Reklama

Reklama

Sovětská bouře: 2. světová válka na východě

(seriál)
  • Česko Velká vlastenecká válka (více)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus ruských dokumentaristů, věnovaný událostem let 1941 - 1945 na Východní frontě, využívá bohatství filmových archivů v kombinaci se sekvencemi realizovanými počítačovou grafikou. Autoři si dali za cíl rekonstruovat hlavní události srážky Třetí říše s obří zemí, která, jak se ukázalo později, nestála přeci jen na oněch "hliněných nohách". Chronologicky líčí průběh konfliktu, připomínají aktéry obou dvou stran i zbraně, které bojující armády používaly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

To samé jako Velká vlastnenecká válka, jen s přidanými dalšími deseti díly, které se podrobněji zaměřují na některé dílčí události východního tažení nebo se věnují specificky jedné zbrani (letectvo, námořnictvo). Zajímavý je hlavně poslední díl, o srpnovém tažení proti Japonsku, to přecejen není tak obecně známé. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokumentární série, kde obsah i forma jsou na vysoké úrovni. Zpomalené záběry, perfektní hudba, dynamické vyprávění, statistické a technické údaje, přehledné mapy...hlavně je to ruská výroba! Na poměry východního obra se jedná o objektivní rekonstrukci. Minimálně dochází k náklonu pro SSSR, což je způsobeno záměrem vyprávět samotný válečný příběh Operace Barbarossa. Politické záležitosti nebo interpretace různých událostí pro propagandu jsou téměř potlačeny. 81%. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, tak tohle je paráda! Ne dokonale, ale vysoce nadprůměrně detailní repete východní fronty. Podrobné, bohaté na dobové obrázky a videa, ruku v ruce s mapovým podkladem, po kterým sunete prstem spolu s frontou po desítkách kilometrů, vynikajícím způsobem popsané vyzbrojení a postupné představování nového equipmentu, slušné kontinuální představování velitelů a hrdinů....jako fakt sada, v tomto případě to člověk nemá ani šanci všecko vstřebat při sledování, natož si ještě dohledat něco navíc. Je to ilustrativně hrané, protkaně dobovýma záběrama a materiálem ohledně výše zmíněného, takže se je pořád na co dívat. Rusáci se na tomto opravdu vytáhli, i když pár tendenčních momentů si neodpustili. Doporučuju, ale chce to hodně času! ;) ()

Hoonza 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi hnusí, o kolik informací je dokument ochuzen, protože by Sověty nestavil do dobrého světla, ale na druhou stranu je to tak hezky udělané... Každopádně, kdo se trochu víc zajímá o WW2, tak se zde nic nového nedozví, protože informace jsou podány velmi stručně bez jakýchkoliv zážitků zúčastněných. Přepsané německé zprávy se v dokumentu objeví jen u událostí, kdy se to Rusům hodí :-) Když to shrnu, tak je to velmi pěkně udělaný dokument plný cenzury a z kterého se nedozvíte absolutně nic nového. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama