Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ray "pár let nazpět bych do té role byl ideální" Winstone a Ben "Tom Hardy zrovna nemohl, tak zavolali mě a na Hardyho mi udělali aspoň sestřih" Drew v reinkarnaci ostrovní žánrové klasiky, která v sedmdesátkách odstartovala a rovnou i nastavila standard všem těm špinavým nekompromisním kriminálkám o zkorumpovaných poldech, kteří nějakým tím výdělkem mimo oficiální plat nikdy nepohrdnou, pro ránu nejdou daleko a když už se náhodou na něco ptají, tak zásadně až poté co mají klouby sedřené do krve od manuální domluvy podezřelému. Smutné je, že nyní o cca čtyři desítky let později se autorům nedaří dostát ani tomu původnímu standardu; nemluvě o tom, že ten je díky (nejen) Shieldu či Engrenages přeci jen již někde zcela jinde. Navíc se tu po stránce drsnosti tlačí na pilu natolik, až je to mnohdy nechtěně směšné. I pouhý doušek ranní kávy je tu podán jako ta nejvíc nejdrsnější věc na planetě Zemi. A zamrzí to o to více, že v jádru tam ta přirozená nekašírovaná drsnost pod povrchem je, ne že ne. Jen je zabita vší tou lacinou hrou na "jsme drsní jako žádní druzí". ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Kam se na Sweeneyho hrabe S.W.A.T. Výborně udělaná Britská přestřelka, která pokračuje snad hodinu v kuse a musí vás jednoznačně bavit. Příjemná hudba doprovázející dějovou linii. Ben Drew tenhle film v mých očích hodně táhl a byl pro mě lepším než Ray Winstone. Britové jdou kinematograficky hodně dopředu a tak se nedivím, že tenhle film má své vysoké kvality. Po dlouhé době nějaký akční film, u kterého jsem neodbíhal. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hodne fajnový film od britov. Mám pocit, že Ray Winstone je drsnejší ako Neeson v 96 hodín. Každopádne veľké plus sú aj herci, ktorý mu sekundujú (Drew, Atwell). No najväčšie plus na celom filme je rozhodne je drsnosť, nekompromisnosť a agresivita, ktorú si Ray doslova užíva a neskutočne mu to sedí. S veľkým pupkom nemá problém zlomiť pár kostí a dôstojníkovi kefovať ženu, ktorá je v podaní Hayley Atwell brutálne sexi. Škoda len, že od polky keď Winstone a hlavne Atwell zmizne z plátna, celý film ako keby s najvyššieho rýchlostného stupňa podradil o jeden stupeň. Každopádne labužnícka a drsná kriminálka, ktorú poháňa vpred aj akčná hudba a ktorá s Winstonovým xsichtom s prehľadom môže zaparkovať medzi tie lepšie. Obľúbený soudntrack: Regan vs. Trebolt. 85% - 4* ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Taken, ale jaksi jsem jej nedostal. Tak zaprvé, dost mě nasralo když jsem si přečetl asi první větu popisu filmu a zjistil, že ta věc se nestane na začátku, ale dost v průběhu filmu. Zadruhé se mi moc nelíbilo to Winstonovo drsňáctví, vůbec jsem mu to nevěřil. Vlastně všichni se tvářili, jako by byli ultimativní baddasové, což nebyli. No a ta přestřelka byla taky docela tristní. Jediné co se jim povedlo byly pěstní souboje. Nuda za 50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £2miliónyTržby USA Tržby Celosvetovo $7,200,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ taká náplasť po nie príliš výraznom Neesonovi v 96hodin odplata, aj keď sa tu malá kozmetické chybičky, nezrovnalosti či nie príliš dobré dejové prechody nájdu, má to v niektorých úsekov dosť dobre spracovaný dej, dynamické akčné scénky v ktorých mi ale chýba trošku viac drsnosti či krvi aby to malo ten skutočný náboj ale dobre sa na to pozerá a skôr než Winstone mi pasoval Ben Drew /75%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)

Reklama

Reklama