Reklama

Reklama

Hunger Games: Vražedná pomsta

  • USA The Hunger Games: Catching Fire (více)
Trailer 1
Akční / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Ovšem ten rozdíl mezi tímto a prvním dílem je fakt velký. Úplně jsem z toho čuchala Hollywood blockbuster. Nevím, jestli být šťastná či nikoliv. :)

na příspěvěk reagoval Red-horse

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Úžasný, úžasný, úžasný!!!!

 

Hodlám začít dělat komentáře (ano, prostě jenom kvůli tomuto :)) ). Teď jenom napsat pár komentářů a poslat je lidem na čsfd, protože na test prostě nemám :)))

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

Tak, návrat z kina.... užasný, celej film jsem prožíval tak strašně moc, že se mi to snad u žádnýho jinýho filmu nestalo... A asi to nebude tím, že by to byl tak užasnej a neprosto dokonalej a dokonale natočenej film, ale je to prostě tím celým tématem a tím o čem to je, celý je mi to strašně blízko... to samí platí pro Jennifer, ta je dokonalá v každým směru a zbožňuju jí, proto asi taky na mě Katniss působí tak jak působí a má takovej vliv....

Zatím jako nečtenář knih, tak prostě celej film, hlavně před nástupem do arény jsem byl  sem byl jako "na prášky", nervozní, co bude, jak do bude, jak do dopadne atd atd atd... prostě fakt hrozný stavy nervozity, nejistoty, očekávání, který jsem snad u žádnýho jinýho filmu ještě neměl...

a skončilo to samozřejmě tak, že toho mám plnou hlavu, nemyslím a asi ani nebudu schopnej nějakej čas myslet na nic jinýho, než opět na to, Jak do bude, jak to skončí atd....

Knížky jsem měl v plánu určitě jednou někdy přečíst, ale říkal jsem si, že nejni kam spěchat... ale jelikož knížky doma už máme a tohle se nedá vydržet, tak hned zítra(vlastně dneska) začínám valit a valit a musím je sjet co nejdřív...

Esdälon

Esdälon (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

Hledám právě co normálního strčit synovci, já jsem sice v jeho věku už přelouskal Pána prstenů, ale myslím, že to by ještě nedal. Přemýšlel jsem o Letopisech, tak mrknu na tohle i. Jestli je to dětská kniha roka.

na příspěvěk reagoval M.a.t.t., Kobain

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Esdälon

V kniznej podobe rozhodne nejde o klasicky spotrebny material pre teenagerov, ako sa snazi nahovorit film. Naopak, je to pomerne komplexna zalezitost, ktora rovnakou mierou kombinuje nielen fantasy prvky aj prvky filozofie, fyziky a zastupenie ma aj teologia.. Posledny diel trilogie ziskal aj  nejake prestizne ocenie pre najlepsiu detsku knihu roka.

na příspěvěk reagoval Esdälon

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Esdälon

Tak. Z filmoveho hladiska napriklad aj Golden Compass, ten ma vsak vynikajucu kniznu predlohu a vlastne aj celu sagu, ktora ziskala mnozstvo oceneni.

na příspěvěk reagoval Esdälon

Esdälon

Esdälon (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

U HG to není o tom samém. Ale... To je fuk. Co myslíš přesně tou konkurencí? Jako třeba Divergent? Nebo Město z kostí, případně Percy Jackson etc? 

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Esdälon

Tak potom ok. Pravda, trojka je prijmana vseobecne dobre a to predovsetkym ludmi, ktori Harryho Pottera az tak nemusia.  Hunger Games maju ale iba 3 diely a rozhodne sa neda povedat, ze kazdy je o tom istom. Nevravim, ze musi ist automaticky o dokonalu zalezitost pre kazdeho, ale v ramci svojej cielovky (je potrebne si uvedomit ze ide v prvom rade o univerzalnu latku, ktora je vhodna aj pre teenagerov) je to silne nadstadardna zalezitost, ktora kvalitativne prevysuje svoju priamu konkurenciu a to pomerne vyrazne. Nic viac by som v tom na tvojom mieste nehladal. A ze sa mozno inspiruje aj inde? Je tam toho, inspiracie inde nezaprel ani Matrix...

na příspěvěk reagoval Esdälon

Esdälon

Esdälon (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

Třeba trojka HP byla geniální. Sice to bylo Cuaronem, ale ta byla super. Zbytek už byl moc stejnej. Trošku vybočovala pětka. Ale jinak. Dursley - cesta do školy s překvapením - škola - Voldemort - rádoby poselství. Konec. Sedm filmů o tomtéž? Promiň. Tam to halo moc nechápu, to máš pravdu. Já si to neberu osobně. A že je nemám rád není pravda. Jenom nechápu to halo.

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Esdälon

Ak nechapes ani halo okolo Harryho Pottera, o to viac nevidim zmysel sa s tebou o tejto teme bavit. Neber si to osobne, akceptujem  to, ze kazdy ma iny vkus, ale mam pocit ze si v tejto diskusii omylom. Podobne filmy zjavne nemas rad, nie je sanca, aby si svoj nazor zmenil, takze ja ti nemam co vysvetlovat. Evidentne v tom uz mas jasno...

na příspěvěk reagoval Esdälon

Esdälon

Esdälon (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

A to má být jako přirovnání. HP a HG? Sice HG chybí spousta věcí a nechápu ten humbuk, ale humbuk kolem HP chápu ještě míň.

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Uter123

Skor nevideli. Ale ako pisem inde, na Hunger Games by niektori kydali z principu ajj keby ich natocil James Cameron. Sice ma to vzhladom ku kvalite predlohy, kora ma daleko blizsie k Harrymu Potterovi, ako ku Twilightu, mrzi ale nic s tym nenarobim.

na příspěvěk reagoval Esdälon

Uter123

Uter123 (hodnocení, recenze)

M.a.t.t: Yep, nechcem tieto osoby odsudzovat, mozno to videli ale z toho co ich profil prezradza, by som skor povedal, ze chlapci mali zase tazky den.

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

Esdälon

Esdälon (hodnocení, recenze)

j.linhi

Hoď se do klidu, praskne ti žilka.Vem si příklad z Mikeela, ten je schopnej se normálně bavit. O pocit vítězství tady vůbec  nejde, vzpamatuj se dítě mé. 

Mikeel: To ani netvrdím, Babičku jsem dočetl z nutnosti a ve finále jí táhl na zkoušce, takže jsem rád, že jsem se donutil. Každá literatura své doby má svá pro a proti a své čtenáře, že jo.

Velkého Gatsbyho jsem taky zatím nečetl, netuším jaké to je. Fifty jsem prolistoval, děs a hrůza. Když si vezmeš, že je to fanfikce stmívání, což je taky literární odpad, tak nic ani čekat nemůžeš. 

Inidrin: Jednou možná pochopíš co je to logika, a když budeš i chytrý  a nebudeš na školu uplně srát, tak se v základech společenských věd dozvíš něco o ekonomii. Když tě na Husinecký nepřejede tramvaj a budeš tedy moct studovat třeba VŠE, tak se něco málo dovíš i o logistice. I ten největší antitalent na matiku a jí podobné vědy, si dokáže spočítat, že něco takového není možné. Zvlášť když ty kraje mají být rozeseté po celém kontinentě. Jasně, že by pak mohli uspořádat vzpouru, ale zároveň by měli i šanci sebe a ten kapitol vůbec uživit. Jestli si někdy někde žil sám, a měl nějaké výdaje, tak víš, že kolikrát není úplně jednoduché uživit sebe, natož vyprodukovat tolik práce, abys uživil i někoho dalšího. Kdo v tomhle příběhu ještě ke všemu nedělá nic jinýho, než že na tebe dohlíží. Stačí se trošku zamyslet a ne jenom něco zkonzumovat. Nemusím být kuchař, abych poznal, že jídlo je humus, a stejně tak nemusím být génius, abych ohodnotil nefungující svět. 

K další části, ano, zajímá mě, co na tom lidi baví, já tam nenašel nic, a tak se ptám, co jsem prošvihl. Z pár lidí vypadl i nějaký názor, z tebe... Nic moc. 

K Battle Royale: Proč to ten autor napsal, a v jaké době se jeho příběh odehrává. To je hlavní věc, že se tam zabíjejí mezi sebou školáci je zcela podružná věc. Mám být snad trestán za to, že kromě pobavení se, hledám i myšlenku? 

Uter123

Uter123 (hodnocení, recenze)

Ako sa tak pozeram trom uzivatelom sa to pacilo az talko, ze zasrali svojim hodnotenim, este nepozrety film, fuckers detected, pomo.

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

Inirdin

Inirdin (hodnocení, recenze)

Esdälon

Teen sračka? Hele vy asi o vkusu dnešních teenagerů moc nevíte... Vsadil bych se že většina z nich by si vybrala Battle Royale. Že ho HG vykrádá? No díky bohu... jinak bych tento námět nikdy neviděl. Battle Royale se mi hnusí už od pohledu, ale beru že se to někomu líbí, ale fakt neberu že to musí vnucovat ostatním. Btw. Battle Royale byl vůbec první film/scénář/nápad kde se lidé zabíjí v aréně? Ano, ano, ano oni to už vymysleli v době Říma že?

Esdälon: Lidi dostávají zuřivé záchvaty když se s tebou baví? Je záhadou čím to asi tak bude že? :D Tvoje kecy o tom že chceš vědět proč se to ostatním líbí jsou naprosto mimo. Jen chceš ostatním vnutit svůj názor tím že budeš jakkoliv vyvracet to co by se jim na tom mohlo líbit. Osobně mě taky vadí označení "fenomén" nebo "geniální", ale u prvních dvou dílů knihy a především u druhého jsem se celkem bavil. A to tvoje vyvracení ekonomické funkčnosti krajů... Ty jsi měl možnost prostudovat si v knihách jak to tam přesně funguje? Ne? Tak jak můžeš mít potom tyhle nepodložené závěry? Kniha se třeba vůbec nezmiňuje o okolních zamích. Všechny kraje až na kapitol jsou jak v 18. století? Není to třeba proto že s moderním náčiním a vybavením by bylo jednodušší uspořádat vzpouru?

Mikeel

Mikeel (hodnocení, recenze)

Esdälon

Ne všechna stará klasika je taky dobrá četba. Třeba všemi opěvovaná Babička je dle mého totální sra*ka, kterou jsem po dvou kapitolách zaklapnul... A na americkou klasiku Velké Gatsbyho jsem taky žádné velké ohlasy neslyšel. 50 shades je srágora, kterou jsem ze zvědavosti přečetl, ale říkám si, proč ne? Své čtenáře a fandy (resp. fanynky) si to najde vždycky, ať jsou kritiky jakékoliv...

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

Esdälon

Ok, když chceš pak působit jako idiot, nebudu ti bránit, jak říkám v šestnácti sem to bral stejně. A pokud uz ses dospelej clovek co neustále potřebuje někoho "šikanovat" a nedokáže přijmout fakt že 100 lidí má 100 chutí, tak to tě lituju. Ale jak vidim, vést s tebou jakoukoliv řeč, nemá cenu. Blbec neuvěří tomu že je blbec, ani když mu to někdo řekne. Prosim teda ostatní aby tohohle magora ignorovali, nikam to stejně nevede. Měj si svuj pocit vítězství a nadřazenosti.

na příspěvěk reagoval Esdälon

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

Esdälon

Pokud teda chceš zjistit proč se nám to líbí, proč nás označujěš za buzny atd? To potom tvoje argumenty a vsechno co reknes trosku degraduje, nemyslíš?

na příspěvěk reagoval Esdälon

Esdälon

Esdälon (hodnocení, recenze)

j.linhi

Spíš to první. Pošklebovat se nikomu nemusím. Nikdo není dokonalý. 

Mikeel: To třeba bude tím, že Poe je nějaký ten pátek mrtvý, a současná generace se vzteká, když má přečíst jako povinnou četbu Jámu a kyvadlo, která má dvacet stránek. Nemyslím si, že být konzument = být pokleslý. I když... Kdo ví. Humbuk kolem toho byl a je mega příšernej. Protože jsem pravidelným strávníkem všech možných knihkupectví, tak mi lezlo na nervy, že jsem pro samej HG, Stmívání a teď tu šedostínovou trubku neviděl na pořádnou literaturu.

na příspěvěk reagoval j.linhi, Mikeel

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

Esdälon

Furt nevidim smysl v téhle diskusi, má š touhu přijít na to proč se nám to líbí, nebo máš jen nouzi se někomu pošklebovat za to že má odlišný vkus než ty?

na příspěvěk reagoval Esdälon

Mikeel

Mikeel (hodnocení, recenze)

Esdälon

Dovol mi tu tvou mylnou představu vyvrátit. Já sám se pokládám za cílovou skupinu, ale rozhodně si nemyslím, že bych četl pouze to, co se nekonečně propírá v médiích. Alespoň o tebou zmiňovaném Edgaru Allanu Poeovi jsem asi v tisku nečetl a to mám jeho povídky moc rád. A k Hunger games jsem se dostal vlastně až přes film, který jsem viděl jako první, tudíž ani o tomto fenoménu jsem v novinách nečetl. Takže mě tvoje náznaky o tom, že lidé čtoucí HG, jsou pokleslí, mírně uráží.


Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Battlestar Galactica míří na velké plátno

Battlestar Galactica míří na velké plátno

11.06.2016

Sci-fi teď docela frčí, není proto divu, že tak slavná značka jako „BSGčko" nemůže spát navždy. Po klasickém seriálu ze 70. let a rebootu z roku 2004, který se dočkal několika spin-offů, se tak válka… (více)

Reklama

Reklama