Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (154)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak.Další flák z videonasties mám zasebou.A výsledek?Průměrnej horor kde největším kladem je perfektní hudba.Jěště se dá ocenit trochu toho napětí a atmosféry.A co se týče gore efektů-je jich tu poměrně dost.Z toho se pár opravdu povedlo,ale asi na úkor těch zbylých(kterých je většina)-ty byly naprosto odfláklý.Od tohoto filmu jsem nic neočekával,takže mě spíš překvapil,protože jsem čekal,že to bude daleko větší chujovina.Ale i tak na víc jak 3 hvězdy prostě nemá. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková splatterová záležitost, na které se maskéři vyřádili dosytosti, no i přes to, že film obsahuje několik opravdu kvalitních, hnusících se scén, nemůžu dát lepší než průměrné hodnocení. To jest díky hned několika faktorům, kterými jsou nezajímavý děj, v pár případech močopudné gore efetky a otřesná 80's disko hudba. Hororovému fanouškovi by tohle utéct nemělo, ale pro vybíravce tohle není. 65% ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Fulciho vrcholný eye-gore fest. Film je akoby rozdelený na dve polovice - prvá je skôr taká duchárčina spojená so satanistickými horormi a tá druhá je klasický zombie-survival (spojené sú bez nejaká výraznejšieho zmyslu, ale to pri Fulcim vôbec nevadí, v tomto prípade je to skôr plus). Spolu ako celok prichádzajú do úchvatného vizuálneho finále, po ktorom som nemal žiadne pochybnosti, že tento film si zaslúži 5*. Každopádne, hluché a sem-tam nudné miesta tam sú, no celkový dojem je príliš pôsobivý (a to aj napriek pretečenému času). ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Zrejme najlepší horor v histórii svetovej kinematografie.IMHO. Silné slová? Možno, ale to je môj názor. Film som videl až ako otrlý hororový divák, ktorý mal napozerané možno aj stovky hororov, ale toto som sledoval ako obarený... Zombie,duchovia, peklo, strašidelný dom ,vraždy - všetko v jednom a brilantne spravené. Perfektný ! koniec tomu nasadil korunu - BEST Horor !!! Film je plný menších chýb: ducha žiadneho neuvidíte, zombie sú skôr na okrasu ako nebezpečné, hudba sprvoti príšerná... ALE!!! Skuste si ho pozrieť viackrát... Ja som ho veru už z hlavy nedostal... Aj tá hudba už mi pripadá geniálna...Dokopy to dáva priam geniálnu skládačku... P.S. A budeš stáť tvárou v tvár moru temnoty, a všetko čo je tam Ty bude odhalené!!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Fulciho pokus o spojení jeho gore scének a kvalitnějšího hororovýho příběhu. Občas se mu to daří víc, občas míň, ale atmosféru to rozhodně má, i když tu a tam to mírně nudí, ovšem Fulciho brutální scény jsou tady naprosto dokonalý, prostě lahůdka pro někoho kdo má rád fakt hodně drsný a nápaditý gore efekty. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film byl zamýšlen jako pocta Antoninu Artaudovi (1896-1948), francouzskému dramatikovi a zakladateli žánru tzv. divadla krutosti, které Fulci velmi obdivoval. (gjjm)
  • Film je zakázán v Norsku. (gjjm)
  • Při závěrečné scéně, když se Liza a John ocitnou v Abyssu, "hráli" nahá těla ležící na zemi bezdomovci a lidé z ulice, které za tento výkon platili alkoholem. (Chatterer)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama