Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (171)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nesprávna motorka ty magor!..." Na hlavného hrdinu sa to valí z každej strany. Väzeniu sa vyhol len tak-tak, s každým naokolo sa iba mláti, jeho dievča mu veľmi neverí a jej otec by ho najradšej zakopal. O takú trosku by vraj nemal záujem ani policajný zbor... Až raz ochutná whisky, uhádne prísady, arómy a zistí, že v tomto biznise by sa možno ako degustátor nestratil. Objavený sud starej a vzácnej whisky v hodnote vyše 1 000 000 libier mu vnukne slušný nápad... Film všetko dávkuje s citom. Nikam sa neponáhľa, humor je príjemný a herci slušne hrajú a príbeh určite zaujme. Aj keď filmári dávajú návod, že krádežou si môžete prilepšiť, je to ok. Taký looser ako Robbie si tú odmenu zaslúži. A čo je to ten anjelský podiel? To sú 2 % vyparenej whisky z pálenice. 80%. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Podívaná tak na sobotní večer, když není co dělat a tak si můžete pustit film jako Andělský podíl u kterého si možná odpočinete, ale také u něj můžete dělat řadu dalších aktivit. Nuda, která míchá klišé nejrůznějších žánrů. Režisér filmu Hledá se Erik, tentokrát nezvládl udržet rovnováhu mezi dramatem a komedií, prolíná je nevkusně dohromady a nabízí film, který je podle mě ve všech směrech zbytečný. Příliš nepodstatných scén, které nic neříkají a nejsou pro film důležité, načrtnuté postavy, mizerný smysl pro humor. Kdybych to neviděla v kině, ale v televizi, tak to vypnu už v polovině. FFKV ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Odporná, levicová, nevtipná komedie o několika nesympatických postavách ze dna společnosti (já jim říkám póvl, oficiální text distributora "povedené existence"), přičemž té hlavní máme fandit, protože se prý chce změnit a zlepšit svůj život, nicméně nevynechá první příležitost, jak si v podstatě podvodem přilepšit. Hm. Krásně manipulativně je natočena scéna rozhovoru mezi hlavním hrdinou-útočníkem, jeho obětí a rodiči oběti. "Povedená existence" útočník z něj vychází jako chudák trpitel, oběť jako slaboch a matka oběti jako natvrdlá fúrie neschopná soucitu, nechápající, že se útočník mohl změnit a svého činu lituje. A je to jen a pouze tím, jakým způsobem to Loach natočil a že do role matky obsadil ženu s nejsměšnějším přízvukem ze všech. Dvě hvězdy klasicky za řemeslo, jinak odpad. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix komedie, dramatu a whisky. Asi jsem zatím nenarazil na film, z kterého by přímo sálala chuť správné maltky a Kenu Loachovi se zde podařilo geniálně. Základem je sice klasická underdog story, jakých jsme viděli mraky, ale prostředí, postavy a decentní vtip film rozhodně vytahuje z průměru výš. Za mě 4*, malt-head! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Od Kena Loache jsem viděl pár sociálních dramat. Matně si vzpomínám, že se na ně nekoukalo lehce, že jestli něčím skutečně netrpěly, pak lacinou podbízivostí, že v nich vždycky o něco šlo, že to byla poctivá, hrdá, svébytná, nekompromisní, kritická, syrová filmařina. V Andělském podílu jsem ji nenalezl. Jak bych taky mohl? Nebyla v něm. Tenhle film se bez ní musel obejít. Velká škoda. Takhle by to dokázal kdekdo. A stejně bych se nad tím nerozplýval a hodnotil bych to naprosto totožně- jako nevýraznou, průměrnou konfekci (snad) bez ambicí. Od tohoto režiséra jsem ale zvyklý na víc. Na mnohem víc. Pak může i průměrný biják způsobit vcelku solidní zklamání. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Pro whisky nadšence lze dodat, že ve filmu se objevuje dvakrát Charlie MacLean jako znalec skotské whisky. Pan MacLean je znalec v oboru a uznávaný autor na téma whisky. Publikoval již na deset knih a získal řadu cen. (Duoscop)
  • Film se částečně odehrává v prostředí destilérky Highland Park, která je umístěna na Oknejích a je dnes nejseverněji položená palírna skotské. (Duoscop)
  • Paul Brannigan hrá vo filme pochybného a problémového človeka. V skutočnosti bol v šestnástich rokoch uväznený na štyri roky za ozbrojený prepad. Po prepustení na slobodu bol nezamestnaný, frustrovaný a premýšľal nad samovraždou. (kacer4)

Reklama

Reklama