Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 2

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Rychlé, jednoduché, brutální, zábavné. Fulci se přesně trefil do toho, jak má zombie horor vypadat. A navíc s nadhledem a atmosférou tak vášnivě lepkavou jako ovzduší na ostrově kdesi v Antilách. Hudba je stylově výborná, přesně v rámci počínajících osmdesátých let (já vím, je to protimluv, výborná hudba v osmdesátých letech, ale sem to tak nějak sedí), která se střídá s nonstop rytmy bubnů od vúdú rituálů. A ledasjaká scéna je skutečně nezapomenutelná: závěrečný pochod na Manhattan, souboj zombíka se žralokem, vypíchnuté oko... Zatraceně zábavná zombíkovina. Tak to má být. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pro mně první setkání s Luciem Fulcim a nemůžu říct, že bych byl zklamaný. Fulci svého přízviska ´král smrti´ sice dostál až v poslední půlhodině filmu, ale do té doby je i tak na co se dívat. Především přibližně v polovině filmu je tu nesmírně půvabná, pro mně osobně nechtěně komická, scéna souboje zombíka s asi 2-metrovým žralokem. Ačkoliv ta scéna je dost krátká, rozhodně stojí za vidění, nic podobnýho v jiným filmu neuvidíte. Dále jsou zde menší náznaky morbidních "chuťovek", ale ta pravá řežba začne asi 20 minut před koncem. Zombie piknik nad čerstvou mrtvolou, deserty pro zombíky v podobě Molotovových koktejlů, občas krev stříká vesele na všechny strany, zombíci jsou veselí, hraví a chtějí se mazlit :o) Závěrečný záběr na pochodující zombíky vstříc Manhattanu a absence klasického "hepáče" je velmi uspokojivý. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Hororu jsem ochotný odpustit spoustu věcí: Když je staromódní, nepovedený, nechtěně komický, dokonce i když není strašidelný. Odpustit se nedá jediná věc - když je to nuda. A to je tento případ. Prostředí je ohrané, postavy nemají žádné motivace, jen se tak divně plácají... Kromě zápasu zombie se žralokem a jednoho vypíchnutého oka není o co stát. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to s odstupem bezmála třiceti let a celou dobu jsem si říkal, že svého času to muselo být značně bombastický, vlastně spíš kultovní. A není divu. Je to takové poctivě syrové, bez zbytečného patosu a místy dost okázale sadistické. Na svou dobu to muselo působit až skoro revolučně. Gore scény sice přijdou vniveč, když vidíte, že místo krve stříká malinovka, ale někdy člověk smeká před dokonalými triky. Atmosféra je chvílemi velmi hutná, ale celý film divák spíš odzívá. A to ne proto, že zombíci jsou jen takový plouživý zmrdi. V jednom záběru jdou dokonce vidět prsa (ženská)! Tak neváhejte a čumte. Laciná Italská verze může potěšit víc, než klasická "romerovka". ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak strašně příšernýho, směšnýho a stupidního jsem snad ještě neviděl.Zombie filmů je dobrých asi tolik, co spočítáte na prstech jedný ruky nešikovnýho řezníka a tyhle starý mrdky se skoro nedaj ani dokoukat.Ty Romerovi sračky se sebezapřením a po deseti pivech, ale tenhle špektál pana Fulciho je něco mezi lobotomií a dovolenou v Rumunsku s partou Němců.Nemá smysl mluvit o těch příšerných hereckých výkonech, trapných maskách nebo co nejhůř té kameře, která celý film staticky stojí.I vroce 1979 vznikaly dobrý filmy, ale Zombi k nim rozhodně nepatří.Když se tam ten zombík pošťuchoval s tim žralokem, smíchy sem prosral do Tádžikistánu.0%. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (13)

  • Herci, který měl hrát zombie bojující pod mořem se žralokem, se několik minut před natáčením udělalo tak špatně, že ho v samotné scéně musel nahradit profesionální žraločí trenér. (Divočák)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)

Reklama

Reklama