Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom byl pro mě velkým překvapením. Čekal jsem vyčpělý a nevtipný humor typický pro většinu amerických sitcomů, ale nakonec jsem se u každé epizody skvěle bavil. Musím ocenit i to, že tvůrci se už od první scény nebáli nekorektního humoru, který by dnes už asi neprošel, ale seriálu velmi přidal na vtipnosti. Charlie Sheen opět prakticky hraje sám sebe a sekundují mu skvělé barvité vedlejší postavy, a také jeho vlastní táta. Stejně jako Dva a půl chlapa (před jeho vyhazovem), je celý seriál opět postaven především na Sheenovi, který má stále takové charisma, že to funguje. Hned na začátku si vyřizuje účty s producenty Dva a půl chlapa, aby poté kvalitou svého nového seriálu překonal ten starý. Škoda, že byl Kurz sebeovládání nakonec zrušen, podle mě se jedná o velmi podhodnocený počin. Možná je to ale dobře, lépe 100 kvalitních epizod, než dvanáct sérií, z nichž posledních pět balancuje s vyždímaným potenciálem na hraně trapnosti (zdravím Dva a půl chlapa či Teorii velkého třesku). ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Anger management je až moc instantní, a to už při počátečních epizodách, tenhle nešvar většinou seriál exhibituje až v pokračujících sezonách. Tvůrci se ani nesnaží logicky propojit to, co se děje na obrazovce a scény podřizují jenom k doručení žádaného gagu. V Dva a Půl Chlapa tohle nebylo viditelné, stále tam byla snaha o uvěřitelnost a hlavně o splynutí s hlavními postavami, tady ani nemá divák šanci se nějak skutečně ztotožnit s hlavní postavou. Charlie Sheen pořád ale ukazuje, že dokáže utáhnout i takovouhle břečku, ikdyž postava psychologa mu taknějak sebrala to neustálé "kurvení se" a to mne opravdu mrzí. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Mňa nevyrazíte, končím. Myslíte si, že ma nahradíte? Len smelo. Už to nebude ono!" Asi tak nejak. Dva a pol chlapa bez Charlieho je nuda a Kurz sebaovládania s Charliem je... bohužiaľ tiež nuda. Seriál má síce zaujímavú prvotnú myšlienku, ale nudné charaktery postáv. Charlieho dcéra a ex sú nezaujímavé, Charlieho terapeutická skupina stereotypná (ufrfľaný dedo rasista, bukvica, loser, šľapka), Charlieho terapeutka, ktorú zároveň kláti je v podaní Selmy Blair pre mňa dokonca neznesiteľná. Jediné, čo ako-tak stojí zato je Charlieho väzenská terapeutická skupina (ktorá však dostane iba minimálny priestor) a Charlieho barmanka (ktorá je charakterovo v podstate kópiou Berty). Zabudol som ešte na Charlieho otca (Martin Sheen), ktorý je však len mužskou variáciou Evelyn Harperovej. Takže koniec-koncov je tento sitcom len dosť chabou napodobeninou pôvodných sérií Dva a pol chlapa, avšak s jedným zásadným problémom - človek sa pri tom prakticky nezasmeje. Za celú prvú sériu (10. častí) bolo tých hlášok a vtipných situácií asi toľko ako v DAPCh za jednu slabšiu časť. A to je zrejme aj príčina, prečo nevidím dôvod "pustiť" sa do ďalšej série. Úprimne, jediné čo ma na Kurze sebaovládania naozaj potešilo bol slovenský dabing. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Konečne ho máme späť a je v oveľa lepšej forme, než som predpokladal. Anger Management je sitcom úplne odlišný a predsa v mnohom podobný TAHM. Navyše Charlie sympaticky zosmiešňuje/napodobňuje/paroduje/ironizuje na účet jeho predchodcu a v mnohom sa to vypláca. Čo mi tu však pekelne chýba, je iný funkčný a silný element okrem Charlieho. Chlapčisko to zatiaľ ťahá všetko sám a postupom času by to nemuselo stačiť. Zároveň dúfam, že postavy na terapii získajú určitú hĺbku a vážnosť, tá im výrazne chýba. Videl som však zatiaľ len prvú sérku, uvidíme ďalej... ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, všichni se na to díváme jen kvůli panu Sheenovi. A já mu fandím, ikdyž to možná dělá jen na truc. No řekněte, vás by snad nenaštvalo, kdyby vás vyměnili za Kutchera? Konverzační humor na úrovni, postavy správně švihlé a díly si drží jlaťku kvality na přibližně stejné úrovni. Pokud budou i další řady držet stejnou neupadající kvalitu, máme tu další pohodový sitcom na nedělní odpoledne. (Hodnoceno po 1. řadě) ()

Galerie (811)

Zajímavosti (21)

  • V 9. epizodě 1. série, kdy Charlie (Charlie Sheen) popíjí se svým otcem v baru, jsou u baru skleničky a flašky. V jednom z dalších záběrů však sklo mizí, načež se opět objevuje. (coffeeblack)
  • Ještě před začátkem premiéry prvního dílu Charlie Sheen prohlásil, že po konci seriálu končí i jeho herecká kariéra. (S.W.A.T)

Reklama

Reklama