Reklama

Reklama

Čtyři dohody

(divadelní záznam)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšné divadelní představení Jaroslava Duška na motivy stejnojmenného bestselleru "Čtyři dohody" zaznamenala dokumentaristka Olga Špátová a kreativně ho doplnila o soukromé rodinné filmové archivy. Duškova hra inspirovaná nadčasovou toltéckou moudrostí knihy Dona Miguela Ruize provedla za devět let více než 150.000 diváků v cestě za osobní svobodou a štěstím. Slovem, tělem, hudbou a srdcem hrají Alan Vitouš, Pjér La Šé´z a Jaroslav Dušek. (Verbascum Imago)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (223)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Naivní, utopistické, nereálné? Možná. Na druhou stranu, nemusím(e) souhlasit, ale pokud by tohle „donutilo“ alespoň k zamyšlení se a byť jen částečnému přehodnocení některých našich život. priorit (postojů), stálo to rozhodně za to. Myšlenkově obohacující převedení knihy Dona Miguela Ruize, navíc podáno nenásilnou formou s humorem a vitálností J. Duškovi vlastní. Kdy jindy se navíc pozastavit v tom hektickém životě, než v čase předvánočním a navíc, pokud si stále lámete hlavu s vánočním dárkem, je tohle DVD se záznamem divadelního představení z Lávky ideálním řešením. Lístky na představení, už se vám (přes nakročení do desáté sezóny) pod stromeček totiž zajistit rozhodně nepodaří. [Pouze to bilancování-viz bonus, bylo poněkud, řekněme nešťastné]. ()

luczi odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tomuto představení dala 5 hvězdiček. Není to tak těžké nechat se ošálit Jardou Duškem, umí to opravdu dobře, také je výborný herec a improvizátor. Bohužel jsem pak získala tragickou životní lekci a možnost se tak podívat pod roušku těch sympatických a líbivých hesel, které Jarda střílí dvě hodiny do diváků jako z kulometu. Samotná předloha je triviální moudro neexistujících Toltéků, které Jarda povýšil svými postřehy o lidském chování, což je také hlavní úspěch představení. Co na tom, že na sebe tato moudra logicky nenavazují a dokonce si někdy i sama odporují, efekt marketingového produktu Mesiáš Jarda Dušek je jinde. Je v toužebném/iluzorním myšlení generace konzumu, která dychtí po snadné cestě k naplnění svých duchovně prázdných životů, v přebírání (spíše vyzobávání) a romantizování starých duchovních směrů a náboženství, v podpoře kolektivního narcismu "povznesených", v roky budovaném kultu osobnosti, kterému podle všeho podlehl i sám velký guru osobně. :/ Zajímavé komentáře: Gemini, jemine, Filmmaniak, honajz. ()

Reklama

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Skvělé,nejen,že jsem se bavil od začátku do konce, ale zároveň jsem si z této hry odnesl obohacující životní myšlenky, které jsem našel až opakovaným posloucháním záznamu, kdy každé další poslouchání mi dalo více a více. Konečně viděno živě a musím uznat, že si to člověk užije ještě daleko více. Perfektní, není co vytknout. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Za Duškovou genialitu plnou palbu :)Nejsem si jist zda ilustrační dokumenty podpořili sdělení.Myslím že dnešní záznam by diváky šetřil méně jsou totiž mnohem dál...(viděl jsme pátou dohodu v divadle) Je tam ten ON a je tam ONA, pak je tam ON jak ho vidí ONA a ONA jak ji vidí ON a pokračuje to tím jak ON si myslí že ho vidí ONA a jak ONA si myslí že ji vidí ON to už je šest lidí... A tahle ta parta většinu času řeší, kdo s kým vlastně mluví :-) Štěstí = счастье=být s časem...(2018) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po pádu reálného socialismu jsem si říkal, že nás po dlouhých dekádách cenzury čeká záplava špičkových literárních děl, ale v knihkupectvích se vedle tvrdého bulváru dařilo nejvíc knihám o okultismu, léčitelství, ezoterice, případně spikleneckých teoriích. Vždycky mě zajímala víc věda než mystika a před zástupem šamanů dychtících odhalit mi tajemství všehomíra dám bez váhání přednost jedinému skeptikovi ze spolku Sisyfos. Vzhledem k duchovnímu založení Jaroslava Duška jsem měl vědět, do čeho jdu, leč byl jsem nepřipraven a po úvodní čtvrthodince plné meditativních frází, indických bohů, karmy a zenů jsem to viděl na čistokrevný odpad. Naštěstí přišly slovní hříčky, které bych si sice zbavené duchovního balastu vyslechl mnohem raději z úst Wericha nebo Horníčka, ale i tak si u mě Dušek částečně napravil reputaci. Poté přišel šok v podobně půlhodinové přestávky po absolvování školení o jediné ze Čtyř dohod a zatímco se ostatní občerstvovali v kinokavárně, já vyděšeně počítal, za kolik hodin se dostanu do postele, pokud bude Dušek stejně rozvláčný jako dosud a šéf kina bude chtít dál nabízet své kavárenské služby. Dušek se naštěstí buď unavil, nebo ho všichni bohové a duchové světa osvítili, takže ostatní dohody se nesly v poněkud úspornějším duchu. Nemůžu se nicméně zbavit dojmu, že Duškovo vystoupení je, diplomaticky řečeno, příliš rozevláté, obsahově banální a jakkoliv je v jeho názorech pravdivý fundament, kterýkoliv psycholog by dokázal totéž podat mnohem věcněji, střízlivěji a kompaktněji. Celkový dojem: se zamhouřenýma očima 50 %. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Záznam vznikl z představení uvedených již v květnu 2006. (Zdroj: Verbascum Imago)
  • Knihu "Čtyři dohody" napsal Don Miguel Ruiz jako průvodce životem inspirovaný moudrostí Toltéků. Čtyři dohody jsou: 1) Nehřešme slovem, 2) Neberme si nic osobně, 3) Nevytvářejme si žádné domněnky a 4) Vždy dělejme vše, jak nejlépe dovedeme. (Zdroj: Verbascum Imago)

Reklama

Reklama