Reklama

Reklama

Spisovatelé

  • USA Stuck in Love (více)
Trailer

Uznávaný spisovatel, jeho bývalá manželka a jejich dospívající děti se v průběhu jednoho bouřlivého roku vyrovnávají se složitostmi lásky ve všech jejích podobách. (Filmbox)

Videa (7)

Trailer

Recenze (320)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, kde jsou momenty, které vás dostanou, ale stejně tak i momenty, za které chcete a budete tvůrce nenávidět. Místy to má náběh na skvělou romantickou komedii moderního ražení, místy je to neskutečná otrava, která se propadá do standardních klišé. Jennifer Connelly je skvělá jako vždy, Lily Collins (jako filmová dcera Jennifer vybrána naprosto skvěle) výborná jako cynička, méně dobrá jako romantická hrdinka. Na Grega Kinneara se rád dívám, podobné filmu mu sedí. Není to nic skvělého, finále je nudně urputné, ale stejně jsem se bavil. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Následují nějaké spoilery. Vlastně docela dost spoilerů. V tom filmu je všechno - drogově závislá nezletilá, kterou se z toho snaží vysekat mladý romantik, adolescentní holka, která uvěří na lásku, máma s neléčitelným tumorem i šťastné znovushledání rodiny u vánočního oběda. Tedy zkrátka vše, co by jiným filmům vystačilo na pět dílů. Zároveň jsou postavy sympatické a tak nějak ok zahrané a k tomu popkulturní narážky, které prozrazují, že scenárista čte fakt dobré věci (Raymond Carver, Brubakerův Criminal). Výsledkem je snímek, na který se dobře kouká a efektivně brnká na city, ale při jehož sledování máte pořád vzadu v hlavě, že se někdo snaží vážně hodně urážet váš intelekt. Dostáváte totiž něco, co v balení jakože indie filmů pod sloganem "mohlo by se stát i vám" vlastně celkem přesně kopíruje pravidla hollywoodského výplachu. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Český neoficiální název dle Tonyho: Mrchy a spisovatelé". Roztomilejší mrchu, než Lily Collins jsem neviděl od Snídaně s Novou, pardon u Tiffanyho. A vůbec koncentrace mrch v tomhle filmu je na velmi vysoké úrovni, myslím, že to bude novodobá Bible feministek, protože jaké bitch tam předvádí Jennifer Connelly a Liana Liberato, to se jentak nevidí. Greg Kinnear hraje svého tradičně utrápeného čtyřicátníka. Špičkově mi to sedlo. 9/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa naozaj dosť tešil, a po tom ako som videl tie vysoké hodnotenia, moje očakávania vzrástli o to viac. No napokon som tak trochu sklamaný. Základ to malo vynikajúci, a k tomu ešte aj to spisovateľské prostredie, ktoré ma vždy dokáže očariť. Avšak v tomto prípade sa potenciál určite nenaplnil, a nejako to kolísalo počas celej doby. Páčila sa mi však na tom tá otvorená realita príbehu, kde bola Láska vykreslená nielen ako krásna a úprimná emócia, ale zároveň aj ako trpká a trýznivá. Len škoda, že to čo bolo tak skvelo rozbehnuté nejako začalo upadať, a ten koniec môjmu celkovému dojmu tiež akosi nepomohol. Cez príbehy s knihami sa dá vykresliť tak dokonalá metafora a symbolika - a práve to mi v tom celom dosť chýbalo - a veľmi. P.S. komédia to nie je ani náhodou (neviem na čom by sa tam vlastne dalo zasmiať, jedine tak na tej irónii osudu celej Lásky). ()

applause 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla tak dobrý film, který sice vypadá nenápadně, ale stojí za to. Klidně bych řekla, že to hodnocení mohlo být vyšší. Měla jsem u něj podobný pocit, jako když čtu knihu: chcete ji dočíst, ale v žádném případě ji nechcete dočíst a s tím filmem to bylo stejné. Myslím si, že byl o tom, jak by to všechno mělo být. Měli bychom být na sebe milí a umět si odpouštět. Musím říct, že i soundtrack byl super a náramně film doplňoval. Herci mi sedli, přišli mi všichni dobře sehraní a dokonce ani Nat Wolff, který mi v poslední době leze na nervy, mi nevadil. Po tomhle filmu si u mě Josh Boone opravdu dost šplhnul, vážně klobouk dolů! Určitě doporučuji. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (7)

  • Film začína a končí rovnakou piesňou: "Home" od Edward Sharpe and the Magnetic Zeros. (Arsenal83)
  • Mezi známé spisovatele, kteří jsou ve filmu zmíněni a jejich dílo diskutováno či citováno, patří Stephen King, Richard Ford, Joan Didion a Raymond Carver. Hlas Stephena Kinga dokonce ve filmu i zazní, když volá Rustymu (Nat Wolff) ohledně jeho povídky. (PogoJoe)

Související novinky

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

07.06.2014

Post-apokalyptickou hororovou fantasy The Stand (česky Svědectví) se u Warner Bros. snaží zadaptovat pěkných pár let. V minulosti se kolem ní točili David Yates (Harry Potter a Fénixův řád), Ben… (více)

Reklama

Reklama