Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (262)

Djoker

všechny recenze uživatele

Nebylo by to vůbec špatné, pokud by si to odpustilo tu neustálou snahu zavděčit se "průměrné české rodině". Každý díl věnuje až moc prostoru nezaměstnanosti, finanční tísni a nezvladatelným potomkům. To je škoda, protože vidlácký humor funguje a Pogodová s Nohou si svoje party užívají. Vše samozřejmě sráží další excesy českých seriálů v podobě neschopnosti číslovat série a výměny herců za pochodu, ale splnění prvotního cíle, nahradit na naše poměry geniální Comeback, bylo docela blízko. V Comebacku byly všechny postavy také životní nuly, ale na rozdíl od Heleny na diváka nepřenášely ještě větší nasranost, ale spíše pocit bezstarostnosti. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po Comebacku opět pád do televizního pekla. Příšerně zahrané, bez děje, absolutně nevtipné a s pekelným umělým smíchem. Celé to navíc působí dojmem, že si s námi Nova pouze hraje. Jakoby nám po Comebacku, který ukázal, jakým způsobem se u nás mají sitcomy točit, chtěli předvést i varovný příklad toho, jak by v žádném případě tento komediální žánr vypadat neměl. Jako varovný příklad to totiž funguje naprosto dokonale. ()

Reklama

Pelargius odpad!

všechny recenze uživatele

Trvalo mi blbejch 5 minut, než jsem zjistil, co to je zase za paskvil. A další 3 minuty, než jsem našel ten zpropadenej ovladač (pod gaučem, parchant jeden). To znamená 8! minut zničeného času, kterého jsem klidně mohl využít na nošení dříví, uklízení pokoje, tancování kozáčka, zpívání azerbajdžánské hymny.... ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to mnohem horší. Ale jestli to má nahradit Comeback tak to teda potěš koště - i když, dám tomu ještě čas. Záporů v okolních komentářích plujou hejna, takže já jenom vyzdvihnu jeden klad, za kterej v době stárnutí a vymírání našich zemí považuju určitou propagaci rodiny se třemi dětmi. Zatim dvě hvězdy. ()

MEL 

všechny recenze uživatele

Jak Nova mohla na české poměry něco tak geniálního, jako je Comeback, nahradit něčím tak tuctovým a neoriginálním, jako je tento sitcom? Humor je trapný, v lepších případech ohraný. Jediné (malé) plus patří dvěma hlavním představitelům (Sandra Pogodová, Leoš Noha), kteří si označení ,,odpad" za své herecké dovednosti zkrátka nezaslouží. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Leoš Noha má podle svých slov se svou seriálovou postavou společnou lásku k pivu a „gaučink“. (Olík)
  • Nepříjemná zdravotní sestra (Zuzana Skalická) sdělí Musilovým, že musí zaplatit poplatek 30 Kč, ten se však v případě, že je pacient hospitalizován, platit nemusí. Po operaci slepého střeva, kterou Tereza (Kristýna Belzová) prodělala, je pak nutná hospitalizace přes noc, přičemž u dětí může být doba o pár dnů „delší“. (fiLLthe3DD)
  • Leoš Noha v jednom rozhovoru prozradil, že sit-com není zrovna tím druhem zábavy, který by vyhledával. (Olík)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama