Reklama

Reklama

Město nemrtvých

  • USA Battle of the Damned (více)
Trailer 1

Po propuknutí smrtící virové epidemie se žoldák Max Gatling staví do čela přeživších a společně s několika chatrnými roboty bojuje proti ohromné přesile nakažených. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (174)

Figu 

všechny recenze uživatele

Dolpha mám rád, proto za něj dám vždy nějakou tu hvězdičku navíc, ale už by toho opravdu neměl tolik zneužívat. Zneužil toho i dnes ve Městě nemrtvých, takže vlastně jednoduše ve Městě živých néé? Filmek má pomalé tempo, je jednoduchej jak žebřík a chvílemi je i dost směšný. Třeba scénka kdy si Dolph povídá s robotem "konzervou" (jak mu sám tak vtipně říká - hahaha, chlámu se jak prase) a ještě mu u toho asistuje vymazlený vtipálek s velkým F. Těchto stupidit je tam spousty. No naštěstí jsem od toho nic nečekal. Příjemné překvapení byl Lundgrenův dabing v podání Soukupa, na který jsme zvyklí, ale bohužel je to v poslední době vyjmečná událost, naopak dabing vůdce skupinky živých, byl srandovní jak sviňa. Až mi bude padesát, určitě nechci mít hlásek jak konipásek... No nebudeme to dál rozebírat a čistým středem uzavírám tento film. 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný zombie film s Dolphom Lundgrenom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v jednom východoázijskom meste, kde unikol nebezpečný vírus, ktorý premenil väčšinu obyvateľov na zombie a tak muselo byť mesto kompletne uzavreté. Špičkový žoldnier prijme úlohu nájsť a zachrániť dcéru vplyvného muža, ktorá v tomto meste zostala a okrem nej tu nachádza nielen skupinu preživších, ale aj jednotku nasadených bojových robotov. Spracovanie nie je najhoršie, ale ani ma moc nezaujalo. Celková zápletka pôsobí na prvý pohľad dobrým dojmom a spočiatku mi to aj sadlo viac než dobre, vojenská jednotka na misii v oblasti preplnenej zombiami, kde nebezpečenstvo číha na každom kroku. Lenže po tej úvodnej štvrťhodine to už celé upadne, dej vôbec nevyužíva svoj potenciál, za dlhšiu dobu sa pohne len minimálne, všetky vedľajšie postavy sú nezaujímavé, jeden nudný dialóg strieda druhý, jedine občas poteší nejaká trochu zaujímavejšia sekvencia, ale inak tých hluchých miest je až príliš moc. Vloženie robotov mi prišlo nielen úplne zbytočné, ale film to skôr zhadzuje a aj keď sa to v poslednej tretine opäť celkom rozbehne, už si ma to nezískalo. Nemôžem povedať, že by sa na to nedalo pozerať, ale tých nudných častí je viac, ako tých lepších. Akcie je tu priemerné množstvo, ale je iba priemerná. Spočiatku mi sadla, je dobre natočená, na spoluprácu vojakov sa vždy dobre pozerá, zombie pôsobia nebezpečne, používajú sa samopaly, pištole, nože, sekery, takže aj pomerne krvavá. Lenže potom sa už začne utápať v stereotype, aj umiestnenie kamier mi už prišlo horšie, niektoré situácie pôsobia aj dosť hlúpo a prítomnosť robotov ničí kvôli svojim schopnostiam akýkoľvek náznak napätia. Herecké obsadenie je pomerne rozporuplné, na jednej strane samozrejme musím pochváliť Dolpha Lundgrena, ktorého zase rád vidím v hlavnej úlohe, je výborný ako vždy a v akcii mi prišiel dynamickejší a aktívnejší, než má vo zvyku, ale okrem neho už nie je o čo stáť, jedna nudná postava vedľa druhej. Réžia a technická stránka sa samozrejme moc chváliť nedajú, všetko je lacné a často aj dosť nezáživné, ale zase musím povedať, že je to aspoň znesiteľné, takže som si rýchlo zvykol a určite to mohlo byť aj horšie. Škoda, keby bol celý film v štýle úvodu, teda vojenská jednotka na čele s Lundgenom, ktorá plní úlohu v oblasti plnej zombií, tak by som bol omnoho spokojnejší, takto je to opäť len priemer na jedno pozretie, na ktorý sa oplatí pozrieť len kvôli Lundgrenovi. 54% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela hledím, že si Dolph Lundgren plácl se začínajícím režisérským zelenáčem Hattonem a propůjčil se tomuto filmu. I když je pravda, že svého času se bývalý „akční hrdina“ plácal v jednom céčkovém braku za druhým a marně se snažil navázat na své nejlepší období. A tímto kouskem si určitě své renomé nevylepšil. Je však potřeba říci, že on svou práci odvedl jakžtakž slušně, ovšem když vše okolo stojí za starou belu a potenciál není téměř žádný, tak z toho prostě víc nevyždímáte i kdybyste se na hlavu postavili. Vyložená katastrofa to ale nebyla. Nakažených je tu opravdu hromada a na jejich masakrování je použita celá řada nejrůznějších zbraní či věcí, co byly zrovna po ruce. I když bylo docela úsměvné, jak Dolph sejme desítky rádoby zombie jen obyčejným nožem, nebo je ukope vlastníma nohama připoutaný k lampě. Podobně přitažených věcí je tu však celá řada. Co taky čekat od céčkového akčního scifi hororu. A aby toho nebylo málo, objevilo se tu i několik robotů zabijáků, kteří nejednomu z vás jistě vykouzlí zlomyslný úšklebek na tváři, nebo jen prosté zakroucení hlavou a obrácením očí v sloup. Nemůžu však říci, že bych se u toho vyloženě nudil. Skoro pořád se totiž něco dělo, bojovalo nebo kecalo a člověk se u toho i párkrát nenuceně pobavil (hlavně nad tvůrčí stupiditou). A ani herci ve vedlejších rolích nebyli vyloženě tragičtí. 40% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí a padá na Lundgrenovi. Jakmile je na scéně, pak je to tradiční Dolfík se vším všudy - drsné hlášky, kosení zombie (ehm nemocných) nepřátel a jeho klasické obličejové kreace. Vrcholem nejsou ani snad roboti, kteří totálně vytáhnout film do zábavnosti, ale atletický výkon Lundgrena při běhu (ehm chůzi) před zombíky. Nejzábavnější čistokrevné dvd béčko tohoto roku! :-) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

No rozhodně to mohlo bejt horší ale zázrak to taky neni. Plus filmu je to že tak nějak tuší že je na hovno a kombinace zombie/roboti je ve filmu podaná skoro jako komedie což lze soudit už od scény kdy je Rudolf přivede a všichni pozdraví AHOOOJ. Jinak je to klasický DVD béčko jakejch jsou tuny. EDIT zrovna koukám jak se s tim režisér nesral a obšlehnul ty roboty ze svýho minulýho filmu :)) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu sa objaví až v 15. minúte. (Johnny.ARN)
  • Několik scén ve filmu se natáčelo v malajském Johor Bahru. (Johnny.ARN)
  • Film byl vybrán na prestižní festivaly Sitges International Fantastic Film Festival, Sci-Fi-London Oktoberfest a Detroit Zombie Con. Film byl poprvé uveden v Německu v srpnu 2013 (v omezeném počtu projekcí a na Blu-ray a DVD). Ve Spojených státech vyšel 18. února 2014 na Blu-ray/DVD. V kinech byl uveden ve Spojených arabských emirátech, Indii, Libanonu a Jižní Koreji. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama