Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (247)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Spíše než uměleckou, má tento snímek hodnotu výpovědní, a to o stavu světa - hrůza domyslet, kolik ještě tak strašných lidí zabírá místo na planetě a jak slepota spravednosti přináší další tragédie do životů těch, kteří se snaží s tímto zlem bojovat... Burcující a otřesné svědectví úrovně člověka 21. století. Tfuj! ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Fantasticky nadhodnocený film. Jsem si jistý, že hodnotitelé vyjadřují spíš svůj politický postoj. Umělecky je totiž film průměrný. --- Mám rád děti. Opravdu. A utrpení dětí, jediných nevinných v tomto hloupém světě, mě snadno rozhořčí a dojme. Při sledování tohoto filmu jsem však zůstal v klidu. Jsem přesvědčen že Asiatům chybí humanistické dědictví Západu a že je to poznat. Proto jsou při vyjadřování idejí - byť jako v tomto případě pozitivních - vlastně prosťáčci, začátečníci. Přestože mezi Korejci je spousta křesťanů, myšlení se tak rychle nemění a korejská společnost zůstává zřetelně konfuciánská. Právě a jedině tuto skutečnost film přesvědčivě dokumentuje. --- A že jde moje hodnocení proti proudu a naopak tolik místních diváků je nadšeno? Snadné vysvětlení: my Evropané sice to dědictví máme, ale poslední dobou blbnem. Čím dál míň z nás je v sobě ještě nosí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejci si zase došlápli na světovou kinematografii a udeřili na všechny ty filmy, které zaznamenávají stigmata daného národa a posunuli to opět o stupeň dalším, neprobádaným směrem. Už jenom tématem mi každý musí dát za pravdu. Během sledování mi bylo zatraceně ouha. Navíc jsem měl pocit, že spravedlnost a soudnictví v Jižní Koreji neexistuje. Jinak nedokážu pochopit, co se zde dělo. Lhostejnost, vztek, nenávist. To všechno ve filmu je. Pokud si někdy budete stěžovat na české soudnictví a budete mít pocit, že se na Vás podepsala křivda, tak si pusťte Dogani. Takovou křivdu jste totiž ještě neviděli. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Další názorná ukázka faktu jak je ta, na dokonalost si hrající, Korea prohnilá. Řemeslně skvěle provedená práce, ale pro mě tomu na plný počet něco chybělo. Něco, co má třeba So-won. Herci, až na jednu výjimku, byli skvělí, a že se jim asi určité scény nehrály zrovna lehce. Kamera výborná, soundtrack nevtíravý, ale prostě Gong Yoo... Já mu nevěřila. Celou dobu mi přišlo, že má absolutně pitomý výraz a nechápe, co se to kolem něho vlastně děje. Hrál v podstatě až těsně před závěrem, aby vzápětí na to hraní zase zapomněl. Z jeho role by se dalo vytřískat mnohem víc emocí a dát filmu to, co dal třeba Sol Kyung-gu do již zmíněné So-won. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to, že čím viac sledujem kórejské filmy, tým viac zisťujem, že sú to extrémisti. Nič to však nemení na veci, že sa zneužívanie detí deje a nemyslím, že nebolo vykreslené pravdivo. Taktiež mi je v mojom veku jasné, že svetom hýbu prachy a všetko sa skryje za ľudskú ľahostajnosť, mne v mojom veku, ale skúste to vysvetliť dieťaťu, ktorému práve zabili súrodenca a mlátili a znásilňovali ho do bezvedomia. Jeden z najbrutálnejších filmov, ktoré som v živote videla a to nemám na mysli filmárske umenie, ale istotu, že nejde len o fikciu a k týmto zverstvám, niekde za zavretými dvermi, dochádza každý deň. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama