Reklama

Reklama

Spisovatelé

  • USA Stuck in Love (více)
Trailer

Uznávaný spisovatel, jeho bývalá manželka a jejich dospívající děti se v průběhu jednoho bouřlivého roku vyrovnávají se složitostmi lásky ve všech jejích podobách. (Filmbox)

Videa (7)

Trailer

Recenze (320)

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Americká romantická komedie/drama, která v tomto žánru patří k tomu lepšímu co se za poslední dobu natočilo. Bohužel ale neopouští pro tento žánr tak typické rysy, jako je povrchnost a zbytečně dojemný závěr. Ale na druhou stranu jsem se při sledování docela dobře bavila a hudba je výborná. Takže celkově slabší čtyři hvězdičky. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Následují nějaké spoilery. Vlastně docela dost spoilerů. V tom filmu je všechno - drogově závislá nezletilá, kterou se z toho snaží vysekat mladý romantik, adolescentní holka, která uvěří na lásku, máma s neléčitelným tumorem i šťastné znovushledání rodiny u vánočního oběda. Tedy zkrátka vše, co by jiným filmům vystačilo na pět dílů. Zároveň jsou postavy sympatické a tak nějak ok zahrané a k tomu popkulturní narážky, které prozrazují, že scenárista čte fakt dobré věci (Raymond Carver, Brubakerův Criminal). Výsledkem je snímek, na který se dobře kouká a efektivně brnká na city, ale při jehož sledování máte pořád vzadu v hlavě, že se někdo snaží vážně hodně urážet váš intelekt. Dostáváte totiž něco, co v balení jakože indie filmů pod sloganem "mohlo by se stát i vám" vlastně celkem přesně kopíruje pravidla hollywoodského výplachu. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Na hodinu a půl jsem odletěl. Vnímal jsem pouze ten nádherný film, plný emocí, skvělých hereckých výkonů, nádherné hudby a života tak, jak je. Všichni herci naprosto dokonalí (cameo Stephena Kinga je boží, ikdyž jen telefonické) a Logan Lerman zase válí (jen škoda, že měli s Natem Wolffem jen jeden krátkej dialog, mohlo jich bejt víc). Prostě nádhernej film se vším všudy a asi nejhezčí film od Perks of Being Wallflower, který jsem viděl. Navíc téma je mi dost blízký, protože taky občas něco napíšu. Už se nemůžu dočkat dalšího shlédnutí. (zastřelit kinodistributory že ty nejlepší filmy nedávají do kin). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Spisovatele tvoří jeho zkušenosti. Potřebuješ je." Získávání životních zkušeností tvůrců mě hodně bavilo. Zejména s dcerkou Samanthou bych si při jejích rafinovaných metodách svádění tupců určitě rozuměl. Tady se ovšem nejen sexovalo, ale i mudrovalo. A v tu chvíli jsem byl v úzkých. Stál jsem totiž před otázkou, jestli jsem beznadějnej romantik nebo realista. Nakonec je odpověď snadná: Nevím ... a jsem si tím naprosto jistej. Na druhou stranu vím, že mi se Spisovateli bylo celkem fajn, i když příliš nerozumím tomu, jak moc se užívání drog stalo přirozenou součástí jejich životů. Na to jsem asi moc starej ... tedy konzervativní. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

"Ty nejdůležitější věci se říkají nejhůř," a psát komentáře k filmům, které se mi vážně líbily, je pro mě vždycky mnohem těžší, než komentovat filmy ostatní. Je tolik věcí, které bych chtěla svým komentářem vyjádřit, chtěla bych popsat všechny emoce, které ve mně film zanechal, popsat, jak moc mě osobně zasáhl, ale bohužel je to pro mě nejspíš až příliš těžký úkol. Ve zkratce tedy jen řeknu, že se mi tenhle film moc líbil. Nejenom protože v něm hraje Logan Lerman, kterého můžu, a Kristen Bell, kterou vždycky ráda vidím v nějakém novém filmu, a protože celá atmosféra filmu byla prostě dokonalá. Možná ale taky proto, že Between the Bars je pro mě taky jeden z velmi důležitých songů a protože bych chtěla, aby se mě někdo zeptal, jaká je moje oblíbená kniha. Každopádně život spisovatelů je podle mě velmi vděčné téma, které je zde více než zajímavě zpracováno. Přiznejme si, kdo z nás by nechtěl být spisovatelem? Slova jsou tak krásná, když se umí správně používat a živit se psaním, musí být prostě nádherné. Ovšem pro to, aby mohl být člověk dobrým spisovatelem, musí něco zažít, nasbírat životní zkušenosti, které, jak nám ukazuje film Stuck in Love, nejsou vždy zrovna nejlepší. Ovšem i špatné zkušenosti nás v životě posouvají dál a to je nejspíš to jediné, na čem záleží. PS: Kde po světě chodí takoví kluci jako Rusty a Louis? A proč je nikdy nepotkám? /// "I'm so scared right now." "I know, I know."/// The potential you'll be, that you'll never see, the promises you'll only make. Drink up with me now and forget all about the pressure of days, do what I say and I'll make you okay and drive them away, the images stuck in your head." ()

Galerie (155)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2012 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Mezi známé spisovatele, kteří jsou ve filmu zmíněni a jejich dílo diskutováno či citováno, patří Stephen King, Richard Ford, Joan Didion a Raymond Carver. Hlas Stephena Kinga dokonce ve filmu i zazní, když volá Rustymu (Nat Wolff) ohledně jeho povídky. (PogoJoe)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Severná Karolína od 14. marca do 7. apríla 2012. (MikaelSVK)

Související novinky

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

07.06.2014

Post-apokalyptickou hororovou fantasy The Stand (česky Svědectví) se u Warner Bros. snaží zadaptovat pěkných pár let. V minulosti se kolem ní točili David Yates (Harry Potter a Fénixův řád), Ben… (více)

Reklama

Reklama