Reklama

Reklama

Exists

  • Velká Británie Exists
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Brian (Chris Osborn) a jeho brat Matt (Samuel Davis) sa rozhodnú pre menšie dobrodružstvo: pozvú Mattovu priateľku Doru (Dora Madison Burge) a dvojicu priateľov (Roger Edwards, Denise Williamson) do divočiny južného Texasu, aby si tu spravili divoký víkend na chate ich strýka. Brian, neustále sa pohybujúci s niečím, s pomocou čoho sa dá zhotovovať obrazový materiál, má však ešte jeden motív, ktorý si necháva pre seba. Veľmi rád by na kameru zachytil záhadnú bytosť, ktorá vystrašila ich strýka natoľko, že sa sem už nejaký čas neodvážil vybrať. V momente, kedy sa partia dostane do blízkosti chaty, sa začnú objavovať náznaky, že v strýkovej historke bude oveľa viac ako len zrnko pravdy... (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tak tvůrce sice identický, ale přeci jen... smrdící king kong v sobě zkrátka nemá tu pravou tajemnou démoničnost a noblesu, jako paní Blérvičová. Celkově tak nějak stravitelný průměr, který ovšem stála hvězdu scéna, kdy negr vystřílí náboje nazdařbůh do tmy, aby si jakože obrazně zabušil rukama do hrudníku, jakej je to borec, kterej se svého velmi blízkého však chlupatějšího příbuzného nebojí ani za mák. Vlastně byla na pěst celá ta partička. Vypatlanej agresivní negr s vůdcovským syndromem, o to však slabšími stategickými schopnostmi. Jeho zrzavá interraciální čubka (což je už samo o sobě přes čáru.), která ještě navíc z legrace zapaluje spícím kamarádům vousy. Plus těžce nevtipnej kameraman, co to vlastně celý spískal a choval se prostě jako kokot. Jedinou normální se zdála ta druhá holčina, ale to jen proto, že hrála tu jakože stydlivopřemýšlivěmlčenlivější alternativu mrdavé zrzky se slabostí pro hnědá lana. 40% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Autor legendární found footage prvotiny The Blair Witch Project se navrací k handy cam řemeslu i do lesů, tentokráte však nebudeme mít co dělat s mysteriózním neznámem, ale s blízkým setkáním s Yettim alias Sesquatchem. Běhání po lese má celkem atmosféru i grády a to i přesto, že parta mladých lidí je postavena před poměrně konkretního intrudera. Najdeme zde zepár společných znaků, které odkazují na zmíněnou prvotinu, ale rozhodně nečekejte ten animální k posrání strach, který uměl navodit pouze TBWP. Zde působí trochu jiný strach - velké monstrum, které vás nahání po lese a vy máte jen mizivou šanci, že vám nenatrhne prdel, protože je silnější, rychlejší, v domácím prostředí s kupou výhod navrch. Jste tedy postaveni před otázku jak co nejdéle zůstat naživu, případně jak pomoct kámošům. O lekačky není nouze, bohužel ale ani o nelogické chování či kolísající tah na bránu. Jako solidní přidanou hodnotu beru závěrečné wtf rozuzlení, které vás při nejmenším šokuje! ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Postava Bigfoota je desivá, strach z neznámeho funguje, niektoré scény vyložene mrazivé (karavan) - vlastne, keby postavy neboli úplne sprosté, keby ich dialógy nepozostávali z 90% z "maaan" a "fucking motherfucker", keby sa film nesnažil desiť miliónkrát prežuvaným štýlom oddych-ticho-ľakačka-oddych-ticho-ľakačka, keby sa dej odohrával v divácky atraktívnejšom prostredí (napr. zasnežené hory, ktoré by si yeti zaslúžil), dalo by sa hovoriť aj o 4hviezdí. Na to ale Sánchez robí príliš veľa začiatočníckych chýb, čo by som od jedného zo zakladateľov môjho obľúbeného subžánru nečakal. Človek potom dostáva pocit že Blairská striga bola trefa do čierneho ktorá vznikla náhodou. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po mojí delší pauze od FF jsem to riskl se Sánchezem, tudíž jsem docela rád, že jeho novinka není vyloženě urážející ingrediencí již dávno zkyslého subžánru. Typické nešvary samozřejmě nechybí, tady s tím už tvůrci zřejmě moc nezmůžou. Zajímavou volbou bylo ale dosazení hudby, díky níž se Exists cíleně odklání od navození co nejrealističtějšího prožitku ke klasičtější filmařině. Ale kecal bych, že místy to nefunguje. Žádné dlouhé čekání na zásadní zlom, film šlape hned od začátku a některé scény (útěk na kole, převrácení karavanu) jsou docela povedené. A Bigfoot? Ten má masku pěknou, ale co je překvapující, tak je to taky pekelně rychlá svině, který nemáte šanci zdrhnout :) ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ze škatulky FF k nám vypadlo další šílenství! Kdybych to hodnotil hned a né až po delší době, tak by to mělo odpad jak vyšitý! Nevím co na tom je zajímavého po hororové stránce? To že nějakej opičák běhá po lese a chce zabít čtyřčlenou skupinku idiotů co vyrazila do divočiny?! Tak teď si to můžete užít směle s nimi... 15% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Brian Steele, ktorý stvárnil v tomto filme Bigfoota, takisto stvárnil Bigfoota aj v rodinnom seriáli Harry a Hendersonovci (1991). Rovnaké postavy s diametrálne rozdielnymi vlastnosťami. (KN1Fe)
  • Natáčalo sa v štáte Washington. (Marceloo)

Reklama

Reklama