Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Serál ako keby nevedel o čom má byť. Vzťahy sú samozrejme základ, ale je ich tu načrtnutých niekoľko - otec, terapeutka, skupina vo väzení, skupina mimo väzenia, bývala žena, dcéra, barmanka, sused. Každá s týchto postáv dopĺňa Charlieho svet, ktorý je - príliš jednoduchý? Asi tak. Nerieši sa tam žiadny skutočný problém - dej neposúva postavy ďalej a hlavne spôsobuje, že sa na to síce dobre pozerá, ale každá s postáv je neuchopiteľná. Nevieme sa s ňou ani stotožniť, ani jej držať palce. Je to len kopec skečov v epizóde, pri ktorej si tvorcovia povedali a čo keby bol tento diel o tomto? Sheen je síce sympaťák, Blair je ako obvykle dychberúca - to jej spodné prádlo žeriem, Charlieho dcéra bude jedného dňa lámať všetky srdcia v Hollywoode a paralela s reálnym životom Charlieho Sheena, ktorý tu zastupuje jeho otec Martin a bývalka Denise Richards je ako obvykle opakovaný, nezáživný ťah - ktorý pomáha Charliemu a nie divákovi. Priemer, ktorý neurazí, nenadchne, ale ani nezanechá hlbší pocit, že by som musel s očakávaním čakať ďalší nový diel - 1. Séria 60% ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom byl pro mě velkým překvapením. Čekal jsem vyčpělý a nevtipný humor typický pro většinu amerických sitcomů, ale nakonec jsem se u každé epizody skvěle bavil. Musím ocenit i to, že tvůrci se už od první scény nebáli nekorektního humoru, který by dnes už asi neprošel, ale seriálu velmi přidal na vtipnosti. Charlie Sheen opět prakticky hraje sám sebe a sekundují mu skvělé barvité vedlejší postavy, a také jeho vlastní táta. Stejně jako Dva a půl chlapa (před jeho vyhazovem), je celý seriál opět postaven především na Sheenovi, který má stále takové charisma, že to funguje. Hned na začátku si vyřizuje účty s producenty Dva a půl chlapa, aby poté kvalitou svého nového seriálu překonal ten starý. Škoda, že byl Kurz sebeovládání nakonec zrušen, podle mě se jedná o velmi podhodnocený počin. Možná je to ale dobře, lépe 100 kvalitních epizod, než dvanáct sérií, z nichž posledních pět balancuje s vyždímaným potenciálem na hraně trapnosti (zdravím Dva a půl chlapa či Teorii velkého třesku). ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

První série vytřela celému Dva a půl chlapa zrak. A nejenom vtípky na jeho účet. Je vidět, kdo ten seriál táhl a protože tady hraje svým způsobem dost podobný charakter (inu, zřejmě pořád sám sebe, mínus alkohol) a má mnohem víc prostoru (ostatně stojí čisté na něm), takže kdybych se měl mezi těmahle dvěma seriály rozhodovat, Anger Management je jasná volba. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Každému je jasné, že Anger Management je priame pokračovanie Two and a Half Men a Charlie je proste Charlie. :) Prvá séria (10 dielov) vynikajúca, vtipná, v štýle predchodcu (mimochodom, premiéra spravila historický rekord v sledovanosti v rámci sitcomov šírených po kábli, takže Charlie svoj odchod do nového seriálu neoľutoval). Následne išla kvalita trošku dole, citeľne najmä po vynútenom odchode Selmy Blair. Naštastie sa scenáristi otriasli a dokázali aj neskôr udržať kvalitu na slušnej úrovni. Zaujímavosťou je, že sa v roli nenapraviteľného sukničkára pravidelne objavoval Brian Austin Green a v roli Charlieho otca jeho skutočný otec Martin Sheen. :) K záveru nebol seriál až natoľko vtipný, ale stále sa to dobre pozeralo. Takže nakoniec síce "len" 3 hviezdy, ale zato poriadne (dôkazom je, že som videl všetkých 100 častí!) a keby nebodaj vznikli ďaľšie diely, určite by som si ich rád pozrel - Charlie je len jeden. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Jako vsuvka než začnou masivně očekávané pokračování všech možných seriálů - ideální. Charlie je pořád ten stejný Charlie jak ho známe z Dva a půl chlapa, i samotný styl seriálu svého staršího bratříčka hodně připomíná. Kvalit ale nedosahuje. Jedná se převážně o One man show Ch. Sheena, který opravdu na place exceluje, bohužel zde chybí někdo jako Alan, vedlejší postavy zde zkrátka nejsou až tak výrazné. I když vtipné jsou (členové na sezení především). S. Blair je tu z mého hlediska převážně na okrasu :), což mi problémy opravdu nedělalo, spíše mi tam trochu vadila představitelka Charlieho ex. Ale určitě spokojenost, 10 dílů jsem zhltl za pár dní. ()

Galerie (811)

Zajímavosti (21)

  • Televizní stanice FX platí licenční poplatek 600 000 amerických dolarů za jednu epizodu seriálu. (Cheeker)
  • Herečka Lindsay Lohan  tvůrce seriálu údajně pořádně naštvala, když zdržovala natáčení a celé dny jen vysedávala ve svém karavanu. (Chris Masters)

Reklama

Reklama