Reklama

Reklama

Večerníček

(pořad)
Rodinný
Československo, 1965, 10 min

Účinkují:

Michal Citavý

Večerníček se narodil 2. ledna 1965, výtvarnou podobu mu vtiskl výtvarník Radek Pilař, hudbu zkomponoval Ladislav Simon a promluvil hlasem sedmiletého chlapce Michala Citavého. Pořadu předcházel od roku 1963 cyklus podvečerních pohádek pro děti pod názvem Stříbrné zrcátko. První odvysílanou pohádkou byl Kluk a kometa režiséra Ludvíka Ráži. (sator)

(více)

Recenze (83)

knihovna 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě si člověk položí otázku - co tady vlastně hodnotím? Znělku, jednotlivé večerníčky či celý tento fenomén? Nevím jak kdo, ale já hodnotím fenomén jako takový, a ten je u mě jednoznačně za pět. Z nostalgie, za vzpomínky ať už když já byl dítě, nebo se díval s mými dětmi ale hlavně za něco, co už se nevrátí, přestože se ten pořad ( alespoň myslím) pořád vysílá. Bohužel, už se nedívám protože má infantilita se ještě plně nerozvinula, mé děti už odrostly a zatím se nerozmnožily. Nezbývá než počkat na vnuky. ()

AduskaV 

všechny recenze uživatele

Kdo by nezbožňoval Večerníček :) Sice to ohlašovalo posledních 10 minut, než nás rodiče strčili nadobro do postele, ale znělka nás vždy nalákala a mohli jsme si užít pár nerušených minut v pohádkovém světě, který nám zaručoval hezké sny bez nočních můr :) Kéž by to dodnes fungovalo stejně....bohužel Animáček bude kazit děti ještě hodně let. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kladiem si závažnú otázku: Z akého uhla pohľadu mám hodnotiť túto konkrétnu položku? Usudzujem, že sa má jednať o detskú, cyklickú reláciu, ktorej podstatnou, dominantnou súčasťou bola krátkometrážna, zvyčajne animovaná, rozprávka. Relácia, ktorá sa dlhé roky objavuje, v rovnakom čase, na obrazovkách verejno-právnej televízie. "Večerníček" ako rozlúčka, na dobrú noc, s najmladšou generáciou divákov. Potom už ostávalo len sa vyčúrať, umyť zuby a ísť spať. Dávam až tri hviezdičky, pretože i u mňa zafungovala patetická nostalgia. *** ()

sator 

všechny recenze uživatele

Večerníček se narodil 2. ledna 1965, výtvarnou podobu mu vtiskl výtvarník Radek Pilař, hudbu zkomponoval Ladislav Simon a promluvil hlasem sedmiletého chlapce Michala Citavého. Pořadu předcházel od roku 1963 cyklus podvečerních pohádek pro děti pod názvem Stříbrné zrcátko. První odvysílanou pohádkou byl Kluk a kometa režiséra Ludvíka Ráži. Pořad s nezměněnou dramaturgii i znělkou je na obrazovkách nepřetržitě dlouhých 55 let (2020). ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Televizní pořad s nezapomenutelnou úvodní znělkou, milovaný dětmi všech generací i všech věkových skupin. Díky němu televize natočila a odvysílala za 50 let jeho trvání stovky, snad i tisíce animovaných i hraných pohádek, které dnes patří do zlatého fondu ČT. Oslovila a potěšila miliony dětí, které bez roztomilého kloučka s papírovou čepičkou odmítaly jít večer do postýlek. Patří k nim nejen moje děti a vnoučata, ale i já sama po zaslechnutí známé znělky spěchám k obrazovce a na několik minut se stávám dítětem. Je to moje dlouholetá filmová láska a doufám, že zůstane na obrazovce i v budoucnu a že ji nepřeválcují dravé zahraniční dětské seriály. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (27)

  • 6letý Michal Citavý obdržel za namluvení Večerníčku honorář 60 kč. (sator)
  • „U mámy v kanceláři byli pořád nějací režiséři a kameramani a když mě tam mívala sebou, tak bylo asi jen otázkou času, kdy se octnu na obrazovce,” vysvětloval po letech Michal Citavý, jak se dostal k nadabování Večerníčka. [Zdroj: extrastory.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama