Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako polnočný film na víkend v televízii sú Černobyľské denníky vhodným zabijakom času. Prečo sa ale tento film objavil v kinách a chcel po divákoch plné vstupné? V nejakom zastrčenom zavšivenom kine za dva doláre/eurá prečo nie, ale široká distribúcia? Bohužiaľ treba konštatovať, že Černobyľ, katastrofa a jej obete tu nie sú spoločenským odrazom ničoho a nikoho, jedná sa iba o vhodné hororové lokácie a monštrá. Denníky tak vznikli iba ako súčasť pásovej výroby nízkorozpočtovej hororovej tvorby. Pôsobí to potom značne dehonestujúco a tie monštrá sú napokon ziskuchtiví tvorcovia, že. Lenže film slušne funguje, obsahuje jednu výbornú scénu (medveď) a proste pozerať sa na horor odohrávajúci sa na sídlisku vo východnej Európe má pre nás pridanú hodnotu navyše. 50% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Videl som prilis vela hororov na to, aby som dal tomuto viac hviezdiciek, ako 2 **. Atmosfera bola celkom fajn, ale ked sa konecne zacalo nieco diat, trvalo to asi len poslednych 20 minut a bol koniec a o amaterskej kamere ani nehovorim. Takze u mna tak na jedno pozretie a staci. _________ Ingrid Bolsø Berdal - (Zoe) +++ Dimitri Diatchenko - (Uri) +++ Olivia Dudley - (Natalie) +++ Devin Kelley - (Amanda) +++ Jesse McCartney - (Chris) +++ Nathan Phillips - (Michael) +++ Jonathan Sadowski - (Paul) +++ Hudba: Diego Stocco +++ ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Já celou dobu čekal na bubáka a musím říct, že když tam baflo, na vteřinu asi, to Rosemaryino děťátko, tak jsem se málem vážně lekl, málem jo. Obočí jsem nadzvihl i při pohledu na medvěda brtníka v paneláku či zmutovanou bělici ne nepodobnou mláděti latimérie podivné. Superagresivní němečtí ovčáci a přisáhám že tam byl i jeden bernský salašnický pes !, jejichž mutace asi spočívala právě v tomhle zdivočení, no hrůza fakt, byli taky k nezaplacení. Hlavní hrdinové se tedy ocitli ve světě opravdu cizím a nepřátelském, vůbec se jim teda nedivím, že se chovali jako debilové.. A musím i přiznat, že jsem si z filmu odnesl docela dost poznatků o tom, jak nepůsobí radioaktivita a tak z toho odpadu přece jen vykřešu jednu ušmudlanou hvězdičku. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to je celkem hardcore, nebo alespoň tak od půlky až do úplného konce. Rozhodně vím, kam se nikdy nechci jet podívat na výlet. Škoda jen, že do takovýchto snímků s opravdu dobrým tématem všichni dávají mladé a nezkušené herce, které to jenom kazí. Atmosféra je skvělá, stejně jako akce a napětí, je to vše udělané hodně reálně. Tady je to hodně podhodnocené, řekla bych že se každý musí ponořit do děje aby nehledal zbytečnosti. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně nevyužitý potenciál pro vytvoření hutné atmosféry, kterou oblast Pripjaťi sama o sobě evokuje a nemusel by být ani s nižším rozpočtem takový problém jí vystupňovat. To by si ale museli dát autoři trošku práce a ne si jen vystačit s partičkou hysterických turistů, pár čoklama a leklou rybou. Když už se něco děje, tak pro jistotu nevíte co, protože vidíte akorát hovno. Škoda, že se byt‘ jen z poloviny neinspirovali takovým Stalkerem (raději herním). Mohla to být o level jinačí podívaná. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Je všeobecně známým faktem, že vlivem radiace uvnitř zóny uhynuly téměř všechny jehličnaté stromy. Ve filmu přesto postavy často prochází okolo vzrostlých borovic. (Adrai)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 33. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama