Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám rád, no to je asi taky jediné co ze země galského kouta nějak snesu, ale tohle se nějak nepovedlo, čekal jsem o dost více a přitom námět a nápad to špatný není, zapšklá bába-hašiš-pařížské předměstí to si říká o parádní komedii při níž se divák zasměje, ale tady se něco nepovedlo. Pár světlejších momentů se ve filmu najde, ale není jich mnoho a zkrátka jsem od toho čekal tak nějak více. Možná mi film nesedl a až ho uvidím znovu, tak svůj názor přehodnotím, ale pro tentokrát za dvě orion hvězdy. ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, čím to je, že se u francouzských komedií skoro nikdy nesměju... Tenhle film nebyl výjmkou. Nápad to byl sice zajímavý a děj a průběh filmu by ještě tak zlé nebyly. Ovšem pokusy o vtipné scénky, popřípadě drsné a rádoby-vtipné hlášky té báby v hlavní roli mě strašně, ale opravdu strašně nudily! 2,5* ()

Reklama

snared 

všechny recenze uživatele

Bílá vdova po francouzsku s tak trochu rasistickou babčou, která špatnou finanční situaci řešila napřed tím, že dealovala haš a později přešla na pečení nebeských koláčků a jiných dobrot. Na jedno podívání fajn krátká oddychová komedie s babkou, která i vlastnímu vnoučkovi v klidu řekne do očí, že ho nemá ráda protože je černý, bohužel natočená standardně ale v záplavě amerických pásově vyráběných nesmyslů se neztratí. Nejspíš bych se nasmál víc, kdybych před filmem požil nějaký ten produkt od Paulette. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Nejen becherovka sbližuje. Příjemná komedie plná stereotypů a otřepaných vtípků. Jenže funguje. Upozorňuje na sociální problémy a vzala si do parády předměstská sídliště, všechno s nadhledem a odhodláním vykašlat se na nějakou politickou korektnost. Navíc má kouzelný happy end ve stylu...policajti, vy nám taky! Paulette je sice nesympatická babizna, ale její příběh zaujme nejen podnikavé pekaře.... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMÁM PENÍZE ANI NA JÍDLO. PŘISAHÁM ŽE BUDU MLČET, KDYŽ PRO TEBE BUDU MOCT PRACOVAT....“ /// BABA. Na jednu stranu ,,střelená“, ale celkem vtipná. Úsměvnej příběh, kterej má tempo a netají se tím, že jediným cílem je zábava. Tomu je podřízený všechno, takže nečekejte žádnou krimi zápletku, ale spíš takovou blbinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem chudej důchodce a panelák je plnej vietnamců... 2.) Cukrárna je plná hašišáků (taky motorkáře jsem tam viděl…). 3.) Thx za titule ,,thecentre“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama