Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (261)

lardko 

všechny recenze uživatele

Dost blbej seriál ! Vůbec mi tenhle seriál nepříjde vtipnej ! Každá scéna i hláška v seriálu je buď nudná nebo trapná. Bože a herecké obsazení je úplně strašný. Každý herec v tomhle seriálu vůbec neumí hrát. Dal jsem jednu hvězdu , protože pár scén mě někdy rozesmály. Jinak je tento seriál na odpad. Nechápu jak tahle blbost se může někomu líbit. Celý seriál je o dementských buranech. ()

Teron 

všechny recenze uživatele

Jo, zápletkový rekvizity průměrný český rodinky to kazej. Jinak je to ale snad první tuzemská věc od Comebacku, u který se fakt bavim. To by bylo tak na 3 - 4 hvězdičky, ale na truc dávám plnou palbu, protože vtipnej obsah rozhodně dominuje a výběr herců funguje - samozřejmě v čele s Pogodovkou, která má požádnej drajv a adekvátní cynismus. Zbytek zdatně sekunduje, děti o třídu lepší než tatík. Edit po cca deseti dílech: Začátek pohoda. Když se víc začnou zapojovat ženský z Heleniny první práce a hlavně Issová, je to naprosto super - scénka s Leošem a prstýnkem na baru byla boží. Pak dochází ale ke změně obsazení a klesá to celkově k nucenosti, která už nemá původní jiskru. ()

Reklama

MEL 

všechny recenze uživatele

Jak Nova mohla na české poměry něco tak geniálního, jako je Comeback, nahradit něčím tak tuctovým a neoriginálním, jako je tento sitcom? Humor je trapný, v lepších případech ohraný. Jediné (malé) plus patří dvěma hlavním představitelům (Sandra Pogodová, Leoš Noha), kteří si označení ,,odpad" za své herecké dovednosti zkrátka nezaslouží. ()

Ká$aM.D 

všechny recenze uživatele

Nemám obvykle ve zvyku hodnotit seriál hned po první epizodě, ale sitcom Helena si to prostě zaslouží :-) Z ukázek v TV jsem byl spíše rozpačitý, a proto jsem neměl největší očekávání, ale zato jsem byl mile překvapen. - Když čtu ty komentáře typu "odpad", tak je mi z nich dost šoufl. Jestli mají tihle uživatelé ve zvyku hodnotit takhle negativně seriál jen podle ukázek a nebo podle pár vteřin ze začátku, tak vůbec neměli dostat právo tady na ČSFD psát komentáře. Samozřejmě typem humoru se Helena některým úspěšným zahraničním seriálům nevyrovná, ale je to vůbec podstatný? Tento typ českého humoru mě přinutí nenuceně se zasmát, pobaví celou rodinu a to je to hlavní :-) Zatím 80%, ale věřím, že to po dalších dílech to půjde nahoru. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se rozdávaly tresty za tvůrčí neschopnost, tým, který dělal na sitcomu Helena, by dostal gilotinu. Navíc mně připadá, že tento tým zřejmě nebyl dost příčetný a nepříčetně se po dotočné bavil a smál se nad právě spáchaným odpadem. Ani se na to nedívejte. Je zde nashromážděno to nejhorší z nejhoršího. Od kamery, přes herce až po režii. Podle mě se točilo na prošlý materiál a kameru si půjčili z Růžovky v přestávkách, když měl Šťastný na hlavě naražený pytel smrkanců, aby mu to zakrylo vlasy, jakože je po chemoterapii. Mimochodem, když jsem viděl jeden díl, jak má na palici ten hadr na podlahu a pod ním evidentně bujné háro, tak jsem málem chcípl smíchy. To se ti herci nevzepřou a nevidí, v čem hrají?! A k tomu můj vrozený odpor k sitcomům. Přesto si to své fanoušky jistě najde. Nova si to umí vychválit svým úlisným projevem, ale jednou by měli zabrousit sem a přečíst si kritiku. Jenže v jejich pokrytectví by ještě tvrdili, že jsou vesměs jejich seriály a sitcomy přijaty kladně, viz Extinktura nebo Exkozímůra, nebo co to bylo za humus vyplavený z Klímových gatí. 0% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V epizodě je zmíněno rychlé občerstvení Happy Chick – tento fiktivní fast food se objevil už v seriálu Comeback (od r. 2008). (fiLLthe3DD)
  • Na začátku epizody slyšíme z rádia hrát „Dancing Queen“ od ABBA a pak hraje „Sounds Like A Melody“ od Alphaville. (SONY_)
  • „Natáčení Heleny jsem si užíval, už jen protože mám se svou rolí stejnou zálibu: pivo. A také rád vařím. Pro mě to byla první velká role v oblasti sitcomu,“ řekl Leoš Noha, který ztvárnil roli Dana. [Zdroj: topvip.cz] (SONY_)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama