Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (120)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem mangu ani anime, ale jsem ochotný věřit, že názory v této diskusi jsou správné a doopravdy se jedná o jeden z nejlepších přepisů anime do filmu (a s odstupem také jeden z top samurajských filmů, jaké aktuálně znám - 88%). Plnohodnotně rozvést charaktery ze seriálu je samozřejmě nemožné, takže to ani nikomu nevyčítám. Zajímavé postavy. Snad první film z období reformy Meiji, který jsem viděl. Krásně opravdově působící prostředí, oblečení. Realistické v tom, že když postava upadne, je zašpiněna, má zablácenou tvář, větvičky ve vlasech (ve filmu málo vídané prvky). Emi Takei mi dost připomínala Tabe Mikako (což v překladu znamená, že sympaťačka). A vůbec poprvé jsem viděl, aby ve filmu (mimo anime) některá postava mávala takovým megamečem (a nepůsobilo to směšně). ■ P.S. Jestli bude pokračování, chci ho vidět! ■ TV spot k filmu: http://www.youtube.com/watch?v=mML6MuE0S2c ■ Upravuju hodnocení na nejvyšší - ono je to vlastně bezchybné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Historické japonské drama ve velkém stylu. Není to podívaná jako čínské velkofilmy, ale rozhodně to má prvky něčeho, co by se dalo označit za pořádný spektákl. Snímek rozhodně vyniká ve své akční rovině více než ve chvíli, kdy se snaží být komornější. Ty akční scény jsou pořádně promakané a skutečně bav. Rychlý střih, povedená akrobacie, musím říct, že tohle mě baví. A také to trochu zakryje, že ten snímek nemá zas až tak skvělý příběh. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se! Extrémně! Strašně moc! Úvod máme za sebou. Teda, šlo z toho poznat, že se mi film vážně moc líbil? Pokud jo, budu pokračovat. Pokud ne...tak taky. Postavy, děj, akční scény, všechno jsem si strašně moc užila. Jak to bylo střídavě vtipný a vážný, napínavý a odlehčený, ale zároveň to mělo i co říct. Na pokračování půjdu ráda a brzo  :) ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Další filmová brána otevřena...tentokrát ta japonská (že jsem ale s tou japonštinou bojoval..... zněla mě taaak divně, brrr to bude ještě boj). No a jak jinak než stylově, neskutečnou samurajskou jízdou. V těch vrcholových fázích, naštěstí mluvily jen meče a to teda hustě! Zvláště závěrečná půlhodinka nabídla doslova samurajskou nirvánu lemovanou mnohonásobným akčním orgasmem :-) ale nejen akcí živ je člověk a tady se povedl i děj a myšlenka. "Žít mečem a zemřít mečem. Pro nás není jiné cesty" to zní krásně samurajsky.....ale přesto hlavní hrdina ukázal, že to může jít i jinak..... ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Znova ožila kovaná oceľ a jej lesk je ako zrkadlo v ktorom protivník vidí svoju vystrašenú tvár. Bývalí zabijak povstáva z popola ako bájny phoenix a aj keď, už nezabíja jeho boj je skutočne presvedčivý. Dalo by sa povedať, že príbeh spadá do klasickej a nie raz opakovanej predlohy o hrdinovi, ktorý nepozná premožiteľa a zaslúžene dosiahne vytúžený cieľ. Aj keď týmto nikoho neohúri, skrýva v sebe iné "tajuplné oriešky". Najviac zaujímavou vlastnosťou je skvelá kamera so správnym miestom, ktorá pár krát ozaj podáva senzačné zábery a v istých momentoch zapojenie sláčikového ozvučenia, vytvára harmóniu, ktorú môžme nájsť v tých najlepších filmoch. Aj keď súbojov je trocha pomenej prichádzajú v skvelom a rozumnom usporiadaní až kým nepríde konečný, nekompromisný boj. Boj o všetko a so všetkým, čo v takýchto chvíľach má prísť. Čo, ale robí filmu hanbu je komediálny a nepodarený obchodník s topánkami na vyvýšenej podrážke, ktorý uberá na vážnosti vznešeného samurajského príbehu. Jeho postava a scény v ktorých sa objavuje sú kvalitou úplne kdesi inde, kdesi mimo "hracieho poľa" akýmsi autom tohto filmu. Japonci sú v podobných filmoch ozaj zdatný producenti a tento s menšími nedostatkami hodnotím na 70%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)

Reklama

Reklama