Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Je to jen jiná verze Dva a půl chlapa, seriál opět stojí na Charliem, ostatní jsou tam do počtu. Děj to nemá žádný, jen se jedná o pár vtipů poskládaných dohromady, někdy to zábavné je, někdy zase není. Problémem je, že se to začíná hodně opakovat a druhá série už tak nemá čím překvapit. Charlie je tradičně dobrý, skvělé jsou scénky z vězení, ale na více pozitiv se nevzpomenu. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Konečne ho máme späť a je v oveľa lepšej forme, než som predpokladal. Anger Management je sitcom úplne odlišný a predsa v mnohom podobný TAHM. Navyše Charlie sympaticky zosmiešňuje/napodobňuje/paroduje/ironizuje na účet jeho predchodcu a v mnohom sa to vypláca. Čo mi tu však pekelne chýba, je iný funkčný a silný element okrem Charlieho. Chlapčisko to zatiaľ ťahá všetko sám a postupom času by to nemuselo stačiť. Zároveň dúfam, že postavy na terapii získajú určitú hĺbku a vážnosť, tá im výrazne chýba. Videl som však zatiaľ len prvú sérku, uvidíme ďalej... ()

Reklama

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom byl pro mě velkým překvapením. Čekal jsem vyčpělý a nevtipný humor typický pro většinu amerických sitcomů, ale nakonec jsem se u každé epizody skvěle bavil. Musím ocenit i to, že tvůrci se už od první scény nebáli nekorektního humoru, který by dnes už asi neprošel, ale seriálu velmi přidal na vtipnosti. Charlie Sheen opět prakticky hraje sám sebe a sekundují mu skvělé barvité vedlejší postavy, a také jeho vlastní táta. Stejně jako Dva a půl chlapa (před jeho vyhazovem), je celý seriál opět postaven především na Sheenovi, který má stále takové charisma, že to funguje. Hned na začátku si vyřizuje účty s producenty Dva a půl chlapa, aby poté kvalitou svého nového seriálu překonal ten starý. Škoda, že byl Kurz sebeovládání nakonec zrušen, podle mě se jedná o velmi podhodnocený počin. Možná je to ale dobře, lépe 100 kvalitních epizod, než dvanáct sérií, z nichž posledních pět balancuje s vyždímaným potenciálem na hraně trapnosti (zdravím Dva a půl chlapa či Teorii velkého třesku). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typický Sheenův humor který mu jde nejlépe, sexistický, černý a bez servítek.Takové pokračování dva a půl chlapa bez jednoho a půl chlapa.Scénář vtipný a nápaditý, zajímavé postavy a super hlášky, svým způsobem je to ještě zábavnější než-li Two and Half Men, škoda že se nakonec z původních 100 zamýšlených dílů natočilo pouze deset, Charlie neber ty drogy kurva, mohl si tímhle poslat kačera a ty sráče do prdele, kam bez tebe patří. 80%. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mně se Dva a půl chlapa líbilo, Sheen mi přijde vtipnej, jen jsem si místama říkal, že by mohl být v humoru o kousek tvrdší. A to je myslím ideální nastavení pro koukání na Anger Management. Co bylo občas v TaHM jen naznačený, to je tady rozvedené jako normální téma, některá - třeba vtipy na barevné a na homosexuály - přibyly nově. Charlie je v zásadě pořád Charlie, to znamená děvkař, alkáč a požitkář, co si řeší traumátka z rodiny. K tomu se přidává exmanželka, terapeutka/FwB a set postaviček z civilní skupiny a občas i z vězeňské. V druhé sérii je víc vidět soused a taky Charlieho otec Martin, kterého hraje Charlieho otec Martin. Vzhledem k tomu, že se tu objevila i bývalá Sheenova manželka Denise Richards (trošku oplastikovaná, ale ze střední vzdálenosti stále poměrně atraktivní), jen čekám, kdy se přidá i Charlieho bratr Emilio Estevez. ()

Galerie (811)

Zajímavosti (21)

  • Ještě před začátkem premiéry prvního dílu Charlie Sheen prohlásil, že po konci seriálu končí i jeho herecká kariéra. (S.W.A.T)
  • Názov každej epizódy sa začína slovom “Charlie“. (Johnny.ARN)
  • Hlavní herec Charlie Sheen sám doopravdy navštěvoval podobné terapie, aby dostal svůj vztek pod kontrolu. [Zdroj: cool.iprima.cz] (jurama525)

Reklama

Reklama