Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (230)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Britský původ býval dosud víceméně spolehlivou zárukou kvality, proto mne tahle nečekaně tupá britská kriminálka plná schematismů a kvazichlapáckých replik a póz opravdu velmi nemile zklamala. Obéznímu hlavnímu hrdinovi jsem nevěřil jediné slovo, ba ani jedinou grimasu, charismatu pobral asi jako kádr širšího vedení české sociální demokracie, nechápu, koho napadlo, že jeho bafuňářská fyziognomie ho předurčuje k dráze herce akčních rolí. Daleko nejhorším překvapením byl ale extrémně pravicový rastr, skrze něž se tvůrci dívají na svět - tahle nepokrytě fašistická agitka patří do odpadu... ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Připomenutí starých drsných, syrových kriminálek z 80 let . Dlouho jsem neviděla film podobného rázu, co by mě podobně tolik bavil. Já beru kriminálku jako běžný konzument zábavy a ne umělecký kritik. Nenimrám v nelogičnosti a nepravděpodobnosti, když to nezačne nesmrdět trapností, což se nestalo. Hlavní je akce, napětí, pěkná hudba a že je bídák potrestán. A tady mi film nabídl vše. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejom a niektorymi scenami mi to pripomina skvely film Heat (hlavne slusnou prestrelkou, ktora je ale len jej podstatne slabsim odvarom). Len s tym rozdielom, ze tentoraz sa film venuje iba policajtom a zlodeji tu maju minimum priestoru. Zarputily hlavny hrdina mi zase pripominal Vica Mackeyho z fantastickeho serialu Shield. Winstone je pôsobivy, ale Vic Mackey by si s nim vytrel rit. A tak by som mohol pokracovat dalej. Skoro vsetky sceny, podzapletky a postavy mi tu pripominali nejake ine filmy v ktorych boli prevedene ovela pôsobivejsie. Vzhladom na rozpocet je vysledok celkom pôsobivy, ale ku zanrovym klenotom sa tento film v ziadnom ohlade ani nepriblizil. Proste len solidne becko. Ako pilot k nejakemu serialu to funguje dobre a pripadne dalsie diely nevynecham. 6/10. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hodne fajnový film od britov. Mám pocit, že Ray Winstone je drsnejší ako Neeson v 96 hodín. Každopádne veľké plus sú aj herci, ktorý mu sekundujú (Drew, Atwell). No najväčšie plus na celom filme je rozhodne je drsnosť, nekompromisnosť a agresivita, ktorú si Ray doslova užíva a neskutočne mu to sedí. S veľkým pupkom nemá problém zlomiť pár kostí a dôstojníkovi kefovať ženu, ktorá je v podaní Hayley Atwell brutálne sexi. Škoda len, že od polky keď Winstone a hlavne Atwell zmizne z plátna, celý film ako keby s najvyššieho rýchlostného stupňa podradil o jeden stupeň. Každopádne labužnícka a drsná kriminálka, ktorú poháňa vpred aj akčná hudba a ktorá s Winstonovým xsichtom s prehľadom môže zaparkovať medzi tie lepšie. Obľúbený soudntrack: Regan vs. Trebolt. 85% - 4* ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý, dobrý, úžasný. Když chci vidět kriminálku, nebo akční drama, v poslední době šahám hlavně po filmech s nálepkou mejd in britn a ani tady jsem nebyl zklamán. Všechno tu funguje jak má a ani hlavní zápletka není natolik debilní, jak jsem se obával. Teď jen čekat na další film Nicka Lovea. Dlouho jsem se u akční kriminálky tak nepobavil [info pouze pro mě: komentáč č. 600] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)
  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno