ponechá v určité nejistotě. K odkrývání jejich charakterů dojde postupně a ne úplně tradiční formou. Divák v podstatě ví, že George je čestný muž, který naprcal dítě jiné ženě před Serenou, ke kterému se ovšem nehlásí, čímž má u diváků charakterový vroubek. O Sereně je známo jen to, že je od jisté doby sirota s jizvami na těle po požáru, který přežila, ale její příbuzní už takové štěstí neměli. A vedle toho, že na svého manžela chorobně žárlí a miluje ho, tak s ním také často a ráda mrdá. Příznivci těla Jennifer Lawrence můžete být klidní. I po uniklých soukromých fotkách, ve filmu neukáže ani piču, i když evidentně ví, na co ji má. Síla filmu netkví tak docela v jeho příběhu, nýbrž v jeho podzápletkách, kterých je slušná porce, a ne všechny mají v příběhu svoji opodstatněnou existenci, anebo jsou zdárně zakončeny k plné spokojenosti diváka. Převážná část filmu zaujme jeho zdánlivě nedůležitými a naprosto drobnými detaily, jako je lov na pumu, nebo sekera zaseklá do stromu. Film vyniká ve značné míře krajinářskou kamerou poskytující řadu záběrů na krajinu a vše, co je s ní spjato. Precizní je také výprava, skvělou práci odvedli kostyméři a stylisté. S příchodem Jennifer Lawrence, se kterým se neotálí, dostane film živočišný rozměr. Na skutečnou romantiku tenhle film moc neužije. Jistě, náznaky tady jsou, ale režisérka jim příliš regulérního prostoru nedopřála. Odráží se to v poměrně povrchním seznámení a následnou svatbou ústřední dvojky, jež proběhne bez přípravy a s minimem průtahů. Film chce sršet erotikou, ale i když se v něm Jennifer našuká víc, než za celou svoji kariéru, tak jsou tyhle scény natočeny chladně až odtažitě a hlavně cudně. Možná je to tím, že tak působí i Serena. To však nic nemění na tom, že je to pěkný, dramaticky i působivě vystavěný film v syrovém pojetí, jakých je v kinech málo. Jeho kino budoucnost je však značně nejistá. 80% ()

Reklama

nmafan 

všechny recenze uživatele

I ponurost může být kýč. Ale není to tak zlé, jak by reference napovídaly. Jen je to prostě film Susanne Bierové a ne "film s Bradleym Cooperem a Jennifer Lawrenceovou". Divná severská tragédie, která se nedopatřením odehrává v Severní Karolíně. A která by bez těch dvou superstár mohla mít méně zklamaných diváků. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji, že knižní látka má patřičný spád, dynamiku, patřičnou nepředvídatelnost a tak nějak celkově se jedná o krásně zpracovaný příběh. Nezmiňuji to jen tak náhodou, jelikož právě tyto faktory v jejím filmovém přepisu tak zoufale chybí a nezachrání to ani zuřivě se snažící herci Bradley Cooper a Jennifer Lawrence. Na závěr snad jen dodám, že u finále (které na mě osobně působilo poněkud směšným dojmem) jsem si začal říkat, proč zrovna tito herci kývli na něco tak zoufale nudného a průměrného. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

To bylo takové drámo, že by mi asi stačilo pár obrázků pro navození atmosféry a stručný textový popis děje. Na 109 minut stále trochu přetažené a věřím, že kniha může být lepší. Jen to zahrála dobře, Bradleyho roli mohl zastát kdokoliv jiný. Kamera i prostředí byly dobré, technicky to moc hezky vypadalo, ale dějově to nebylo nic, u čeho bych chtěl trávit večer. Jediné plus tam byla role Sereny, celé to mělo být pojato spíše z jejího pohledu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo i ve filmových ateliérech na Barrandově. (Lipi4)
  • Když spolu Jennifer Lawrence a Bradley Cooper pracovali na filmu Terapie láskou (2012), často říkali, že by spolu chtěli pracovat i v budoucnosti. Když si tak Jennifer přečetla scénář, poslala kopii i Bradleymu s otázkou, jestli by do toho šel s ní. (Weasley)

Reklama

Reklama