Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Houbaření je jedno z mála dobrodružství, které si člověk může dopřát i v moderní době. Aby však výprava do lesa neskončila na nemocničním lůžku, je potřeba se v houbách přeci jen trochu vyznat. Když tedy tata (Arnošt Goldflam) zjistí, že jeho kluk (Josef Polášek) nepozná kulinářsky tak vyhlášenou houbu jako je smrž, neváhá ani na minutu a žene kluka na první putování za houbami. Jeho profesorská nátura mu však nedá - nechce houby pouze sbírat, ale touží představit klukovi celou českou mykologii a její historii.
Jednotlivé díly:  1.-Z jara
2.-Hitparáda hřibů
3.-Kozí hřiby
4.-Magické muchomůrky
5.-Lysohlávky až nakonec
6.-Nejen o václavkách
7.-Pavučince a čirůvky
8.-Holubinky a ryzce
9.-Lišky, kuřátka a břichatky
10.-Teplomilné
11.-V pralese
12.-V pěstírnách
13.-Pozdní sběr (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

topi 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky hub velmi dobrá práce, navíc okořeněná krásnými toulkami přírodou. Jeden díl prozkoumával houby v podzimním hávu Josefovského údolí v Moravském krasu, přes jeskyni Jáchymka a putování zakončil v mé oblíbené hospůdce U Farlíků ve Křtinách. Navíc dvojka průvodců Arnošt Goldflam (tata) a Josef Polášek (kluk) mají občas dobrý hlody :). Při každém výletě do lesa si berou na pomoc odborníky z řad mykologů a o zajímavé informace je postaráno. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Pana Godflama mám docela rád i lesům od hub milerád pomohu, ale tento pořad mne tedy nezaujal, přesněji řečeno dost mne rozzuřil. Nesnáším uhozené, přestylované, rádoby umělecké počiny – to je mi snad milejší homevideo, coby snaha o syrovou neumělou výpověď. Ten uhozený vohoz „kluka“, ty kecy a rekvizity!... Dojímá mne velmi pohodlná, praktická a stylová „hůl“ za kterou by se nemusel stydět ani Rýblcoul. Díl o žampiónech a hlívě ústřičné byl moc poučný – pan vědec byl úžasný, ale umělcové o5 naprosto k posrání. Promiňte, že mne to tak vzalo, ale hypotéka herce patrně donutí k čemukoli. Zaráží mne představa tvůrců, že je naprosto nezbytné fakta obalit do „neotřelého“ umění, aby to divák polknul a nepřepnul. Za odbornou stránku bych dal klidně 4-5h, leč za ztvárnění (umění) i odpad. Co s tím?! 2h, abych nebyl za kruťáka, ale dívat se už nebudu. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Na tento pořad jsem se jako obdivovatel a ctitel hub velmi těšil, ale po zhlédnutí prvního dílu přišlo částečné zklamání. Jednak mi příliš nesedí pan Goldflam svými často suchými hláškami (o zjevu ani nemluvě) a především pak jeho kolega je zde vyloženě trapný a tím i článek navíc. Dalším problémem je, že jimi vybraný odborník chrlí na diváky kopu informací příliš rychlým způsobem a divák nemá šanci všechny informace kvalitně zpracovat, takže vzniká chaos namísto pohody, která k houbám rozhodně patří narozdíl od chaosu. Pokud nebude druhý díl propracovanější, jedná se jen o podprůměrné dílo. ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Pořad, který seznamuje diváka s houbami a mykologií jako takovou, mi přijde jako skvělý nápad - je příjemné načerpat nové vědomosti. Já osobně bych ale změnila průvodce pořadem - hra Arnošta Goldflama a Josefa Poláška na "tatu" a "kluka" mi vůbec nesedí. Oba mají totiž tak specifický hlasový i výrazový projev, že dohromady se to z mého pohledu strašně tluče. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

První díl nic moc, ale když si pak člověk zvykne na tu komedii alá tata a kluk a odprostí se od toho, tak se jedná o vcelku zajímavý pohled do historie mykologie, malého atlasu hub s povedeným komentářem pana Šutary a několika zajímavých receptů na závěr. Čekal jsem možná trošku víc, ale 3* jsou zasloužené. Už za ten pokus! ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama