Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (165)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Co tahle skoro dokonalá atmosférická mňamka nutně potřebuje, je absence hudby. Díky tomu by možná několik hutných scén získalo úplně jiný nádech - spousta producentů a tvůrců si bohužel orchestrální audio složku představuje jako neoddělitenou součást veškerých krimi seriálů. Ale! Vzpomeňme třeba na úžasné The Wire, i když z úplně jiného kraje a časového období..! Překvapující je, že se za všech osm částí dočkáme zmínek o Jacku the Ripperovi jen velmi sporadicky, ale nerad bych předbíhal. Vzorová epizoda nicméně hovoří jasnou řečí. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První epizoda přišla s parádní atmosférou a až hanebně zajímavou a originální zápletkou. Žel další díly už tak zajímavé případy nepřinesly a teprve až poslední dvě epizody první řady seriál navrací opět mezi špičku. Také potěší, že se na pozadí epizodních případů řeší i jiné dějové linky, které jsou však ale žel bohům v podstatě zmiňovány jen tak mimochodem a naplno se projeví jen v jim určených epizodách, což jsou převážně ty poslední dvě. Za co bych chtěl dále pochválit, je dobové vzezření, kdy není třeba milionu digitálních triků k navození toho správného pocitu, z čehož bych ještě nejvíce vychválil interiéry "chudších" budov, které mi nevím proč přišly nadmíru skutečné, ve srovnání s jinými filmy z této doby. Edit: Druhá řada od začátku až do konce naprosto parádní. Případy o hodně zajímavější, než v řadě první. Spousta dějových linek, které se protnou v závěrečném díle a k tomu parádní poslední čtvrt hodinka. Díky Amazonu za to, že koupil seriál a natočí třetí sérii, protože tady by mě konec hodně štval. ()

Reklama

Fanita 

všechny recenze uživatele

Seriálový skvost z dielne BBC nesklamal, skôr očaril. Tajomstvom opradená každá časť, ktorou sa pomaly dostávam k väčším vysvetleniam a nádherne vykreslené charaktery hlavných postáv. Detektív Inšpektor Reid je veľmi silnou osobnosťou celého príbehu a fascinuje ma jeho tajuplné správanie a intelekt. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál, ktorý má všetko to, čo by podľa mňa správny seriál mal mať. Vzťahy, napätie, tajomstvá a zaujímavý vývoj, dávajúci priestor pre uvažovanie a ďalší rozvoj jeho potenciálu. Hneď v počiatkoch ma očaril najmä vizuál a výprava odohrávajúca sa vo viktoriánskom Anglicku s krásnymi dobovými freskami danej éry. Najviac ma však fascinovalo to úžasné a veľmi premyslené zasadenie skutočných postáv a príbehov do deja, ktoré ešte viac podtrhávali jeho dobovú uveriteľnosť a veľmi zaujímavým spôsobom nám ukázali život, názory a postoje ľudí v danej dobe. Takže okrem kriminálnych zápletiek sa pre mňa stal aj štúdiou doby a ľudí, čo je hodnota, ktorú pri filmoch či seriáloch dokážem najviac oceniť. ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Na místo detektiva ve viktoriánské Anglii měl nějakých 130 let monopol Sherlock Holmes (než jej BBC resuscitovalo v tom přeexponovaném, přeceňovaném, neodpovídajícím a zbytečném zpracování z moderní doby), takže je skvělé vidět, že se konečně k vyšetřovacímu korýtku dostal i někdo jiný. Atmosféra skvělá, formát co díl nový případ taky plus, snad jen snaha zahrnout všechny dobové problémy, otázky a technologické změny trochu hapruje tím, jak občas působí čistě vzdělávacím účelem. Hlavním a momentálně asi neřešitelným problémem je fakt, že hlavní hrdinové sice žijí v roce 1889, ale přitom přemýšlí jako výjimečně tolerantní člověk 21. století. Mentalita téhle doby přitom spočívala v xeno-homo-všechno jiné fobii. I ti nejlepší byli takoví, ač třeba jen minimálně a odpustitelně, není důvod na to zapomínat. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v írskom Dubline. (Carol Pifková)
  • Židovský sirotinec stále existuje, len je premenovaný a prvý krát sa premiestnil do Norwoodu v Južnom Londýne a následne do Stanmore. (Carol Pifková)
  • Ve 4. epizodě 3. série "Your Father. My Friend" Reid (Matthew MacFadyen) vyjmenovává oběti Rozparovače a ukazuje na fotky. Zazní jméno Catherine Eddowes, fotka ale ve skutečnosti patří Elizabeth Short, které po smrti dali novináři přezdívku Black Dahlia, a byla zavražděna až v roce 1947 v USA. (RitterQa)

Reklama

Reklama