Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film režiséra Martina Friče se odehrává na maloměstské poště. Bezvýznamný pražský úředník (Jiří Sovák) vymyslí jednoduchou fintu, jak přijít k penězům. Vypraví se do malého města a na zdejší poště se vydává za experta, který má prověřovat údajné padělky bankovek. V místě, které si pro krádež vytipoval, však narazí na sympatickou poštmistrovou (Milena Dvorská). Půvabná a schopná žena trpí různými komplexy a má konfliktní vztahy s manželem (Zdeněk Řehoř). Právě ona však svou laskavostí přispěje k tomu, že se v cynickém podvodníkovi probudí svědomí... Námět morality s kriminální zápletkou pochází od Jaroslava Dietla a obsahuje autorův typický živočichopis obyčejných lidí. Točí se kolem přehnaných ambicí i partnerských problémů. S jemně ironickým nádechem líčí poměry v provinčním městě, kde nechybí zahořklý udavač a vystrašený zbohatlík. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

kratina 

všechny recenze uživatele

One man & one microspcope show. Při ní chladnokrevnému podvodní(č)kovi století Winterovi, jehož roli si s noblesou jemu vlastní vychutnal Jiří Sovák, zacloumá se svědomím obrýlená domácí puťka, v práci však rázná vedoucí pošty Kaplanová, zahraná přesvědčivě nešťastnou Milenou Dvorskou: „Já hrozně ráda vařím a hrozně ráda jím, takže se vzájemně ohromně doplňuju.“ ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Pohodový malý film, ktorému by ale svedčali trpkejšie podtóny. To sa ale od tvorcov ako Martin Frič neočakávalo. Skvostný je Jiří Sovák v hlavnej úlohe, ostatní herci nijako nezaostávajú a dialógy tiež nemajú chybu. Nemá ju vlastne ani táto zábavná oddychovka, pokiaľ sme ju ako takú ochotní chápať! [70%] ()

Reklama

pOne 

všechny recenze uživatele

Výborné Sovákovo "přemýšlení nahlas"! Opravdu jsem se jeho poznámkami, komentáři a připomínkami bavil. Jako by zde čerpali inspiraci tvůrci filmu Alfie ( http://www.csfd.cz/film/134869-alfie/ ). Za zmínku stojí také herecký výkon Mileny Dvorské, která zde do své role neuvěřitelně pasovala. Milé překvapení od televizně vypadajícího filmu, od kterého člověk nic moc nečeká. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Martin Frič zakončil svou nesmírně bohatou režisérskou kariéru tímto výborným filmem. Atmosféra 60tých let, perfektní příběh a mistr sólo Jiřího Sováka, kterého doprovází krásné ženy československé kinematografie. Rozhodně je zde vidět výborný Fričův vývoj a přizpůsobení se době, ve které byl film natočen. ()

Ocinator 

všechny recenze uživatele

Film prošpikovaný vtipnými hláškami, konfrontace vnitřního a mluveného hlasu hlavního hrdiny baví diváka po celou dobu. Autor zde také nenásilně a velice vtipně popsal charaktery maloměšťáckých ochodníčků i obyčejných lidí, což zapadá do komediálního děje. Jednoduchý ucelený příběh, kde jsem nenašel vyloženě hluché místo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se odehrává v obci Bystřice, ve skutečnosti se jedná ale o Benešov u Prahy. (sator)

Reklama

Reklama