Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (261)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Jelikož už mám se "skvělými, cool, nejlepšími, nejvtipnějšími" seriály televize Nova určité zkušenosti, od Heleny jsem nečekal vůbec nic. A taky jsem to ve své podstatě dostal - totálně trapný mixovaný smích (tohle byla vážně hrůza), né příliš zajímavé (a v některých případech protivné) postavy, nic moc příběh, nic moc vtipy, zkrátka slabota. Tudíž dávám jednu hvězdičku, protože víc za dvě lehké zasmání vážně nedám. ()

Djoker

všechny recenze uživatele

Nebylo by to vůbec špatné, pokud by si to odpustilo tu neustálou snahu zavděčit se "průměrné české rodině". Každý díl věnuje až moc prostoru nezaměstnanosti, finanční tísni a nezvladatelným potomkům. To je škoda, protože vidlácký humor funguje a Pogodová s Nohou si svoje party užívají. Vše samozřejmě sráží další excesy českých seriálů v podobě neschopnosti číslovat série a výměny herců za pochodu, ale splnění prvotního cíle, nahradit na naše poměry geniální Comeback, bylo docela blízko. V Comebacku byly všechny postavy také životní nuly, ale na rozdíl od Heleny na diváka nepřenášely ještě větší nasranost, ale spíše pocit bezstarostnosti. ()

Reklama

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Příčí se mi, když mi někdo říká kdy se mám smát - je to něco jako ukázka demence lidu,že musí poslouchat co "je" vtipné.Bohužel tohle je "seriál" u kterého mi to extrémně vadí,jelikož COKOLIV co uslyšíte slovo od slova - tudíž každé druhé slovo v dialogu je podloženo smíchem "živého publika".Jsou i známé seriály u kterých to není na škodu např. Přátelé nebo Will a Grace, jelikož tyhle seriály jsou samy o sobě vtipné díky brilantním scénářům - což se o české tvorbě říci nedá.Všudypřítomná a přehnaně ukecaná Sandra Pogodová(která je bohužel rodačka z naší krásné Olomouce)situaci nezachrání-ne že by jí to nějak šlo.Situace ve které malá holka cca 13 let s blond vlasy řekne o jakémsi klukovi po shlédnutí porno časopisu: "Proč se jim chce dívat na hromadu holek,který neznaj??" - proč asi proboha?????Nohácký(novácký) herec pan Noha je ztělesněním typicky vyhlížejícího nechutného hloupého Čecha,který chlupatí na všech viditelných částech těla a hrdě vypíná pod bílým pocintaným tílkem svou chlupatou obtloustlou hruď.Vážně si někdo z vás myslí,že je to vtipné, vkusné a zajímavé???Kdyby alespoň šlo jen o mizerné herectví ale tady je mizerné VŠE počínaje scénářem. ()

Lyriq 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má hodnocení, který si rozhodně nezaslouží. Já oceňuju, že aspoň se česká produkce odklání od telenovelového schématu a povoluje aspoň menší odklon. Rozhodně seriálu ubližuje spousta věcí, ale má i světlé stránky, mezi něž patří charismatičtí herci, kteří se příjemně snaží (kromě titulní postavy Heleny, která mi v první sérii často vyloženě vadila). Suma sumárum 3 hvězdy, jsem rád, že aspoň náznak kreativity se v našem televizním rybníčku objevuje. Velké plus mají Kristýna Belzová, Leoš Noha a z první serie Jan Maršál. ()

Aeres odpad!

všechny recenze uživatele

Symbol úpadku české kinematografie vrací úder v podobě seriálu pro konzumenty, kterým dávkování sedativ v podobě Ulice, či Ordinace přestává stačit. Je třeba zvýšit dávky. Instantní smích přidaný za každou větou je zřejmě spouštěcí mechanicmus pro zpitomělé diváky, kteří tápou v mrákotách mezi epileptickým záchvatem a stavem úzkosti, aby se začali smát... Tvůrci totiž při své nekonečné dobrotě nezapomenuli na fakt, že úsměv potlačuje dávicí reflex... PS: prodejte Novu Židům, ti alespoň umí obchodovat. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Od prvního castingu se kromě Leoše Nohy obsazení Musilovic rodiny kompletně proměnilo. On sám to komentoval slovy: „Asi jsem typický Musil.“ (Olík)
  • Na začátku epizody slyšíme z rádia hrát „Dancing Queen“ od ABBA a pak hraje „Sounds Like A Melody“ od Alphaville. (SONY_)
  • V epizodě je zmíněno rychlé občerstvení Happy Chick – tento fiktivní fast food se objevil už v seriálu Comeback (od r. 2008). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama