Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně natočená romantická , lehce dramatická a zároveň komediálně laděná záležitost točící se okolo sportovní tématiky , ale nabízející divákovi zároveň i něco navíc a to v úhledném a zářivém balení , které nám divákům servíruje prostřednictvím perfektní ústřední herecké dvojice D.B. Sweeney a sladké Moiry Kelly. Až na pár klišé je to výborná volná jízda , podpořená neméně povedenou hudbou a uhánějící rychlým tempem bez chvilky oddechu , kterou vřele doporučuji. Film: 76% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

když film vznikl, byli mi 3 roky.. ale to nebrání tomu, že ho mám do teď tolik ráda.. Kdo by neznal, tak je to příběh o mladém výborném hojistovi, který bohužel po zranění nevidí na jedno oko. Jeho slibná kariéra tudíž končí. Ale naskytne se mu příležitost dostat se na led, alespoň jako partner nejlepší krasobruslařky posledních let. Jejich rivalita a nesympatie se časem začne tenčit a přeroste v co?? :) P.S. ZOUBKY :) ()

Reklama

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

K ledu mám velmi kladný vztah, takže to byla příjemná podívaná. Líbil se mi kontrast hokeje s krasobruslením a vůbec celý děj, který ani chvilku nenudil, naopak rychle ubíhal. Z tohoto pohledu trochu škoda, že má film jen hodinu a půl. Vše je okořeněno spousta hláškami a vtipnými situacemi. Krasobruslení je zvláštní sport. Soutěže jednotlivců mě moc neberou, ale jízdy párů stojí za shlédnutí. Zvláště, když se dobře zvolí hudba a pár jede na stejné vlně. (SPOILER: To se ovšem ze začátku nedalo říct o tomto páru a počáteční nenávisti. Jejich vztah se pozvolna změnil až do opačných citů a tak by se Ledové ostří dalo zařadit jak mezi sportovní, tak romantické filmy.) Nechápu, co na tom některým tak vadí. Myslím, že bez jiskření (v jakémkoliv slova smyslu,) by tento film nebyl tak zajímavý. Ze začátku se mi Kate moc nezdála, ale nakonec mi byly sympatické obě hlavní postavy. Objektivně bych asi dal čtyři hvězdy, osobně jsem byl moc spokojen a přidávám pátou hvězdičku. Na závěr mi zůstaly v hlavě dvě citace. "Žít s tebou nemůže být o nic těžší, než žít bez tebe." "Když se budete dívat dostatečně dlouho, uvidíte tam zlatou medaili." 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Williams: 1. Street Of Dreams - Nia Peeples [4:23] ,2. Cry All Night - Neverland [4:15] ,3. Ride On Time - Black Box [4:33] ,4. Groove Master - Arrow [6:02] ,5. It Ain't Over Till It's Over - Rosemary Butler/John Townsend [4:12] ,6. Shame, Shame, Shame - Johnny Winter [4:19] ,7. Turning Circles - Saaly Dworsky [2:12] ,8. Baby Now I - Dan Reed Network [4:07] ,9. I've Got Dreams To Remember - Delbert McClinton [4:38] ,10. Feels Like Forever - Joe Cocker [4:42], ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sněhurka: Sprchuješ se taky někdy? Gretzky: Chceš mě sbalit? Devadesátková romanťárna. Nezapomentulný hlášky: Máš přece zoubky. Zoubky... zoubky... zoubkyyyy ッ Fajn songy = Joe Cocker - Feels like Forever atd. Kde jsou ty časy, kdy holky a kluci ve filmech vypadali ještě přirozeně. S nostalgickým povzdechem díky za tyhle nenáročný devadesátky, který i po třiceti letech stejně pobaví. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Oba herce trénovala Sarah Kawahara, trenérka nejúspěšnější americké krasobruslařky Michelle Kwanové. (Ded@M@tes)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)
  • Španělská verze filmu má 102 minut. (Cheeker)

Reklama

Reklama