Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer 3
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (82)

Greg25 

všechny recenze uživatele

V podstatě klasická "vztahovka" pro všechny, kteří úplně čisté vztahovky jako třeba Chirurgy nemusí. Zajímavé prostředí, zajímavé případy, sympatické postavy a spousta proslovů i hrdosti, ale v rozumně přiměřené míře. První série byla hodně osvěžující a kdyby zůstalo jen u ní na čistou 80% by to bezpochyby bylo, vzhledem ke druhé sérii, která vlastně nebyla o nic moc horší, jen se zcela logcky začala lehce opakovat a více nořit do vztahových propletenců, což už je místy přeci jen únavné. Kam až Chicago Fire může dojí v počtu sérií si netroufám odhadnout, ale myslím, že by se konečně mohla objevit svižná vztahovka, jejíž tvůrci ví, kdy skončit. Uvidíme, druhé sérii ovšem rozhodně neprospělo poněkud uměle naroubovaný příběh chicagského policejního sboru s následným spin-offem. Za první dvě série celkově 70%, uvidíme kam seriál půjde dál, protože moc možností nemá, snad nespadne mezi čisté "vztahovky" s kulisou hasičů. Prozatím, to bylo tak 7:3 ve prospěch vztahů,což bylo stále snesitelné a nestala se z toho žádná moderní soap opera. 70% ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Hasiče a záchranáře jsem vždy obdivoval, ale na mé hodnocení to nemá vliv, protože tady je to skvěle obsazeno a mistrovsky napsáno i natočeno! Ku podivu se tady nevyskytuje ten všudypřítomný, klišoidní US Heroismus a většinu času se pořád něco děje a děj je navíc velmi přirozený, uvěřitelný a nenudí! To se dnes tak často nevidí! Po úvodních 5-ti dílech dávám těsnou rezervu pod pět hvězd 88% a jdu se podívat na další! ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # Po všech těch seriálech na hrdiny, CSI policisty a hrdiny v kápích jsem náhodou narazil na Chicago Fire. Nutno podotknout, že mě už nic nebavilo tak jako právě tento seriál. Také tu máme hru na hrdiny, zajímavé případy, kterými se hasiči zabývají, ale i ty problémy postavené mimo práci a i když jsou hodně takové ... marné, tak jsem je žral i s navijákem a vše kolem postav mě naprosto bavilo a lákalo k dalšímu dílu. Rozhodně překvapení s neotřelým nápadem, reálným zpracováním a sympatickým týmem! 1. sezóna - 85% ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Páči sa mi previazanosť s Chicago med, aj rôznorodosť hlavných hrdinov, ktorí nie sú krásavci, ale každý z nich má niečo do seba. Či už požiarnici, alebo záchranári, sú to ľudia na svojom mieste. Každý má svoj život a svoje vlastné problémy, ale v práci ide všetko bokom. Každá časť je zaujímavá, má to spád aj iskru. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Všechny série. Ruční kamera při akci je výborný nápad, dodává situacím tu správnou tvar reálnosti. Pro všechny nadrzene hasiče od dobrovolných jednotek pvinnost vidět. Já jako profesioalni hasič musím říct, ze seriál je to skvělý ale musí se brát značně s nadhledem. Některé situace jsou až příliš do očí bijící a jednání některých protagonistů naprosto nelogické a hlavně neprofesionální, ale to možná vidím já a jiní profi hasiči. Nicméně kvalitu seriál má a přeji mu hodně štěstí... Severide je velice chrismaticka postava... Zatím po 6 sériích na 75% 4hvězdy… ()

Galerie (5 239)

Zajímavosti (16)

  • Když Casey (Jesse Spencer) v prvním dílu druhé série přelézá po žebříku z okna do okna sousedního domu, utrhne se pod žebříkem okenní římsa. V následujících záběrech je ale římsa celistvá a kompletně neporušená. (jirijost)
  • Ak si v súčasných Google Maps (2016) zadáte adresu "1360 S Blue Island Ave, Chicago", môžete vidieť skutočnú požiarnu stanicu, na ktorej parkovisku štáb práve natáča seriál Chicago Fire. (Scar)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama