Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 11
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(62)

Videa (93)

Trailer 11

Recenze (143)

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

S1+S2+S3. Začalo mě to bavit až u sedmýho dílu a až k tomu jsem se dostal jen díky tomu, že jsem se musel učit. Poznatky: postava Leny Dunham je největší kráva, kterou jsem kdy v seriálu(/dost možná i filmu) viděl, ale chápu, že je to dost možná účel (nicméně ten účel stále nechápu); Adam Driver je úžasný/skvělý/neskutečný (jak on, tak jeho postava); má to něco, něco, co má jen máloco - anebo mě to prostě jen baví. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený seriál. Podle úvodního plakátu jsem očekávala nafintěný holky co budou řešit jestli si na večírek vezmou něco od Vuittona nebo od Prady, no vůbec to tak není. Hanna je totálně mimo a to radši nemluvím o Adamovi. Jak tady někteří srovnávají se Sexem ve městě, tak chci jen říct, že Girls je o dost příjemnější a realističtější seriál. Lena Dunham je nejlepší. Jo a nakonec, se Skins to nemá VŮBEC NIC společnýho :D (komentář MoiJe). Opravdu umírám z lidí co hodnotí seriál podprůměrně, asi to nesmíte brát tak vážně a trochu se zamyslet a uznat, že mezi seriály co se teď natáčí, to je něco nevídaného, jde to trošku proti proudu a hlavně, už to prosím nesrovnávejte se Sexem ve městě ani se Skins. V komentářích občas čtu, že je Lena Dunham příšerná, nesnesitelná nebo nechutná. To znamená, že je dobrá herečka, protože si myslím, že přesně o to jí šlo. ()

Reklama

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Woody Allen, který si ještě na střední škole vydělával psaním vtipů více peněz než oba jeho rodiče dohromady a který posledních více než 40 let platí za snad úplně nejplodnějšího scenáristu a režiséra vůbec se proslavil postavami chudých zlodějíčků snažících se rychle zbohatnout a spisovatelů v tvůrčí krizi, kteří nemůžou psát. ___ Lena Dunham, která v 25ti vytvořila vlastní seriál o minimálně třech řadách na nejprestižnější televizní stanici na světě se proslavila postavami čerstvých absolventek uměleckých oborů, které nejsou schopné svůj umělecký projekt ani realizovat, natož se jím živit . ___ Tím chci říct, že existuje mnoho důvodů, proč je tomu srovnání opravu hodně těžké odolat a že nejde třeba jen o to, že mají oba rádi New York a že oba píšou o lásce tak, že je to trochu legrace a hodně drama . [x] ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou řadách... Ze skutečnosti, že má takhle napsaný, zprodukovaný a zahraný seriál 68% a mile přihlouplé skopičiny typu Big Bang Theory či nedej bože HIMYM kolem 90%, je mi lehce blivno. Žádné kompromisy, postavy, kterým život teče z uší, dialogy, které sedí jako prdel na hrnec, humor, který je vždy poctivě situační, nikdy na sílu natlačený. Skvěle napsané jsou nejenom samotné Girls, ale také pánský ansemble - jak Adam tak Ray jsou postavy, s kterýma cítím upřímné sympatie - i proto, že jsou to certifikovaní magoři. Sex ve městě jaký měl být. Lena Dunham je "a" a možná snad i "the" voice of our generation. 90% ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Girls si nejde zamilovat v pravém slova smyslu. Hanna Horvath je nesympatická, otravná, sebestředná mrcha, když se k tomu přidají ostatní bizarní postavy, člověk se nestačí divit. Třeba Adam u mě bojoval o místo nejneoblíbenějšího jedince právě s Hannou, takže ti dva se hledali až se našli, i když z Adama občas vypadlo překvapivé moudro. Jenže ten seriál v sobě má spoustu pravdy, neznám takové holky, ale uvěřila bych, že existují, kus realističnosti v sobě mají. Seriál se ničemu nevyhýbá, mluví otevřeně, nechybí nechutné scény, které ale nejsou samoúčelné. Tak trochu one woman show, Leny Dunham je tam až moc, jediná postava, kterou nikdo nechce vidět nahou, má neustále touhu se svlékat:D Girls odkrývají sobeckou svini v každém z nás bez ohledu na pohlaví, je to chytřejší než se na první pohled zdá, divák to jen musí odhalit pod tou vrstvou trapnosti:-) ()

Galerie (755)

Zajímavosti (8)

  • Producent Judd Apatow se nechal slyšet, že by seriál mohl pomoci mužům lépe pochopit myšlení žen. (zuza99)
  • Několikrát v seriálu zazní, že Marnie (Allison Williams) je podobná Audrey Gelman. Ta je ve skutečnosti nejlepší přítelkyně Leny Dunham, představitelky Hannah. (zuza99)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama