Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (150)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nám jednou v devadesátém roce vykládala na základce naše učitelka matematiky (pak to nějaký kokot doma vykecal a byl z toho pěkný průser) a my jsme z toho byli docela hotoví (hlavně ze zvracení vnitřností). Pak to brácha přitáhl na videu a dojmy z filmu byly stejné, byl jsem z toho docela vystrašenej. No a sice už z toho nejsem tak posranej (i když pár scén je fakt napínacích), ale tak nějak ty dojmy zůstaly dodneška. Společně s E tu vivrai nel terrore – L'aldilá asi Fulciho nejlepší horor, s docela dobrou atmosférou, starými dobrými zombíky (ne těmi dnešními nakaženými), pár chuťovkovými záležitostmi (již zmíněné zvracení vnitřností, vrtačka, nějaký ty červi a odporné zvuky) a docela parádní hororovou muzikou. Věřím, že pro spoustu z nás, který jsme to jako náctiletí sjížděli na videu, to zůstalo a zůstane srdcovou záležitostí. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Hřbitov z 80. let, seance s béčkovejma hercema a ještě béčkovější atmosférou, ojíždění nafukovací panny a to je teprve začátek. Do toho sem tam nějaké ty amatérské gore efekty, k tomu si připočtěte tragickej českej dabing (jeden dabér dabuje víc herců) a máte vyhráno. Teda spíš prohráno. Jeden herec tragičtější ksicht, než druhej... no šílený. Ďábel, peklo, mrtví, červi, žížaly, krysy, kostry, zombíci, no klasicky témata nudnyho 80kovyho hororu. V dnešní době už nemá čím překvapit a bát se u toho můžou leda tak maly děcka nebo mentálně postižení... Bylo to spíš k smíchu, než ke strachu. Ale já se nesmál. Nevím, proč se to považuje za kult, teda jestli to vubec nějakej kult má. Je to hodně špatnej film. Hororem bych to nenazval. Pšoukat do vody je větší zábava, než tohle... ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Horror to není vůbec špatný,nadruhou stranu chápu ty,kteří ho ohodnotily pouze jednou či dvěmi hvězdičkami. Těm, kteří horrory sledují pouze okrajově,film musel připadat jako nehorázná blbost. Ti,kteří však horrory zbožňují zas film připadne jako naprosto senzační. Nechybí v něm nic co by správnému horroru nemělo chybět. Já jsem tak někde napůl. Trochu mi vadila roztříštěnost filmu na jednotlivé scény. Celkový dojem jemně nadprůměrný. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z Fulciho trilogie, ale i tak zatraceně dobrý horor. Největší problém jsem tu měl s tím že tu prakticky není hlavní postava/y které by film vedly po mysteriózní zápletce a divnosti se děli kolem jejich linky, jako mu je tomu u dalších dvou filmech. Zde sledujeme různé události v jižanském městě a New Yorku, kdy ke konci se události spojí a tím se utvoří i sestava hlavních postav. V ten moment mě film nejvíce pohltil (posledni půl hodina). I přes to ale mě to bavilo. Atmosféru to mělo výtečnou, několik silných scén taky (vyblití vnitřností, prolézání hrobkou, létající červy), gore peckový. Takže jo, vydařené to je, ale muj problem asi je ten že jsem si tento první film z trilogie pustil jako poslední a jde to cítit. Surrealistická atmosféra tu není tak nosná a ani ta hlavní zápletka, i tak se ale jedná o skvělý film 8/10. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror jsem viděl kdysi dávno v jednom zakouřeném pražském klubu, kde jednou za měsíc mimo jiné promítali kultovní filmy (např. OBCHOĎÁK SMRTI od Wynorskiho nebo Raimiho ARMÁDA TEMNOT) a dostalo se tak i na PÁTERA THOMASE. No a dnes po druhém zkouknutí stále platí, že tohle je poctivá italská horrorová práce. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Všetky nemecké verzie filmu boli zakázané viac ako 20 rokov. (misterz)
  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)

Reklama

Reklama