Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Když utichly trumpety nás přivádí přímo na bitevní pole, hluboko do bahna a válečného šílenství. Americké jednotky mají za úkol chránit most ostřelovaný nepřátelskými tanky. Muži, kteří jsou již tak ohroženi nebezpečím minových polí, musí čelit smrti číhající na každém kroku, včetně nepřátelských leteckých útoků. Stovky životů jsou ztraceny, a zbylí vojáci jsou zranění a psychicky vyčerpaní. Teď však vše závisí na čtyřech mužích: vystrašeném vojínovi povýšeném na kapitána, statečném a odhodlaném lékaři, zlostném mladém seržantovi a nezkušeném novém rekrutovi. Jedinou věcí, která je jim všem společná, je zoufalá vůle přežít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (116)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý aj napriek malému priestoru a minimu vedľajších dejových línií, úspešne rozvíja ústrednú myšlienku a to až do samotného emotívneho záveru. Zároveň zo snímku dýcha reálnosť vojny a osobitá skľúčenosť jednotlivých vojakov, čo je podporené i drsnými bojovými scénami, ktoré aj napriek "televíznej" vizáži boli zvládnuté na jednotku. Ďalšia z vydarených vojnových drám s peknou ukážkou nezmyselnosti všetkých vojen. 80/100 ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Film na mě působil divně... Mapuje boje nováčku v Ardénach, které velení posíla na sebevražedné mise. Jsou zde prospěcháří, posránci, šílenci, ale příběhově to je nuda. Efekty na nijak věhlasný film celkem povedené. Zvuky ručních zbrani jak od petard nebo bouchacích kapsli z poutě. Hudba děsná. Celkově to na mě působilo "béčkovým" dojmem. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film Když utichly trumpety je důkaz toho, že i v dnešní době, kdy jsem viděl snad stovky válečných filmů, mě stále má co překvapit. O to více mě těší, že tenhle film původně autoři směřovali do televize, ale při sledování vypadá uplně jinak. Ušetřilo se především za exteriéry, protože se natáčelo v Maďarsku. Díky tomu mohli autoři alespoň víc obětovat do akce. A akce je fakt parádní. Na televizní film přímo dokonalá. I příběh má páru, přestože je stokrát omýlanej. Na tom ale vůbec nesejde, podstatný je celkový průběh a ten je prostě parádní. Nechápu pak, co tu zdejší kritizujou. Mají co chtěli. Válečný film plný kruté realistické války. Nic víc, nic míň. Filozofat nad tím nemá smysl, i když to kdekdo ze zdejších dokáže. Nadávat ale, že film je jenom o akci, tak ho na místě uškrtim. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Nie každý vojak túži byť hrdinom. Niektorí vojaci sa snažia iba prežiť a do ničoho sa príliš neženú. Ale dá sa im to vyčítať? Kto by sa hrnul do beznádejného útoku proti delám a tankom, cez mínové pole, brodiac sa blatom a hmlou? Dusná atmosféra neustáleho ohrozenia je spracovaná skvele a aj napriek tomu, že ide o televízny film, je aj technické spracovanie na vysokej úrovni. Fanúšikom vojnových filmov vrelo odporúčam. 70% HBO MAX ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento televízny vojnový film mi fakt urobil radosť a to hlavne preto, že od tv filmu akosi neočakávam nič mimoriadne a ak film naopak ponúkne viac ako čakáte, tak to vždy poteší. J.Irvin dokázal vyťažiť z minima maximum a ukočíroval film, v ktorom zaujme tak rozhovor medzi vojakmi ako aj bojové scény. V istých momentoch sa mi zdala byť trošku nevhodná hudba, ale to je iba malá výtka. Bojové scény sú vzhľadom na rozpočet aj rok výroby fakt slušné a hlavná úloha dobre sadla aj trošku menej známemu R. Eldardovi, ktorého si najskôr budete pamätať z filmu Dom z piesku a hmly s J. Connelly. 80%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v exteriéroch v Maďarsku a v budapeštianskych štúdiách. (Smok)
  • Bitva v Hurtgenwaldu, která je ve filmu znázorněna (ačkoli v českém dabingu je uváděna bitva v Ardénach), je nejdelší bitva na západní frontě druhé světové války. Probíhala od 19. září 1944 do 10. února 1945. (liebgott)
  • Ve filmu jsou použity následující zbraně: poloautomatická puška M1 Garand, samopal Thomson, lehký kulomet BAR a pistole Colt M1911 na americké straně, Wermacht používá samopal MP40, pušky Kar 98 a pistole Luger. (liebgott)

Reklama

Reklama